Dit artikel gaat over Looker Studio. Ga voor documentatie over Looker naar https://cloud.google.com/looker/docs/intro.

Tabelreferentie

Hoe u tabellen gebruikt en configureert.

Tabellen geven uw gegevens weer in een raster van rijen en kolommen. Elke kolom vertegenwoordigt een dimensie of statistiek en elke rij is 1 record van uw gegevens.

Meer informatie over hoe u diagrammen toevoegt aan uw rapporten

In dit artikel vindt u informatie over het volgende:

Tabellen in Looker Studio

Tabellen in Looker Studio groeperen automatisch uw gegevens. Elke rij in de tabel geeft de unieke combinatie weer van alle dimensies die in de tabeldefinitie zijn opgenomen. Elke statistiek in de tabel wordt verzameld op basis van het aggregatietype voor die statistiek (som, gemiddelde, aantal enzovoort).

Voorbeelden van tabellen

Hieronder vindt u een aantal verkoopgegevens van een fictieve dierenwinkel. De winkel verkoopt artikelen voor honden, katten en vogels. Iedere categorie bevat verschillende producten.

Datum Artikel Categorie Aantal verkocht

1/10/2016

Happy Cat kattenkruid Kat 1

1/10/2016

Healthy Dog hondenvoer Hond 3

1/10/2016

Pretty Bird vogelzaad Vogel 5

2/10/2016

Pretty Bird vogelzaad Vogel 3

2/10/2016

Happy Cat kattenkruid Kat 2

3/10/2016

Playful Puppy speelgoed Hond 6

5/10/2016

Pretty Bird vogelzaad Vogel 7

Enzovoort...

...

Een eenvoudige Looker Studio-tabel met alleen de dimensie Categorie en de statistiek Hoeveelheid, ziet er zo uit:

Categorie Aantal verkocht
Vogel 28
Hond 27
Kat 12

Voorbeeldtabel 1

In voorbeeld 1 geeft Looker Studio het totaal aantal verkochte artikelen per categorie weer. Omdat de dataset maar 3 categorieën heeft, worden er 3 rijen in de tabel weergegeven.

Vervolgens voegen we de dimensie Artikel toe aan de tabel:

Categorie Artikel Aantal verkocht
Vogel Pretty Bird vogelzaad 20
Hond Healthy Dog hondenvoer 17
Hond Playful Puppy speelgoed 10
Vogel Papegaaienzitstok 8
Kat Happy Cat kattenkruid

4

Kat Hungry Kitty kattenbrokjes 3

Voorbeeldtabel 2

In voorbeeld 2 bestaat de tabel uit 6 rijen, 1 voor ieder artikel. De statistiek verkochte hoeveelheid wordt nu als totaal per artikel weergegeven.

Het verzameltype van de statistiek is afhankelijk van de manier waarop de gegevensbron is geconfigureerd. Meer informatie over hoe u het aggregatietype van een statistiek kunt wijzigen

Een tabel toevoegen aan uw rapport

Zo voegt u een tabel toe aan een rapport:

1. Bewerk uw rapport.
  2. Klik bovenaan op Een diagram toevoegen.
  3. Selecteer een standaard tabelstijl.
    1. U kunt bijvoorbeeld een standaardtabel toevoegen, een tabel waarin de statistieken worden weergegeven als staven, of een tabel waarop een heatmap is toegepast.
  4. Sleep het diagram naar de gewenste plaats op de pagina en pas het formaat aan zoals u wilt.
  5. In het eigenschappenvenster aan de rechterkant kunt u statistieken en dimensies toevoegen en de tabelstijl aanpassen.

De kolomgrootte aanpassen

Als u het formaat van afzonderlijke kolommen in de tabel handmatig wilt wijzigen, klikt u op een kolomscheiding en sleept u deze. Als u het formaat van meerdere kolommen tegelijk wilt wijzigen, houdt u de shift-toets ingedrukt terwijl u een kolomscheiding sleept.

U kunt het formaat van kolommen ook automatisch laten aanpassen. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de tabel en selecteer een van de opties voor Formaat kolommen aanpassen:

• Met Aanpassen aan gegevens wordt de breedte van elke tabelkolom afgestemd op de hoeveelheid gegevens.
  • Met Gelijkmatig verdelen worden alle kolommen even breed gemaakt.
U kunt ook dubbelklikken op een kolomscheiding om de optie Aanpassen aan gegevens toe te passen.

