Extra informatie naast de naam van de afzender

Als iemand je een bericht stuurt, kun je extra informatie zien naast de naam van de afzender. Je kunt bijvoorbeeld een e-mail krijgen van je bank, maar het e-mailadres kan afkomstig zijn van een andere site.

Ik zie extra informatie naast de naam van de afzender

Ik zie een e-mailadres naast de naam van de afzender

Je krijgt het e-mailadres van de afzender te zien naast de naam van de afzender als het iemand is met wie je nog niet eerder hebt gemaild.

Als je deze afzender aan je adresboek toevoegt of een e-mail van de afzender beantwoordt, wordt het e-mailadres bij toekomstige berichten niet meer naast de naam weergegeven.

Ik zie 'via' en de naam van een website naast de naam van de afzender

In de volgende gevallen zie je 'via' en de naam van een website naast de naam van de afzender:

• Het domein waarvan de e-mail is verzonden, komt niet overeen met het domein in het e-mailadres bij Van. Je hebt bijvoorbeeld een e-mail van johan.de.vries@gmail.com gekregen, maar deze kan via een social-mediasite zijn verzonden en niet via Gmail.
  •  De e-mail is verzonden naar een Google-groep vanaf een domein dat 'p=reject' of 'p=quarantine' als DMARC-beleid heeft.

Je kunt 'via' naast iemands naam niet verwijderen. Gmail geeft deze informatie weer, zodat je op de hoogte bent waar je berichten vandaan komen.

Als een e-mail is verzonden naar een Google-groep vanaf een domein dat 'p=quarantine' of 'p=reject' als DMARC-beleid heeft, zie je you'll see 'Naam afzender via Groepsnaam' <JeGroep@Jedomein.nl> (de groep van de ontvanger) als de afzender. Dit gedrag wordt geregistreerd zodat het leveringssysteem van Google Groepen het DMARC-beleid van he domein van de afzender niet activeert en het bericht goed wordt afgeleverd.

Als je merkt dat een e-mail via een programma is verzonden dat je niet kent, kan het bericht spam zijn.

'Via' verwijderen uit e-mails die niet zijn gestuurd via Gmail

Gmail controleert of de berichten die je stuurt, geverifieerd worden.

• Als je berichten stuurt via een leverancier van bulkmail of partners van derden, bekijk je hoe je kunt voorkomen dat je e-mails worden geblokkeerd door Gmail
  • Publiceer een SPF-record die de IP-adressen van de leverancier of partners bevat waarmee je berichten worden gestuurd.
  • Onderteken berichten met een DKIM-handtekening die is gekoppeld aan je domein.
  • Zorg dat het domein in het Van-adres overeenkomt met het domein dat je gebruikt om je e-mails te verifiëren.