Google-tuotteiden käyttö samassa näkymässä

Haluatko saada Google Docsista enemmän irti töissä tai koulussa? Rekisteröidy maksuttomaan Google Workspace ‑kokeiluun.

Voit avata Google-tuotteita, kuten Gmailin tai Kalenterin, samaan ikkunaan tietokoneella. Näin näet kaikki tärkeät tiedot kerralla, eikä sinun tarvitse siirtyä välilehdeltä toiselle.

Kalenterin, muistiinpanojen tai tehtävien katsominen

1. Avaa tietokoneella Gmail, Kalenteri tai Google Drive tai jokin Docs-, Sheets- tai Slides-tiedosto.
  2. Valitse oikealta jokin seuraavista:
    • Kalenteri Kalenteri: Katso aikataulu ja lisää tai muokkaa tapahtumia.
    • Keep Keep: Luo muistiinpano tai luettelo.
    • Tasks Tasks: Lisää tehtäviä ja määräpäiviä.
  3. Sulje oikea sivupaneeli klikkaamalla oikeasta yläkulmasta Sulje Peruuta.

Lisätietoja:

Oikean sivupaneelin sulkeminen tai piilottaminen

Voit sulkea tai piilottaa Google Workspacen sivupaneelin.

• Sulje oikea sivupaneeli klikkaamalla oikeasta yläkulmasta Sulje Peruuta.
  • Jos haluat piilottaa oikean sivupaneelin kokonaan, sulje se ja valitse sitten oikeasta alakulmasta Piilota Piilota sivupaneeli.
  • Saat oikean sivupaneelin näkyviin klikkaamalla oikeasta alakulmasta Näytä Näytä sivupaneeli.

Kalenteritapahtuman luominen

1. Avaa tietokoneella Gmail tai jokin Google Drive-, Docs-, Sheets- tai Slides-tiedosto.
  2. Valitse oikealta Kalenteri Kalenteri.
  3. Klikkaa kalenterista haluamaasi ajankohtaa.
  4. Kirjoita tapahtuman tiedot ja valitse Tallenna.

Lue lisää Google Kalenterista.

Dokumentin liittäminen kalenteritapahtumaan
  1. Avaa tietokoneella Google Drive, jokin Docs-, Sheets- tai Slides-tiedosto tai Drawings.
  2. Valitse oikeasta sivupaneelista Kalenteri Kalenteri.
    • Jos tätä vaihtoehtoa ei näy, valitse oikeasta alakulmasta Näytä Näytä sivupaneeli.
  3. Klikkaa kalenterista ajankohtaa, johon haluat lisätä tapahtuman.
  4. Lisää nimi, kuvaus tai osallistujat.
  5. Valitse Lisää osallistujia ‑kohdan yläpuolelta Liitä.
  6. Valitse Tallenna.

Muistiinpanon tai luettelon luominen

1. Avaa tietokoneella Gmail, Kalenteri tai Google Drive tai jokin Docs-, Sheets- tai Slides-tiedosto.
  2. Valitse oikealta Keep Keep.
  3. Valitse:
    • Tee muistiinpano
    • Uusi luettelo Uusi lista
  4. Lisää haluamasi teksti.
  5. Valitse Valmis.

Lue lisää Google Keepistä.

Keep-muistiinpanon lisääminen dokumenttiin tai esitykseen
  1. Avaa tietokoneella Google Docs ‑dokumentti tai Slides‑esitys.
  2. Valitse oikealta Keep Keep.
  3. Siirry haluamaasi muistiinpanoon ja vedä se dokumenttiin tai esitykseen.
Dokumentissa tai esityksessä olevan tekstin tallentaminen muistiinpanona
  1. Avaa tietokoneella Google Docs ‑dokumentti tai Slides‑esitys.
  2. Korosta teksti, jonka haluat lisätä muistiinpanoon.
  3. Klikkaa hiiren kakkospainiketta ja valitse Tallenna Keepiin.

Tehtävän luominen

1. Avaa tietokoneella Gmail, Kalenteri tai Google Drive tai jokin Docs-, Sheets- tai Slides-tiedosto.
  2. Valitse oikealta Tasks Tasks.
  3. Valitse Lisää tehtävä.
  4. Lisää tehtävä.
  5. Klikkaa Muokkaa Muokkaa, niin pääset lisäämään tietoja tai määräpäivän.
  6. Kun olet valmis, valitse Takaisin Takaisin.

Vinkki: Voit muuttaa tehtävien järjestystä valitsemalla Lisää Lisää ja sitten Oma järjestys. Vedä sitten tehtävät oikeille paikoilleen.

Lue lisää Google Tasksin käytöstä.

Sähköpostin tallentaminen tehtäväksi
  1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Valitse oikealta Tasks Tasks.
  3. Etsi postilaatikosta sähköposti, jonka haluat tallentaa tehtäväksi.
  4. Vedä sähköposti oikeaan sivupaneeliin.
Tehtävien järjestäminen listoihin

Voit erotella erityyppiset tehtävät, kuten työt ja yksityiselämään liittyvät tehtävät, omiksi listoikseen.

1. Avaa tietokoneella Gmail, Kalenteri tai Google Drive tai jokin Docs-, Sheets- tai Slides-tiedosto.
  2. Valitse oikealta Tasks Tasks.
  3. Klikkaa yläreunassa olevaa alanuolta Avausnuoli ja sitten Luo uusi lista.
  4. Kirjoita listan nimi ja valitse sitten Valmis.
  5. Jos haluat siirtyä toiseen listaan, klikkaa alanuolta Avausnuoli. Valitse toinen luettelo.

Muiden sovellusten käyttäminen Gmailissa

Voit lisätä Gmailin kanssa käytettäviä lisätyökaluja, joita ovat esimerkiksi Asana, Trello, Intuit ja Docusign.

Laajennusten asentaminen

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset ja sitten Lataa laajennuksia.
  3. Etsi ja valitse työkalu, jota haluat käyttää Gmailin kanssa.
  4. Valitse oikeasta yläkulmasta Asenna ja sitten Jatka.
  5. Valitse tilisi ja noudata näytöllä näkyviä ohjeita.

Vinkki: Pääset nopeasti lataamaan tai käyttämään laajennuksia valitsemalla oikeasta sivupaneelista Lisää Plus.

Laajennusten asennuksen poistaminen

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset ja sitten Näytä kaikki asetukset.
  3. Klikkaa Laajennukset-välilehteä.
  4. Klikkaa Asennetut laajennukset ‑osiosta Hallinnoi.
  5. Klikkaa Lisää Lisääja sitten Poista.