Dit artikel gaat over Looker Studio. Ga voor documentatie over Looker naar https://cloud.google.com/looker/docs/intro.

Overzicht van functies voor Enterprise-beheerders

In dit artikel wordt beschreven hoe IT-beheerders kunnen beoordelen en beheren hoe Looker Studio in hun organisatie wordt gebruikt.

Enterprise-dashboard voor beheerders

In het handige Enterprise-dashboard voor beheerders van Looker Studio kunnen Cloud Identity- en Google Workspace-beheerders ervoor kiezen om de Google Cloud Platform-overeenkomst te laten gelden voor hun gebruik van Looker Studio, contacten voor gegevensbescherming centraal beheren en toegang krijgen tot Looker Studio-instellingen en -controlelogboeken in de Google Beheerdersconsole. Nadat u ermee heeft ingestemd dat de Google Cloud Platform-overeenkomst geldt voor uw gebruik van Looker Studio, hoeven gebruikers in uw organisatie de voorwaarden niet te ondertekenen als ze Looker Studio gaan gebruiken. Meer informatie over Looker Studio gebruiken met de Google Cloud Platform-overeenkomst

Organisatiebeheer via Cloud Identity-integratie

Looker Studio kan worden geïntegreerd met Google Cloud Identity voor organisatiebrede beheermogelijkheden. Cloud Identity- en Google Workspace-beheerders kunnen instellen wie Looker Studio kunnen gebruiken en op welke manier. Als u andere identiteitsproviders gebruikt, zoals Active Directory, kunt u hun gebruikers synchroniseren met Google Cloud Identity, zodat gebruikers op één plek kunnen worden gemaakt, opgeschort of verwijderd.

Enterprise-controlelogboekregistratie

Met Enterprise-controlelogboekregistratie krijgen IT-beheerders bedrijfsbreed inzicht in het gebruik van Looker Studio. Dit is vergelijkbaar met de informatie die beschikbaar is voor apps als Drive en Agenda. Beheerders kunnen bijvoorbeeld nagaan welke gebruikers Looker Studio-rapporten maken en met wie ze deze rapporten delen. Ze kunnen ook bepalen welke rapporten de meeste betrokkenheid hebben, om succesvolle rapporten binnen de hele organisatie in te schalen. Met aangepaste meldingen kunt u mogelijk risicovolle activiteiten controleren, zoals het extern delen van gegevensbronnen, en kunt u controlelogboeken exporteren naar BigQuery en Looker Studio gebruiken om de gegevens te analyseren. Meer informatie

Controlelogboek Data Studio

Beleid voor delen en plannen van organisaties

Met het beleid voor delen van Looker Studio kunt u het risico op gegevensonderschepping verkleinen. U kunt limieten instellen om te voorkomen dat gebruikers rapporten delen of plannen buiten uw organisatie. U kunt ook het delen van links uitzetten om te voorkomen dat gebruikers bedrijfsgegevens vrijgeven.

Het beleid voor delen en plannen geeft u de flexibiliteit om rechten te definiëren die voldoen aan uw zakelijke behoeften. U kunt bepaalde gebruikers de mogelijkheid geven rapporten extern te delen of te plannen, terwijl andere gebruikers alleen binnen de organisatie kunnen delen of plannen. Bekijk de volgende artikelen voor meer informatie:

Eigendom van Looker Studio-componenten overzetten

Als mensen uw organisatie verlaten, kunt u hun Looker Studio-rapporten en -gegevensbronnen overzetten naar een andere gebruiker zodat u toegang tot belangrijke informatie houdt. Meer informatie