Waarschuwing 'Dit bericht kan een scam zijn'

Deze waarschuwing wordt weergegeven boven elke e-mail die een scam kan zijn, maar afkomstig is van een adres in je lijst met Gmail-contacten.

Wat je moet doen als je deze melding ontvangt

Ik denk dat de e-mail een scam is
Als de e-mail verdachte links bevat of je vraagt om ongewone handelingen uit te voeren, zoals geld of persoonlijke informatie sturen, kan het bericht een scam zijn die zonder toestemming via het e-mailaccount van je contact is gestuurd.
  1. Reageer niet. Uit veiligheidsoverwegingen moet je het bericht niet beantwoorden en niet op links klikken.
  2. Meld het bericht aan Google. Klik in het waarschuwingsbericht op Dit verdachte bericht melden. Het bericht wordt gemarkeerd als 'verstuurd vanaf een overgenomen account'. Er wordt een melding gemaakt die naar het Gmail-team wordt gestuurd. Op deze manier kan het account van de afzender worden beschermd tegen misbruik. Je kunt in de toekomst nog steeds berichten van deze persoon ontvangen.
  3. Informeer je vriend. Als je de persoon kent die je het bericht heeft gestuurd, informeer je hem over het verdachte bericht (maar doe dit niet via e-mail). Je kunt voorstellen dat je vriend de beveiligingstips van Gmail doorneemt.
Ik denk niet dat het bericht een scam is
Als je zeker weet dat het bericht geen scam is, klik je op Lijkt in orde of Negeren, ik vertrouw dit bericht.