Bekijk een demonstratie van hoe u het formaat van tabelkolommen aanpast

Een gebruiker selecteert en sleept tabelkolommen horizontaal om het formaat ervan te wijzigen.

Het diagram instellen

Voeg een nieuw diagram toe of selecteer een bestaand diagram. Gebruik daarna aan de rechterkant het deelvenster Eigenschappen om de eigenschappen van het tabblad Instellen en Stijl van het diagram in te stellen.

De diagramgegevens instellen

De opties op het tabblad Instellen van het deelvenster Eigenschappen bepalen hoe de gegevens van het diagram worden ingedeeld en getoond.

Gegevensbron

Een gegevensbron is de koppeling tussen de component en de onderliggende dataset.

• Als u de gegevensbron van het diagram wilt wijzigen, klikt u op de naam van de huidige gegevensbron.
  • Klik op Bewerken om de gegevensbron te tonen of te bewerken. (U moet minstens weergaverechten hebben om dit icoon te zien te krijgen.)
  • Klik op +GEGEVENS MENGEN voor gegevens uit meerdere gegevensbronnen in hetzelfde diagram. Meer informatie over gegevens mengen.

Periodedimensie

Deze optie wordt getoond als uw gegevensbron een geldige datumdimensie bevat.

Let op: Deze optie wordt niet getoond voor Google Ads- of Google Analytics-gegevensbronnen, omdat die automatisch een dimensie van het type Datum uit de gegevensbron selecteren.

Met de dimensie Periode kunt u de periode voor een diagram begrenzen. Deze dimensie wordt bijvoorbeeld gebruikt als u een periode-eigenschap instelt voor het diagram of als een rapportkijker een periodekiezer gebruikt om de periode te beperken.

Dimensie

Dimensies zijn gegevenscategorieën. Dimensiewaarden (de gegevens die in de dimensie zijn opgenomen) zijn namen, beschrijvingen of andere kenmerken van een categorie.

Details

Deze optie wordt getoond voor diagrammen die deze ondersteunen.

Details bieden kijkers een manier om aanvullende detailniveaus in een diagram te zien. Als u de optie Details aanzet, wordt elke dimensie die u toevoegt een extra detailniveau. Meer informatie over details van diagrammen.

Statistiek

Statistieken meten de items die in dimensies zijn opgenomen en leveren de numerieke schaal en gegevensreeksen voor het diagram.

Statistieken zijn aggregaties uit de onderliggende dataset of zijn het resultaat van de impliciete of expliciete toepassing van een aggregatiefunctie, zoals COUNT(), SUM() of AVG(). De statistiek zelf heeft geen gedefinieerde set waarden, dus u kunt er niet op groeperen zoals bij een dimensie.

Meer informatie over aggregatie.

Optionele statistieken

U kunt optionele statistieken toevoegen door de schakelaar Optionele statistieken te selecteren en een keuze te maken in de veldkiezer Statistiek toevoegen. U kunt statistieken uit de lijst met velden in het deelvenster Gegevens ook naar de kiezer Optionele statistieken slepen.

Schuifregelaars voor statistieken

Zet de schakelaar Schuifregelaars voor statistieken aan om een schuifregelaar voor statistieken toe te voegen aan het boxplot-diagram.

Aantal rijen

Gebruik de instellingen in het gedeelte Aantal rijen om het uiterlijk en het aantal rijen aan te passen dat in uw tabeldiagram wordt getoond. De instellingen voor Aantal rijen omvatten Paginering en Bovenste N.

Als de instelling Paginering aanstaat, worden grote tabelresultaten verdeeld over meerdere pagina's in het tabeldiagram. U kunt aanpassen hoe de paginanavigatie aan gebruikers wordt getoond met de opties voor Voettekst voor tabel op het tabblad Stijl.

Gebruik de optie Per pagina om te bepalen hoeveel tabelrijen er per tabelpagina moeten worden getoond.

De instelling Paginering staat standaard aan. Als u de instelling Bovenste N aanzet, wordt Paginering uitgezet.

