Google-tuotteiden käyttö samassa näkymässä

Voit avata Google-tuotteita, kuten Gmailin tai Kalenterin, samaan ikkunaan tietokoneella. Näin näet kaikki tärkeät tiedot kerralla, eikä sinun tarvitse siirtyä välilehdeltä toiselle.

Kalenterin, muistiinpanojen tai tehtävien katsominen

1. Avaa tietokoneella Gmail, Kalenteri tai Google Drive tai jokin Docs-, Sheets- tai Slides-tiedosto.
  2. Valitse oikealta jokin seuraavista:
    • Kalenteri Kalenteri: Katso aikataulu ja lisää tai muokkaa tapahtumia.
    • Keep Keep: Luo muistiinpano tai luettelo.
    • Tasks Tasks: Lisää tehtäviä ja määräpäiviä.
  3. Voit sulkea oikean sivupalkin valitsemalla oikeasta yläkulmasta Sulje Peruuta.

Lisätietoja:

Oikean sivupalkin sulkeminen tai piilottaminen

Voit sulkea tai piilottaa G Suiten sivupalkin.

• Voit sulkea oikean sivupalkin valitsemalla oikeasta yläkulmasta Sulje Peruuta.
  • Jos haluat piilottaa oikean sivupalkin kokonaan, sulje se ja valitse sitten oikeasta alakulmasta Piilota Piilota sivupaneeli.
  • Jos haluat oikean sivupalkin näkyviin, valitse oikeasta alakulmasta Näytä Näytä sivupaneeli.

Kalenteritapahtuman luominen

1. Avaa tietokoneella Gmail tai jokin Google Drive-, Docs-, Sheets- tai Slides-tiedosto.
  2. Valitse oikeasta reunasta Kalenteri Kalenteri.
  3. Klikkaa kalenterista haluamaasi ajankohtaa.
  4. Kirjoita tapahtuman tiedot ja valitse Tallenna.

Lue lisää Google Kalenterista.

Dokumentin liittäminen kalenteritapahtumaan
  1. Avaa tietokoneella Google Drive, jokin Docs-, Sheets- tai Slides-tiedosto tai Drawings.
  2. Valitse oikeasta sivupalkista Kalenteri Kalenteri.
    • Jos tämä vaihtoehto ei ole näkyvissä, valitse oikeasta alakulmasta Näytä Näytä sivupaneeli.
  3. Klikkaa kalenterista ajankohtaa, johon haluat lisätä tapahtuman.
  4. Lisää nimi, kuvaus tai osallistujat.
  5. Valitse Lisää osallistujia ‑kohdan yläpuolelta Liitä.
  6. Valitse Tallenna.

Muistiinpanon tai luettelon luominen

1. Avaa tietokoneella Gmail, Kalenteri tai Google Drive tai jokin Docs-, Sheets- tai Slides-tiedosto.
  2. Valitse oikeasta reunasta Keep Keep.
  3. Valitse:
    • Tee muistiinpano
    • Uusi luettelo Uusi lista
  4. Lisää haluamasi teksti.
  5. Valitse Valmis.

Lue lisää Google Keepistä.

Keep-muistiinpanon lisääminen dokumenttiin tai esitykseen
  1. Avaa tietokoneella Google Docsin tai Slidesin dokumentti tai esitys.
  2. Valitse oikeasta reunasta Keep Keep.
  3. Siirry haluamaasi muistiinpanoon ja vedä se dokumenttiin tai esitykseen.
Dokumentissa tai esityksessä olevan tekstin tallentaminen muistiinpanona
  1. Avaa tietokoneella Google Docsin tai Slidesin dokumentti tai esitys.
  2. Korosta teksti, jonka haluat lisätä muistiinpanoon.
  3. Klikkaa hiiren kakkospainiketta ja valitse Tallenna Keepiin.

Tehtävän luominen

1. Avaa tietokoneella Gmail, Kalenteri tai Google Drive tai jokin Docs-, Sheets- tai Slides-tiedosto.
  2. Valitse oikealta Tasks Tasks.
  3. Valitse Lisää tehtävä.
  4. Lisää tehtävä.
  5. Lisää tietoja tai määräpäivä klikkaamalla Muokkaa Muokkaa.
  6. Kun olet valmis, valitse Takaisin Takaisin.

Vinkki: Voit muuttaa tehtävien järjestystä valitsemalla Lisää Lisää ja sitten Oma järjestys. Vedä tehtävät oikeille paikoilleen.

Lue lisää Google Tasksin käytöstä.

Sähköpostin tallentaminen tehtäväksi
  1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Valitse oikealta Tasks Tasks.
  3. Etsi postilaatikosta sähköposti, jonka haluat tallentaa tehtäväksi.
  4. Vedä sähköposti oikeanpuoleiseen sivupalkkiin.
Tehtävien järjestäminen luetteloihin

Voit erotella erityyppiset tehtävät, kuten työtehtävät ja yksityiselämään liittyvät tehtävät, omiksi luetteloikseen.

1. Avaa tietokoneella Gmail, Kalenteri tai Google Drive tai jokin Docs-, Sheets- tai Slides-tiedosto.
  2. Valitse oikealta Tasks Tasks.
  3. Klikkaa yläreunassa olevaa alanuolta Avausnuoli ja sitten Luo uusi luettelo.
  4. Kirjoita luettelon nimi ja valitse sitten Valmis.
  5. Jos haluat siirtyä toiseen luetteloon, klikkaa alanuolta Avausnuoli. Valitse toinen luettelo.

Muiden sovellusten käyttäminen Gmailissa

Voit hallinnoida projekteja, yhteystietoja ja muita tietoja Gmailista muiden kuin Googlen tarjoamien sovellusten avulla.

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta reunasta Lataa laajennuksia Lataa laajennuksia.
  3. Valitse sovellus.
  4. Valitse Asenna.