Gmail Offlinen käyttäminen

Voit lukea viestejä, vastata niihin ja tehdä hakuja Gmail-viesteistä ilman internetyhteyttä käymällä osoitteessa mail.google.com

Vinkkejä:

• Gmailin käyttö offline-tilassa helpottuu, jos asetat osoitteen mail.google.com kirjanmerkiksi Chromessa.
  • Jos käytät Gmailia työpaikan tai oppilaitoksen tilillä, pyydä järjestelmänvalvojaa muokkaamaan asetuksia.

Gmail Offlinen käyttöönotto

Varmista, että olet ladannut Chromen tietokoneellesi. Gmail Offlinea voi käyttää ainoastaan Chrome-selaimen ikkunassa, mutta ei incognito-tilassa.

1. Siirry Gmail Offlinen asetuksiin.
  2. Valitse "Ota offline-posti käyttöön".
  3. Valitse asetukset, esim. päivien määrä, joiden aikana tulleet viestit synkronoidaan.
  4. Valitse Tallenna muutokset.

Ota Gmail Offline käyttöön kaikilla laitteilla, joilla haluat käyttää Gmailia offline-tilassa.

Aseta Gmail kirjanmerkiksi offline-käyttöä varten

Voit asettaa postilaatikkosi kirjanmerkiksi, jotta voit käyttää sähköpostia helpommin offline-tilassa.

1. Avaa Gmail-postilaatikko Chromessa.
  2. Klikkaa osoitepalkin oikeassa reunassa olevaa tähteä Tähti. Lue lisää kirjanmerkkien luomisesta Chromessa.

Gmail Offlinen käyttäminen

Jos haluat käyttää Gmailia ilman internetyhteyttä, siirry osoitteeseen mail.google.com tai klikkaa luomaasi Gmail Offlinen kirjanmerkkiä Chromessa.

Huom. Kun lähetät sähköposteja offline-tilassa, sähköposti siirretään uuteen Lähtevät-kansioon ja lähetetään heti, kun internetyhteys on taas muodostettu.

Gmail Offlinen poistaminen

1. vaihe: Poista offline-data

1. Avaa Google Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse alareunasta Lisäasetukset.
  4. Valitse Tietosuoja ja turvallisuus ‑kohdasta Sisältöasetukset ja sitten Evästeet.
  5. Klikkaa Näytä kaikki evästeet ja sivuston tiedot ja sitten Poista kaikki.

2. vaihe: Poista Gmail Offline käytöstä

1. Siirry Gmail Offlinen asetuksiin.
  2. Poista valinta kohdasta "Ota offline-posti käyttöön".

Vianetsintä

Minulla on useita Gmail-tilejä, mutta vain yksi niistä näkyy Gmail Offlinessa

Gmail Offline synkronoi viestit vain siltä tililtä, jolle olit kirjautunut, kun otit Gmail Offlinen käyttöön.

Sinun on kirjauduttava toiselle Gmail-tilillesi ja otettava Gmail Offline käyttöön kyseisellä tilillä.

Viestieni synkronointi keskeytyi

Tallennustila on saattanut loppua. Synkronoi uudelleen seuraavasti:

1. Avaa Asetukset Asetuksetja sittenAsetukset.
  2. Klikkaa Offline-välilehteä.
  3. Valitse Synkronointiasetukset-osiosta vähemmän synkronoitavia päiviä tai poista valinta Lataa liitteet ‑valintaruudusta.

Viestien synkronointi lopetetaan myös silloin, kun suljet Chromen. Aloita synkronointi uudelleen avaamalla Chrome.

En näe sähköpostin liitteitä

Et voi esikatsella Gmailin liitteitä offline-tilassa. Voit kuitenkin ladata liitteet ja avata ne tietokoneeseesi asennetulla sovelluksella.

Liian vähän offline-tallennustilaa ‑virhe

Tallennustila ei välttämättä riitä seuraavissa tapauksissa:

• kiintolevytilaa ei ole riittävästi
  • käytössä on Chromen incognito-välilehti
  • käytössä on Chromen vierasprofiili
  • Chrome-asetukset on asetettu tyhjentymään Chromesta poistuttaessa.

Chromen evästeasetusten tarkistaminen

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse Lisää Lisääja sitten Asetukset.
  3. Valitse alareunasta Lisäasetukset
  4. Valitse Tietosuoja ja turvallisuus ‑osiosta Sisältöasetukset ja sitten Evästeet.
  5. Varmista, että Tyhjennä poistuttaessa ‑kohtaan ei ole lisätty osoitetta "mail.google.com" tai "*.google.com".

Lue lisää evästeiden asetusten määrittämisestä Chromessa.

Huom. Gmail Offline käyttää ainoastaan selaimelle varattua tallennustilaa. Tämä tallennustila on usein vain murto-osa tietokoneesi tallennustilasta. Tästä syystä Gmail Offlinen asetuksissa näkyvä tallennustila on tietokoneen todellista vapaata tallennustilaa pienempi.