Bruk Gmail uten nett

Du kan lese, svare på og søke i Gmail-e-poster også når du ikke er koblet til Internett, ved å gå til mail.google.com

Tips:

• Vi anbefaler at du setter mail.google.com som bokmerke i Chrome for å gjøre det lettere å bruke Gmail uten nett.
  • Hvis du bruker Gmail med en jobb- eller skolekonto, kan du be administratoren din om hjelp med å endre innstillingene dine.

Slå på Gmail uten nett

Sjekk at du har lastet ned Chrome på datamaskinen din. Du kan bare bruke Gmail uten nett i et nettleservindu i Chrome, uten å bruke inkognitomodus.

1. Gå til innstillingene for Gmail uten nett.
  2. Merk av for «Slå på e-post uten nettilgang».
  3. Velg innstillingene dine, for eksempel hvor mange dagers e-post du ønsker å synkronisere.
  4. Klikk på Lagre endringer.

Slå på Gmail uten nett på alle enhetene der du vil ha tilgang uten nett.

Sett Gmail som bokmerke for å bruke det uten nett

Du kan sette innboksen din som bokmerke for å gjøre det enklere å få tilgang til e-post uten nett.

1. Åpne Gmail-innboksen din i Chrome.
  2. Klikk på stjernen Stjerne til høyre for adressefeltet. Finn ut mer om hvordan du oppretter et bokmerke i Chrome.

Bruk Gmail uten nett

Hvis du vil bruke Gmail når du ikke er koblet til internett, går du til mail.google.com eller klikker på bokmerket du opprettet for Gmail uten nett i Chrome.

Merk: Når du sender e-poster uten nett, blir de lagret i en ny «Utboks»-mappe og sendt så snart du er på nettet igjen.

Avinstaller Gmail uten nett

Trinn 1: Fjern data som er lagret lokalt

1. Åpne Google Chrome på datamaskinen din.
  2. Klikk på Mer Mer etterfulgt av Innstillinger øverst til høyre.
  3. Klikk på Avansert nederst.
  4. Gå til «Personvern og sikkerhet», og klikk på Innholdsinnstillinger etterfulgt av Informasjonskapsler.
  5. Klikk på Se alle informasjonskapsler og nettstedsdata etterfulgt av Fjern alle.

Trinn 2: Slå av Gmail uten nett

1. Gå til innstillingene for Gmail uten nett.
  2. Fjern avmerkingen for «Slå på e-post uten nettilgang».

Feilsøk problemer

Jeg har flere Gmail-kontoer, men jeg ser bare én konto i Gmail uten nett

Synkronisering av e-poster skjer bare for den kontoen du brukte da du konfigurerte Gmail uten nett.

Du må logge på den andre Gmail-kontoen din og slå på Gmail uten nett.

E-postene mine synkroniseres ikke lenger

Du har kanskje gått tom for plass. Prøv følgende for å synkronisere på nytt:

1. Gå til Innstillinger Innstillingeretterfulgt avInnstillinger.
  2. Klikk på Uten nett-fanen.
  3. I delen «Synkroniseringsinnstillinger» kan du velge færre dager å synkronisere eller fjerne avmerkingen ved «Last ned vedlegg».

Synkroniseringen av e-poster stopper hvis du lukker Chrome. Åpne Chrome for å starte synkroniseringen igjen.

Jeg ser ikke e-postvedlegg

Når du er uten nett, kan ikke vedlegg forhåndsvises i Gmail. Du kan imidlertid laste dem ned og åpne dem i et program som er installert på datamaskinen.

Feil fordi det ikke er nok lagringsplass lokalt

Mangel på lagringsplass kan skyldes følgende:

• for lite plass på harddisken
  • bruk av en inkognitofane i Chrome
  • bruk av en gjesteprofil i Chrome
  • at Chrome-innstillingene er konfigurert slik at de blir tilbakestilt når Chrome avsluttes

Sjekk innstillingene for informasjonskapsler i Chrome

1. Åpne Chrome på en datamaskin.
  2. Gå til Mer Meretterfulgt av Innstillinger.
  3. Klikk på Avansert nederst.
  4. I delen «Personvern og sikkerhet» klikker du på Innholdsinnstillinger etterfulgt av Informasjonskapsler.
  5. Kontrollér at «mail.google.com» eller «*.google.com» ikke står oppført under «Fjern ved avslutning».

Finn ut mer om hvordan du administrerer informasjonskapsler i Chrome.

Merk: Gmail uten nett bruker bare den plassen nettleseren din har tilgjengelig. Vanligvis er dette bare en brøkdel av lagringsplassen som er tilgjengelig på datamaskinen din, så den tilgjengelige lagringsplassen som vises i innstillingene for Gmail uten nett, er mindre enn lagringsplassen som faktisk er tilgjengelig på datamaskinen din.