Få flere oplysninger om verificerede mails

Når du ser et blåt flueben ud for mails i Gmail, betyder det, at afsenderen har verificeret, at vedkommende ejer mailadressen og brandlogoet.

Gmail bruger følgende til at fastslå, om en mail er verificeret:

• BIMI [Brand Indicators for Message Identification, brandindikatorer for meddelelsesidentifikation]: En åben standard, der giver mailafsendere mulighed for at bruge deres brandlogo i mails. BIMI er med til at give mailmodtagere og mailsikkerhedssystemer større tillid til kilden, som mails kommer fra.
  • VMC [Verified Mark Certificate, certifikat på verificeret mærke]: Et digitalt certifikat, der er udstedt af en certifikatautoritet, som verificerer logoejerskab.
  • DMARC [Domain-based Message Authentication, Reporting and Conformance, domænebaseret meddelelsesgodkendelse, -rapportering og -overensstemmelse]: En standard, der hjælper mailsikkerhedssystemer med at filtrere og adskille ægte meddelelser fra potentielt spoofede meddelelser.

Bekræftede mails undergår Gmails normale misbrugstjek. Hvis de pågældende mails godkendes, vises afsenderens verificerede brandlogo. Hvis du vil se, hvilke meddelelser der er valideret via BIMI, DMARC og VMC, skal du se efter det blå flueben ud for afsenderens navn. Fluebenet fortæller dig, at meddelelsen er godkendt og har tilladelse til at vise det pågældende logo.

Du kan få oplysninger om afsenderens domæne ved at holde markøren over fluebenet.