Als de instelling Bovenste N aanstaat, kunt u het aantal rijen aangeven dat in het tabeldiagram moet worden getoond. In het veld Bovenste rijen kunt u aangeven hoeveel rijen u wilt tonen.

Wanneer u de instelling Bovenste N aanzet, kunt u ook het selectievakje Andere groeperen aanvinken om de resultaten die buiten de aangegeven rijlimiet vallen, te verzamelen in één rij met het label AndersMet dit selectievakje kunt u de bovenste N resultaten vergelijken met de context van de overige resultaten.

Als Andere groeperen niet is aangevinkt, toont het diagram misschien niet alle gegevens, afhankelijk van de configuratie van het diagram.

Rij met totalen tonen

Met de optie Rij met totalen tonen kunt u de weergave aan- of uitzetten van een rij onderaan de tabel die elke statistiekkolom samenvat.

Gegevens sorteren

Kijkers van uw rapporten kunnen de gegevens sorteren door op een kolomkop te klikken. Elke klik keert de sorteervolgorde om. Klik bijvoorbeeld één keer om in oplopende volgorde (van laag naar hoog) te sorteren, en klik nogmaals om in aflopende volgorde (van hoog naar laag) te sorteren. Ook als de bewerker een standaardvolgorde heeft gedefinieerd, kunnen kijkers zelf het diagram sorteren.

Als een kijker de sorteervolgorde van een diagram wijzigt en dat diagram is gesorteerd op een statistiek die niet in het diagram wordt weergegeven, wordt de standaardvolgorde hersteld als de kijker de pagina vernieuwt.

Als een kijker een secundair sorteerveld selecteert, krijgen de primaire en secundaire sorteervelden respectievelijk het nummer 1 en 2 in de tabel. Als een kijker op een ander veld sorteert (door in de koptekst van de tabel op de veldnaam te klikken), worden de primaire en secundaire sorteervolgorden genegeerd.

De standaard sorteermethode instellen

De opties Sorteren en Secundair sorteren in het instellingsvenster van het diagram bepalen het standaard sorteergedrag. U kunt elke statistiek in de gegevensbron van het diagram en elke dimensie die in het diagram staat, selecteren als primair of secundair sorteercriterium.

De optie Secundair sorteren wordt alleen getoond als het diagram een geschikte combinatie van dimensies en statistieken bevat.
Als u een statistiek als sorteercriterium opgeeft, kunt u de aggregatie van het veld bewerken. Zo kunt u een numeriek veld in het diagram opnemen als de waarde SUM, maar sorteren op de waarde AVERAGE van het veld.

Canvasfilters negeren voor overzichtsrij

Als de optie Canvasfilters negeren voor overzichtsrij aanstaat, toont de overzichtsrij een volledig totaal. Eventuele filters die de kijker heeft toegepast, zoals bedieningselementen, worden genegeerd. De rij met totalen bevat nog steeds filtereigenschappen.

Standaardperiode

Met de eigenschap Standaardperiode kunt u een tijdsbestek instellen voor een afzonderlijk diagram.

Opties voor de standaardperiode

Automatisch Gebruikt de standaardperiode, die door de gegevensbron van het diagram wordt bepaald.
Aangepast Hiermee kunt u de agendawidget gebruiken om een aangepaste periode te kiezen voor het diagram.
Type datumvergelijking Geeft vergelijkingsgegevens weer voor de geselecteerde periode.

Meer informatie over werken met datums en tijd.

Filter

Met filters kunt u de gegevens in de component beperken door de waarden die u invoert op te nemen of uit te sluiten. Meer informatie over de filtereigenschap.

Filteropties

Filternaam Klik op een bestaand filter om het te bewerken. Plaats de muisaanwijzer op de filternaam en klik op X om het filter te verwijderen.
+Een filter toevoegen Klik op deze optie om een nieuw filter voor het diagram te maken.

Google Analytics-segment

Deze optie wordt getoond voor diagrammen die gebaseerd zijn op een Universal Analytics-gegevensbron.

Een segment is een subset van uw gegevens in Google Analytics. U kunt segmenten toepassen op uw Looker Studio-diagrammen om ervoor te zorgen dat in uw Looker Studio- en Google Analytics-rapporten dezelfde gegevens worden getoond. Meer informatie over Analytics-segmenten in Looker Studio.

