E-mailmeldingen wijzigen

Je kunt meldingen inschakelen die worden weergegeven op je telefoon of computer wanneer je nieuwe e-mails ontvangt.

Meldingen in- of uitschakelen

Als u meerdere accounts in de Gmail-app gebruikt, moet u deze instellingen voor elk account wijzigen.

Meldingen inschakelen

Meldingen zijn standaard ingeschakeld voor berichten op het tabblad Primair.

Schakel eerst meldingen in en kies uw instellingen

1. Open de Gmail-app  op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik linksboven op Menu Menu.
  3. Tik op Instellingen.
  4. Selecteer uw account.
  5. Tik op Meldingen en selecteer een meldingsniveau.
  6. Tik op Meldingen voor Inbox. Opmerking: Als u Android O of hoger gebruikt, tikt u op Meldingen beheren. Ga na of de schakelaar onder uw account op Aan staat.
  7. Kies uw instellingen voor meldingen, inclusief geluiden.

Opmerking: Uw Android-apparaat beschikt ook over instellingen voor meldingen die losstaan van de Gmail-app.

Meldingsinstellingen wijzigen voor bepaalde labels

1. Open de Gmail-app  op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik linksboven op Menu Menu.
  3. Tik op Instellingen.
  4. Selecteer uw account.
  5. Tik op Labels beheren.
  6. Tik op een van de labels, zoals Belangrijk.
  7. Tik op Berichten synchroniseren en dan Afgelopen 30 dagen of Alles. Als u berichten niet synchroniseert, kunt u meldingen voor dat label niet inschakelen.
  8. Kies uw instellingen voor meldingen voor dit label. Herhaal dit voor alle labels waarvoor u meldingen wilt ontvangen.

Alleen een melding voor belangrijke e-mails ontvangen

U kunt uw meldingen beperken tot e-mails die automatisch als belangrijk worden gemarkeerd.

1. Open de Gmail-app  op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Instellingen Instellingen.
  3. Tik op uw account.
  4. Tik op Meldingen en dan selecteer Alleen hoge prioriteit.

Tip: E-mails met hoge prioriteit overschrijven andere meldingsinstellingen die u voor bepaalde labels heeft opgegeven.

Alleen meldingen voor Meet inschakelen

Zo kunt u meldingen inschakelen om gemakkelijk terug te gaan naar uw actieve vergadering, bijvoorbeeld als u een andere app gebruikt.

1. Open de Gmail-app  op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik linksboven op Menu Menu.
  3. Tik op Instellingen Instellingen.
  4. Selecteer uw account.
  5. Tik op Meldingen beheren.
  6. U gaat naar de systeeminstellingen van Gmail, waar u meldingen voor Gmail kunt inschakelen.
Meldingen uitschakelen
  1. Open de Gmail-app  op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik linksboven op Menu Menu.
  3. Tik op Instellingen.
  4. Selecteer uw account.
  5. Tik op Meldingen en dan selecteer Geen.

Ik ontvang geen meldingen

Als u geen meldingen ziet, volgt u de bovenstaande stappen om meldingen in te schakelen. Als dat niet helpt, probeert u deze stappen:

1. Open de Gmail-app  op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik linksboven op Menu Menu.
  3. Tik op Instellingen.
  4. Selecteer uw account.
  5. Zorg dat het vakje naast 'Gmail synchroniseren' is aangevinkt.

Als u nog steeds geen meldingen ontvangt, kunt u meer informatie raadplegen over hoe u synchronisatiefouten met de Gmail-app oplost.