Dit artikel gaat over Looker Studio. Ga voor documentatie over Looker naar https://cloud.google.com/looker/docs/intro.

Koppelen aan Display & Video 360

Verwerf zoekgerelateerde inzichten aan de hand van uitgebreide gegevensvisualisatie.

Display & Video 360 is een combinatie en doorontwikkeling van DoubleClick Bid Manager, Studio en Audience Center. Met Display & Video 360 beschikt u over één centrale tool waarmee u efficiënt campagnes plant, advertentiemateriaal ontwerpt en beheert, doelgroepgegevens ordent en toepast, voorraad zoekt en koopt, en campagnes bijhoudt en optimaliseert.

In Data Studio kunt u uw Display & Video 360-gegevens eenvoudig visualiseren:

• Pas stijl en branding op uw rapporten toe volgens de richtlijnen van uw organisatie.
  • Maak aantrekkelijke en informatieve rapporten die ook gegevens uit veel andere bronnen kunnen bevatten, zoals Google Ads en Google Analytics.
  • Deel probleemloos inzichten, zelfs met mensen die geen directe toegang tot de betreffende gegevens hebben.
  • Uw Data Studio-rapporten worden automatisch geüpdatet wanneer uw gegevens veranderen. U hoeft uw rapporten niet opnieuw uit te voeren of te downloaden.

Koppelen aan Display & Video 360

Momenteel kunt u elke Data Studio-gegevensbron aan slechts één Display & Video 360-partner koppelen. Per partner kunt u wel meerdere adverteerders selecteren.

Koppelen

1. Log in bij Looker Studio.
  2. Klik linksboven op de homepage van Looker Studio op Het icoon Maken. Maken en selecteer Gegevensbron.
  3. Selecteer de Display & Video 360-connector.
  4. Selecteer de partner en adverteerders waarmee u een koppeling wilt maken.
    U kunt meerdere partners selecteren. Als u dat doet, bevat de gegevensbron alle adverteerders voor de geselecteerde partners.
  5. Klik rechtsboven op KOPPELEN.
    1. Het venster met gegevensbronvelden wordt weergegeven.
    2. De gegevensbron is nu aan uw dataset gekoppeld.

De gegevensbron instellen

In het deelvenster met gegevensbronvelden stelt u de gegevensbron in door de namen van de velden te wijzigen, beschrijvingen en berekende velden toe te voegen, en gegevenstypen en aggregaties te wijzigen. Meer informatie over werken met gegevensbronvelden

Bepalen voor wie de gegevens zichtbaar zijn

Bovenaan het deelvenster Velden kunt u de inloggegevens voor de gegevensbron wijzigen. Inloggegevens bepalen wie de gegevens van deze gegevensbron kan bekijken.

Met de optie INLOGGEGEVENS VAN DE EIGENAAR kunnen andere mensen rapporten bekijken of maken waarvoor gebruik is gemaakt van deze gegevens, zonder dat ze zelf toegang tot de dataset hebben.

Met de optie INLOGGEGEVENS VAN DE KIJKER moet iedere gebruiker van de gegevensbron zijn of haar eigen inloggegevens invoeren om toegang tot de dataset te krijgen.

Meer informatie over inloggegevens voor gegevensbronnen

Een nieuw rapport vanuit de gegevensbron maken

1. Klik rechtsboven op RAPPORT MAKEN.
    1. De Rapporteditor wordt weergegeven.
  2. Klik op AAN RAPPORT TOEVOEGEN.
    1. Daarmee voegt u de gegevensbron toe aan het rapport.
    2. U kunt nu diagrammen en bedieningselementen maken die gegevens uit deze gegevensbron halen.

Bent u nog niet bekend met Looker Studio?

Doe de tutorial Een rapport maken. Of kom meer te weten over de Rapporteditor.

Een rapporttemplate gebruiken

Wilt u snel aan de slag? Kopieer dan deze rapporttemplate en voeg er uw eigen Display & Video 360-gegevensbron aan toe. Binnen een minuut heeft u een mooi vormgegeven en volledig functioneel rapport in handen.

Het volgende voorbeeldrapport is alleen beschikbaar in het Engels.

Limieten van de Display & Video 360-connector

De in Data Studio beschikbare dimensies en statistieken vertegenwoordigen een subset van de velden die beschikbaar zijn in Onmiddellijke rapportage van Display & Video 360.

De recentheid van gegevens en beschikbaarheidslimieten van Campaign Manager en Display & Video 360 zijn van toepassing op de gegevens die u ziet in uw Data Studio-rapporten.