Diagraminteracties

Als de optie Cross-filteren aanstaat voor een diagram, werkt dat diagram als filteroptie. U kunt het rapport filteren door de cursor over het diagram te verplaatsen. Meer informatie over cross-filteren.

Het diagram opmaken

De opties op het tabblad Stijl bepalen de algehele presentatie en het uiterlijk van het diagram.

Titel

Als u het selectievakje Titel tonen aanvinkt, kunt u een titel toevoegen en de weergave en plaatsing ervan in het diagram aanpassen.

Titelopties

Titel Biedt een tekstveld waarin rapportbewerkers een aangepaste titel voor het diagram kunnen invoeren.

Lettertype van titel

Stelt het lettertype in voor de titeltekst.

Lettergrootte van titel Stelt de lettergrootte in voor de titeltekst.
Opties voor lettertypestijl Past vetgedrukte, cursieve of onderstreepte stijl toe op de titeltekst.
Lettertypekleur van titel Stelt de lettertypekleur in voor de titeltekst.
Links Lijnt de diagramtitel uit aan de linkerkant van het diagram.
Centreren

Lijnt de diagramtitel uit aan de rechterkant van het diagram.

Rechts Centreert de diagramtitel boven of onder het diagram.
Bovenkant Plaatst de diagramtitel bovenaan het diagram.
Onderkant Plaatst de diagramtitel onderaan het diagram.

Algemeen

De tabelpositie is standaard ingesteld op Verticaal. Klik op de knop Horizontaal om de tabel te transponeren.

Conditionele opmaak

Klik op de knop Toevoegen om regels voor conditionele opmaak toe te passen op het tabeldiagram. Meer informatie over conditionele opmaak in Looker Studio-diagrammen.

Tabelkop

Met deze opties bepaalt u de opmaak van de labels van de tabelkop en -kolommen.

Kop weergeven Hiermee wordt de tabelkop weergegeven of verborgen. Houd er rekening mee dat kijkers geen tabellen met verborgen koppen kunnen sorteren.
Tekstterugloop Hiermee regelt u de tekstterugloop van de kop.
Veldbeschrijvingen tonen

Hiermee zet u in de kolomkoppen een informatie-icoon Het informatie-icoon. dat de beschrijving voor elk veld in een tooltip toont. Kijkers kunnen de cursor op het informatie-icoon plaatsen om de veldbeschrijving weer te geven. Veldbeschrijvingen zijn afkomstig uit de kolom Beschrijving in de gegevensbron.

Veldbeschrijvingen tonen staat automatisch aan voor diagrammen die zijn gekoppeld aan een Looker- of Search Ads 360-gegevensbron.
Kleur koptekst Hiermee stelt u de tekstkleur van de tabelkop in.
Lettergrootte van kop Hiermee stelt u de lettergrootte van de tabelkop in.
Lettertypefamilie van kop Hiermee stelt u de lettertypefamilie van de tabelkop in.

Tabelkleuren

Met deze opties stelt u de kleuren in van de randen en cellen van de tabel.

Achtergrondkleur van kop Hiermee stelt u de achtergrondkleur van de tabelkop in.
Kleur van celrand Hiermee stelt u de kleur van de rand tussen de rijen in.
Kleur even en oneven rijen Hiermee stelt u de kleur van de even of oneven rijen in de tabel in.

Tabellabels

Met deze opties bepaalt u het uiterlijk van de gegevens in de tabel.

Tekstkleur Hiermee stelt u de tekstkleur van de gegevens in.
Lettergrootte Hiermee stelt u de lettergrootte van de gegevens in.
Lettertypefamilie Hiermee stelt u de lettertypefamilie van de gegevens in.
Tekstcontrast van heatmap Hiermee stelt u de lettertypekleur automatisch in als er een heatmap wordt getoond. Kies uit 3 contrastniveaus: laag, gemiddeld of hoog.

Tabelhoofdtekst

Met deze opties bepaalt u het uiterlijk van de tabel.

Rijnummers Hiermee voegt u een kolom met rijnummering toe aan de linkerkant van de tabel.
Automatische hoogte Hiermee past u de hoogte van de rij aan zodat de content erin past.
Tekstterugloop Hiermee zet u tekstterugloop aan voor lange tekst in de tabelhoofdtekst.
Horizontaal scrollen

Hiermee voegt u onderaan de tabel een horizontale scrollbar toe.

