Dit artikel gaat over Looker Studio. Ga voor documentatie over Looker naar https://cloud.google.com/looker/docs/intro.

Koppelen aan Google Ad Manager 360

Visualiseer Google Ad Manager-rapporten in Looker Studio.

Google Ad Manager is een uitgebreid platform voor de weergave van gehoste advertenties waarmee advertentiebeheer kan worden gestroomlijnd, ongeacht of u advertenties toont op websites, op mobiele websites, in mobiele apps, in games of een combinatie daarvan. Ad Manager levert een complete toolkit om uw advertenties te beheren voor gebruikers met meerdere schermen.

Voeg Google Ad Manager toe als gegevensbron om uw Ad Manager-rapporten in Looker Studio te visualiseren. De populairste dimensies en statistieken voor Ad Manager-rapporten zijn beschikbaar. Deze rapporten kunnen veilig worden gedeeld met anderen binnen of buiten uw organisatie.

Deze functie is alleen beschikbaar voor klanten van Google Ad Manager 360.

Aan de slag

Looker Studio-rapportage aanzetten voor uw Ad Manager-netwerk

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Beheerder en dan Algemene instellingen.
  3. Scroll omlaag naar Rapportinstellingen en zet Rapporten in Looker Studio aan.
    Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360.
  4. Klik op Opslaan.

Een nieuw recht toevoegen aan de gebruikersrollen in Ad Manager

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Beheerder en dan Toegang en autorisatie en dan Rollen.
  3. Selecteer de gebruikersrol die is gekoppeld aan gebruikers die Looker Studio-rapporten moeten maken.
  4. Voeg naast Rapportage het recht Rapportagegegevens bekijken en toegang tot rapportagegegevens delen in Looker Studio toe.
  5. Klik op Opslaan.

De ingebouwde rollen Beheerder en Leidinggevende hebben dat recht al.

Ad Manager toevoegen als gegevensbron in Looker Studio

1. Log in bij Looker Studio.
  2. Klik linksboven op de homepage van Looker Studio op Het icoon Maken. Maken en selecteer Gegevensbron.
  3. Selecteer de Ad Manager-connector.
  4. Als u wordt gevraagd Looker Studio toegang tot uw account te verlenen, klikt u op AUTORISEREN.
    U kunt op elk moment deze toegang intrekken.
  5. Klik op Beschikbare netwerken.
  6. Selecteer het Ad Manager-netwerk dat u heeft aangezet en selecteer daarna Historisch als rapporttype.
  7. Klik rechtsboven op Koppelen.
    1. U ziet het deelvenster met gegevensbronvelden.
    2. De gegevensbron is nu aan de dataset gekoppeld.
  8. Klik rechtsboven op Rapport maken om uw eerste rapport te maken.
Kunt u geen koppeling maken?
Zorg ervoor dat in uw Ad Manager-netwerk de netwerkinstelling Ad Manager-rapportage in Looker Studio is aangezet en dat uw Ad Manager-gebruikersrol rechten heeft voor Ad Manager-gegevens bekijken en toegang tot Ad Manager-gegevens delen in Looker Studio. U ziet hier alle Ad Manager-netwerken die aan uw Google-account zijn gekoppeld, ook als deze instellingen niet zijn aangezet.

De gegevensbron instellen

In het deelvenster met gegevensbronvelden stelt u de gegevensbron in door de namen van de velden te wijzigen, beschrijvingen en berekende velden toe te voegen, en gegevenstypen en aggregaties te wijzigen. Meer informatie over werken met gegevensbronvelden

Bepalen voor wie de gegevens zichtbaar zijn

Bovenaan het deelvenster Velden kunt u de inloggegevens voor de gegevensbron wijzigen. Inloggegevens bepalen wie de gegevens van deze gegevensbron kan bekijken.

Met de optie INLOGGEGEVENS VAN DE EIGENAAR kunnen andere mensen rapporten bekijken of maken waarvoor gebruik is gemaakt van deze gegevens, zonder dat ze zelf toegang tot de dataset hebben.

