Dit artikel gaat over Looker Studio. Ga voor documentatie over Looker naar https://cloud.google.com/looker/docs/intro.

Hyperlinks in gegevens

Hoe u met links in uw gegevens kunt werken.

U kunt klikbare links in uw gegevens weergeven met behulp van een tabel. Er zijn 2 manieren om deze links te krijgen:

• Rechtstreeks vanuit uw dataset, met behulp van het veldtype URL
  • Door een link te genereren met de functie HYPERLINK

Veldtype URL

Als u een gegevensbron maakt, neemt Looker Studio geldige URL's in de dataset waar en wijst het veldtype URL toe aan die dimensie. (Als Looker Studio de URL's niet automatisch waarneemt, kunt u het veldtype handmatig instellen op URL.)

URL-velden geven in diagrammen de volledige link weer. In tabellen kan op deze links worden geklikt.

Met de functie HYPERLINK kunt u links samenstellen in berekende velden. De functie HYPERLINK heeft een URL en een linktekst nodig als invoer. De uitvoer is een klikbare link als de functie in een tabel wordt weergegeven (in andere diagrammen is de linktekst niet klikbaar).

Alleen bepaalde protocollen worden in zowel URL-velden als in de functie HYPERLINK ondersteund. Lees het artikel 'HYPERLINK' voor meer informatie.