Als horizontaal scrollen is aangezet, kunnen gebruikers kolommen vastzetten terwijl ze het rapport bekijken.
Kolomnummer vastzetten

Hiermee zet u alle kolommen vast tot aan het geselecteerde kolomnummer.

Kolommen vastzetten is niet beschikbaar als de tabel getransponeerd is.

Met deze opties bepaalt u het uiterlijk van de voettekst van de tabel.

Compacte paginering Hiermee verkleint u de verticale afstand van de pagineringsbediening.
Randkleur voor voettekst Hiermee stelt u de randkleur voor de voettekst in.
Randdikte voor voettekst Hiermee stelt u de randdikte voor de voettekst in.
Randstijl voor voettekst Hiermee stelt u de randstijl voor de voettekst in.

Ontbrekende gegevens

Met deze optie kunt u instellen hoe ontbrekende waarden worden getoond. Als er gegevens ontbreken in de tabel, kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om een lege ruimte, een streepje of de woorden Geen gegevens te tonen.

Weergave van dimensies en statistieken

Met deze opties bepaalt u de weergave van de kolommen met dimensies en statistieken. Elke tabelkolom heeft een overeenkomstig genummerd gedeelte in het eigenschappenvenster. Van links naar rechts is de 1e statistiek in de tabel Kolom 1, de 2e statistiek Kolom 2, enzovoort. U kunt voor elke kolom de volgende opties instellen:

Cijferweergave

• Getal: Hiermee wordt de huidige statistiekwaarde getoond.
  • Heatmap: Met deze optie geeft u de statistiekwaarde weer met een gekleurde achtergrond. De intensiteit van de kleur geeft aan hoe deze waarde met andere waarden in die kolom vergelijkt.
    Gebruik de optie Tekstcontrast van heatmap (in het gedeelte Tabellabels hierboven) om de tekstkleur automatisch in te stellen voor betere leesbaarheid van uw gegevenslabels. Kies uit 3 contrastniveaus: laag, gemiddeld of hoog.
  • Staaf: Hiermee wordt de statistiekwaarde in een horizontale staaf weergegeven. U kunt de staafkleur wijzigen en ook de numerieke waarde toevoegen, als u dit wilt.
Uitlijning Hiermee kunt u de gegevens in de kolom links uitlijnen, rechts uitlijnen of centreren.
Compacte getallen

Hiermee worden getallen afgerond en wordt de eenheid getoond. Voorbeeld: 553.939 wordt 553,9K.

Decimale nauwkeurigheid Stelt het aantal decimalen in statistiekwaarden in.
Doel weergeven Wordt getoond als het kolomtype is ingesteld op Staaf. Laat de doellijn zien voor de waarde die is ingesteld in het veld Doelwaarde, net als bij een bullet-diagram.
As tonen Geeft de X-as van het staafdiagram weer.

Diagramkop

Met de diagramkop kunnen kijkers verschillende acties uitvoeren in het diagram, zoals de gegevens exporteren, het diagram minder of meer gedetailleerd tonen of het diagram sorteren. De opties voor diagramkoppen zijn:

Tonen bij plaatsen cursor (standaard) Er verschijnen 3 verticale stippen als u de cursor op de diagramkop plaatst. Klik hierop om de koptekstopties te openen.
Altijd tonen De koptekstopties worden altijd getoond.
Niet tonen De koptekstopties worden nooit getoond. Houd er rekening mee dat rapportkijkers de opties altijd kunnen openen door met de rechtermuisknop op het diagram te klikken.
Kleur Stelt de kleur in van de opties voor de diagramkop.

Beperkingen van tabellen

Hoeveel dimensies en statistieken u kunt toevoegen, hangt af van de gegevensbron die voor die tabel wordt gebruikt:

• Tabellen op basis van gegevensbronnen met een vast schema, zoals Google Analytics, Google Ads, Display & Video 360 en andere gegevensbronnen van Google-marketingproducten, kunnen maximaal 10 dimensies en 20 statistieken bevatten.
  • Tabellen op basis van gegevensbronnen met een flexibel schema, zoals Google Spreadsheets, BigQuery en SQL-databases, kunnen maximaal 100 dimensies en 100 statistieken bevatten.