Met de optie INLOGGEGEVENS VAN DE KIJKER moet iedere gebruiker van de gegevensbron zijn of haar eigen inloggegevens invoeren om toegang tot de dataset te krijgen.

Meer informatie over inloggegevens voor gegevensbronnen

Een nieuw rapport vanuit de gegevensbron maken

1. Klik rechtsboven op RAPPORT MAKEN.
    1. De Rapporteditor wordt weergegeven.
  2. Klik op AAN RAPPORT TOEVOEGEN.
    1. Daarmee voegt u de gegevensbron toe aan het rapport.
    2. U kunt nu diagrammen en bedieningselementen maken die gegevens uit deze gegevensbron halen.

Bent u nog niet bekend met Looker Studio?

Doe de tutorial Een rapport maken. Of kom meer te weten over de Rapporteditor.

Tips om Ad Manager-rapporten in Looker Studio te maken

Met uw nieuwe Ad Manager-gegevensbron kunt u Ad Manager-rapportagegegevens in Looker Studio visualiseren. De populairste dimensies en statistieken van het rapporttype Historisch in Ad Manager zijn beschikbaar. Gebruik de Ad Manager-rapporttemplate om snel aan de slag te gaan.

Het rapporttype Ad Exchange-geschiedenis en de dimensie Sleutel/waarde zijn niet beschikbaar.

Hoe u gegevens van de advertentieserver, AdSense en Ad Exchange kunt scheiden
Alleen de totale rapportstatistieken zijn opgenomen in Looker Studio-rapporten. Gebruik het dimensieveld Aanvraagkanaal om de subtotalen voor Ad Server, AdSense en Ad Exchange te bekijken.

Deel rapporten met andere mensen die rechten voor alleen kijken of bewerken hebben. Wanneer u een rapport deelt, bepalen de inloggegevens voor gegevensbronnen die u kiest wat gebruikers in het rapport kunnen zien.

Wees voorzichtig als u deelt
Voor optimale beveiliging deelt u rapporten met alleen-weergeventoegang en gebruikt u de inloggegevens voor gegevensbronnen van de kijker. Voor Inloggegevens van de kijker is vereist dat iedere rapportkijker toegang heeft tot Ad Manager.

Met bewerkingsrechten voor rapporten heeft een gebruiker mogelijk ruimere toegang dan u van plan was te delen. Als u bijvoorbeeld een rapport deelt dat is gefilterd op een bepaalde adverteerder, maar u bewerkingsrechten aan gebruikers geeft, kunnen ze dat filter verwijderen en al uw gegevens bekijken.

Algemene vragen

Waarom wordt mijn Looker Studio-rapport langzaam geladen?

Aan elk Ad Manager-netwerk wordt een bepaald aantal bronnen voor gegevensverzoeken toegewezen voor een prettige werking van Ad Manager-rapportage. Gegevensverzoeken van Looker Studio en de Ad Manager-API voor uw netwerk krijgen een lagere prioriteit dan verzoeken van Ad Manager-rapportage. Als veel gebruikers in uw netwerk Ad Manager-rapporten gebruiken, worden uw Looker Studio-rapporten mogelijk langzamer geladen.

Hoe kan ik mijn Looker Studio-rapporten sneller maken?

• Vermeld minder dimensies en statistische gegevens in uw diagrammen.
  • Verkort de periode van uw diagrammen.
  • Verminder het aantal diagrammen op elke pagina van uw rapport of verspreid grote groepen diagrammen over meerdere pagina's. Elk diagram vertegenwoordigt een rapportverzoek aan Ad Manager, dus veel diagrammen concurreren om de toegewezen Ad Manager-rapportagebronnen van uw netwerk.
  • Zie ook: Prestaties van Looker Studio verbeteren.

Wilt u deze gegevensbron gebruiken met verschillende accounts? In dat geval voegt u een gegevensbedieningselement toe.

Met een gegevensbedieningselement kunnen rapportkijkers het account selecteren dat de gegevens levert die ze in een rapport willen zien. Hierdoor hoeft u geen afzonderlijke rapporten en gegevensbronnen voor uw verschillende accounts te maken. Meer informatie.