Skapa e-post med ditt varumärke med anpassade layouter för Workspace Individual.

Workspace Individual-prenumeranter kan anpassa e-postlayouter helt och hållet.

Obs! Du kan också skapa e-post med varumärken med andra Google Workspace-utgåvor. Läs mer om att skapa e-post med varumärken med hjälp av anpassade layouter för följande Google Workspace-utgåvor:

• Business Standard
  • Business Plus
  • Education Standard
  • Education Plus
  • Enterprise Starter
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Plus

Anpassa standard layoutformat och varumärken

1. Öppna Gmail på datorn.
  2. Klicka på Skriv uppe till vänster.
  3. Klicka på Layouter längst ned i fönstret.
    • Tips! Om du inte ser Layouter öppnar du Fler alternativ .
  4. Om du inte har använt layouter tidigare klickar du på Standardformat.
  5. Anpassa standardlayouter med standardformat:
    • Logotypbild
    • Färger
    • Typsnitt
    • Information i sidfoten, till exempel ditt företagsnamn, adress och telefonnummer.
    • Kontaktinformation och länkar till sociala medier
  6. Klicka på Spara ändringar.
    • Tips! Formatändringarna tillämpas på standardlayouterna när de sparas.

Skapa en ny layout

1. Öppna Gmail på datorn.
  2. Klicka på Skriv uppe till vänster.
  3. Klicka på Layouter längst ned i fönstret.
    • Tips! Om du inte ser Layouter öppnar du Fler alternativ .
  4. Välj en layout från fliken Standardlayouter eller från tidigare sparade eller valda layouter under Mina layouter, eller skapa en ny anpassad layout från Mina layouter.
    • Tips! Du kan anpassa layouter på fliken Mina layouter. Layouts sparas också i Google Drive där du kan dela dem med andra användare. Om du ger någon behörighet att redigera en layout kan de hitta och redigera den i Gmail.
  5. Klicka på Redigera layout.
    • Obs!
      1. Om du vill undvika att åsidosätta layouter som du vill behålla som mallar kan du kopiera layouterna och redigera kopiorna.
      2. Du kan också öppna versionshistoriken när du redigerar en layout för att återställa eller kopiera en tidigare version av en layout. Välj Mer följt av Versionshistorik uppe till höger.
  6. Med layoutredigeraren kan du infoga, ändra storlek på och ändra ordningen på textrutor, knappar, bilder och innehåll.

• Se till att uppdatera länkar för knappar som redan finns i layouten.
    • Om du lägger till bilder rekommenderar Google att du inkluderar alternativtext om en bild inte renderas. Alternativtexter hjälper även personer som använder skärmläsare att bättre förstå din varumärkta e-post.
    • Ändra utseendet på ett avsnitt:
      1. Peka på ett avsnitt på sidan.
      2. Klicka på Bakgrund till vänster.
      3. Välj en stil eller lägg till ett foto.
    • Så här ändrar du en bild i en e-postmall:
      1. Klicka på bilden.
      2. Välj åtgärdsmenyn Fler alternativ följt av Ersätt bild följt av Ladda upp eller Välj.

Lägg till ett tema till layouten

Teman har alternativ som anpassade färger, teckensnitt, avstånd, densitet och bildramar.

1. Klicka på Teman på den högra panelen.
      2. Välj Skapa tema under Anpassat.
      3. Välj ett namn på temat.
      4. Klicka på Nästa
      5. Välj en färgpalett följt av Nästa.
        • Välj anpassade färger för att välja färger för olika delar av webbplatsen.
      6. Välj teckensnitt.
      7. Välj Skapa tema.
      Lägg till en ramfärg till layouten:
      1. Klicka på Teman på den högra panelen.
      2. I det övre högra hörnet på det Tema du vill välja färgram för väljer du Mer följt av Redigera.
      3. Under Avstånd markerar du rutan Visa ram.
      4. Välj färg på ramen.
      Justera avståndet i layouten:
      1. Klicka på Teman på den högra panelen.
      2. I det övre högra hörnet på det Tema du vill välja färgram för väljer du Mer följt av Redigera.
      3. Under Avstånd väljer du rullgardinsmenyn Densitet och önskat avstånd (t.ex. Kompakt, Tätare eller Normal).
      Lägg till länkar till sociala medier i layouten:
      • På den högra panelen klickar du på Infoga följt av Länkar till sociala nätverk .
      • Du kan lägga till en webbadress eller e-postadress för varje länk till sociala medier.
      • Valfritt: du kan också lägga till en anpassad ikon för varje länk.
        • Tips! Google Sites tillhandahåller automatiskt ikoner för länkar till populära sociala medier.
      • Klicka på Infoga.
      • Klicka på ikonerna för sociala medier för att redigera dem. Du kan redigera ikonens storlek, form, stil, färg och justering.
  7. Förhandsgranska layouten genom att välja Förhandsgranska och växla mellan vyer på mobil, surfplatta och dator.
  8. Klicka på Infoga för att lägga till layouten till meddelandefönstret i Gmail.

Obs! När du har infogat layouten i meddelandefönstret i Gmail kan du inte ändra innehållet i e-postutkastet direkt. Uppdatera layouten genom att klicka på Redigera uppe till höger och gör ändringarna i layoutredigeraren. Om du klickar på Rensa  tas layouten bort från meddelandefönstret.

Duplicera, dela och radera layouter

Duplicera en layout
  1. Öppna Gmail på datorn.
  2. Klicka på Skriv uppe till vänster.
  3. Klicka på Layouter längst ned i fönstret.
    • Tips! Om du inte ser Layouter öppnar du Fler alternativ .
  4. Välj en layout från Mina layouter.
  5. Välj Fler alternativ följt av Duplicera.
    • Tips! Dina anpassade layouter sparas i Drive och kan återanvändas om du öppnar fliken Mina layouter. Du kan också dela layouter med andra användare i Drive och redigera dem tillsammans.
Dela en layout från Google Drive
  1. Öppna Drive på datorn.
  2. Välj den layout du vill dela följt av klicka på Dela Share.
    • Tips!
      1. Endast användare med åtkomst till funktionen Layouter kan redigera layouter som du delar med dem. Andra användare kan fortfarande förhandsgranska dem i Drive men kan inte redigera dem i Gmail.
      2. Användare som du har delat layouten med kan bara redigera layouten i Gmail, inte i Drive.
      3. Du kan dela layouter med enskilda eller grupper. Läs mer om att dela filer från Google Drive.
Radera en layout
  1. Öppna Gmail på datorn.
  2. Klicka på Skriv uppe till vänster.
  3. Klicka på Layouter längst ned i fönstret.
    • Tips! Om du inte ser Layouter öppnar du Fler alternativ .
  4. Välj en tidigare sparad eller delad layout under Mina layouter.
  5. Välj Fler alternativ följt av Radera.

Förstå layouternas begränsningar

Visningsbegränsningar

Layouterna är utformade för att se bra ut i alla e-postklienter. Vissa versioner av Outlook använder dock Microsoft Word för att rendera e-post i HTML, vilket kan leda till att layouten ser annorlunda ut än i Gmail.

Begränsningar av tecken, bilder och rutor

Layouter omfattas av följande begränsningar av tecken, bilder och rutor:

• Tecken: 10 000
  • Bilder: 40
  • Rutor: 50

Om du når någon av dessa gränser behöver du minska antalet tecken, bilder eller rutor för att fortsätta redigera och skicka layouten.