Mail van iemand anders krijgen

Als je de e-mails van iemand anders krijgt, bekijk je de onderstaande redenen voor hulp.

Ik krijg berichten die zijn gestuurd naar een versie van mijn adres waaraan punten zijn toegevoegd

Als de afzender punten aan je adres heeft toegevoegd, krijg je die e-mail toch. Niemand anders ziet je e-mails en niemand kan toegang tot je account krijgen. Als je e-mailadres bijvoorbeeld jansmit@gmail.com is, ben je eigenaar van alle versies van dit adres waaraan punten zijn toegevoegd:

• jan.smit@gmail.com
  • ja.n.sm.it@gmail.com
  • j.a.n.s.m.i.t.@gmail.com

Als je nog steeds denkt dat het bericht voor iemand anders is bedoeld, neem je contact op met de afzender om te laten weten dat deze het e-mailadres verkeerd heeft getypt.

Meer informatie over punten in Gmail-adressen.

Mijn adres staat helemaal niet in de e-mail

Als je veel berichten krijgt die aan iemand anders zijn geadresseerd, ga je na of iemand per ongeluk de e-mails naar jou doorstuurt.

1. Open op je computer een bericht dat eruitziet alsof het per ongeluk naar jou is gestuurd.
  2. Klik naast Beantwoorden  op Meer .
  3. Klik op Origineel weergeven.
  4. Als je 'X-Forwarded-For' op de pagina ziet, stuurt iemand de Gmail-berichten door naar jouw account. Probeer contact op te nemen om deze persoon hiervan op de hoogte te stellen.

Tip: Als je het bericht via Bcc hebt gekregen, wordt je e-mailadres niet bovenaan het bericht weergegeven. Klik op de pijl-omlaag Dropdownpijl om het e-mailadres te checken in de lijst met ontvangers. Als je het bericht bekijkt vanuit een niet-Gmail-account, krijg je deze informatie misschien niet te zien.

Het e-mailadres in het veld Aan is niet van mij

Als het e-mailadres in het veld Aan niet jouw adres is, kan dit de volgende redenen hebben:

• Je hebt automatisch doorsturen van dat e-mailadres geaccepteerd om kopieën van inkomende e-mails van die persoon door te sturen naar je inbox. Als je denkt dat deze e-mails niet naar jou moeten worden doorgestuurd, kun je contact opnemen met die e-maileigenaar om te vragen of deze je e-mailadres uit de doorstuurinstellingen kan verwijderen.
  • Dit e-mailadres is een anoniem adres dat voor jou is gemaakt toen je je aanmeldde voor een bepaalde service. Als je denkt dat het e-mailadres niet van jou is, kun je contact opnemen met die e-mailprovider om het probleem te melden.
Ik krijg berichten die worden gestuurd naar een adres dat eindigt op @googlemail.com

Berichten die naar @gmail.com en @googlemail.com worden gestuurd, komen op hetzelfde adres terecht.

Bepaalde landen gebruiken @googlemail.com in plaats van @gmail.com, maar berichten die naar dat adres worden gestuurd, komen op dezelfde plaats terecht.

Ik krijg spam die niet aan mij is gericht

Als je je e-mailadres niet ziet in het veld Aan of Cc, heb je het bericht misschien gekregen omdat je e-mailadres is toegevoegd aan het veld Bcc. Als dat het geval is, wordt je e-mailadres niet bovenaan het bericht weergegeven.

Spammers voegen soms willekeurige e-mailadressen toe aan het veld 'Bcc' om mensen zover te krijgen dat ze reageren.

Je kunt het bericht als volgt rapporteren als spam:

1. Open het bericht of selecteer het in je inbox.
  2. Klik op Spam melden .
Tip: Als je op Spam melden  klikt of handmatig een e-mail naar de map Spam verplaatst, krijgt Google een kopie van de e-mail en kan Google deze analyseren om onze gebruikers te beschermen tegen spam en misbruik.
Ik krijg berichten waarvoor ik me niet heb aangemeld

Als iemand jouw e-mailadres gebruikt om zich aan te melden voor e-mails (zoals promoties of nieuwsbrieven), kun je de afmeldingslink gebruiken om te zorgen dat je deze e-mails niet meer krijgt.

1. Ga op je computer naar Gmail.
  2. Open een e-mail van de afzender waarvoor je je wilt afmelden.
  3. Klik naast de naam van de afzender op Afmelden of Voorkeuren wijzigen. Als je deze opties niet ziet staan, volg je de bovenstaande stappen om de afzender te blokkeren of het bericht als spam te markeren.
Tip: Het kan een paar dagen duren voordat je geen berichten van de mailinglijst meer krijgt.