E-mail van iemand anders ontvangen

Als je de e-mails van iemand anders ontvangt, bekijk je de onderstaande redenen voor hulp.

Ik ontvang berichten die zijn verzonden naar een versie van mijn adres waaraan punten zijn toegevoegd

Als de afzender punten aan je adres heeft toegevoegd, ontvang je die e-mail toch. Niemand anders ziet je e-mails en niemand kan toegang tot je account krijgen. Als je e-mailadres bijvoorbeeld jansmit@gmail.com is, ben je eigenaar van alle versies van dit adres waaraan punten zijn toegevoegd:

• jan.smit@gmail.com
  • ja.n.sm.it@gmail.com
  • j.a.n.s.m.i.t.@gmail.com

Als je nog steeds denkt dat het bericht voor iemand anders is bedoeld, neem je contact op met de afzender om deze te laten weten dat hij het e-mailadres verkeerd heeft getypt.

Meer informatie over punten in Gmail-adressen.

Mijn adres staat helemaal niet in de e-mail

Als je veel berichten ontvangt die aan iemand anders zijn geadresseerd, controleer je of iemand per ongeluk zijn of haar e-mails naar jou doorstuurt.

1. Open op je computer een bericht dat eruitziet alsof het per ongeluk naar jou is gestuurd.
  2. Klik naast Beantwoorden Reply op Meer Meer.
  3. Klik op Origineel weergeven.
  4. Als 'X-Forwarded-For' op de pagina wordt weergegeven, stuurt iemand zijn of haar Gmail-berichten door naar jouw account. Probeer contact op te nemen om deze persoon hiervan op de hoogte te stellen.

Opmerking: Als je het bericht via 'Bcc' hebt ontvangen, wordt je e-mailadres niet bovenaan het bericht weergegeven. Klik op de pijl-omlaag Dropdownpijl om het e-mailadres te controleren in de lijst met ontvangers. Als je het bericht bekijkt vanuit een niet-Gmail-account, krijg je deze informatie mogelijk niet te zien.

Ik ontvang berichten die worden verzonden naar een adres dat eindigt op @googlemail.com

Berichten die naar @gmail.com en @googlemail.com worden verzonden, komen op hetzelfde adres terecht.

Bepaalde landen gebruiken @googlemail.com in plaats van @gmail.com, maar berichten die naar dat adres worden gestuurd, komen op dezelfde plaats terecht.

Ik ontvang spam die niet aan mij is gericht

Als je e-mailadres niet wordt weergegeven in het veld 'Aan' of 'Cc', heb je het bericht mogelijk ontvangen omdat je e-mailadres is toegevoegd aan het veld 'Bcc'. Als dat het geval is, wordt je e-mailadres niet bovenaan het bericht weergegeven.

Spammers voegen soms willekeurige e-mailadressen toe aan het veld 'Bcc' om mensen zover te krijgen dat ze reageren.

Je kunt het bericht als volgt rapporteren als spam:

1. Open het bericht of selecteer het in je inbox.
  2. Klik op 'Spam rapporteren' Spam rapporteren .
Opmerking: Wanneer je op 'Spam melden' Spam rapporteren klikt of handmatig een e-mail naar de map 'Spam' verplaatst, ontvangt Google een kopie van de e-mail en kan Google deze analyseren om onze gebruikers te beschermen tegen spam en misbruik.

Ik ontvang berichten waarvoor ik me niet heb aangemeld

Als iemand jouw e-mailadres gebruikt om zich aan te melden voor e-mails (zoals promoties of nieuwsbrieven), kun je de afmeldingslink gebruiken om te zorgen dat je deze e-mails niet meer ontvangt.

1. Ga op je computer naar Gmail.
  2. Open een e-mail van de afzender waarvoor je je wilt afmelden.
  3. Klik naast de naam van de afzender op Afmelden of Voorkeuren wijzigen.Als je deze opties niet ziet staan, volg je de bovenstaande stappen om de afzender te blokkeren of het bericht als spam te markeren.

Opmerking: Het kan een paar dagen duren voordat je geen berichten van de mailinglijst meer ontvangt.