Dit artikel gaat over Looker Studio. Ga voor documentatie over Looker naar https://cloud.google.com/looker/docs/intro.

Meldingen maken in een diagram

Krijg een melding als uw gegevens een voorwaarde activeren.

U kunt een melding instellen die u en uw stakeholders laat weten wanneer een diagram in uw Looker Studio-rapport aan de door u ingevoerde criteria voldoet. De melding bevat een link naar uw oorspronkelijke rapport.

Looker Studio Pro-functie

De functies die we in dit artikel beschrijven, zijn beschikbaar voor Looker Studio Pro-gebruikers.

Looker Studio Pro downloaden

In dit artikel:

Vereisten voor het gebruik van meldingen

• U heeft minstens de rol van Kijker voor een rapport nodig om een melding te kunnen maken.
  • U heeft minstens de rol van Kijker voor de onderliggende gegevensbron van een diagram nodig om een melding te maken voor dat diagram.
  • U kunt alleen meldingen maken voor Looker Studio Pro-content. Zie het artikel Looker Studio-content upgraden naar Looker Studio Pro als u uw content wilt upgraden.

Een nieuwe melding maken

1. Bekijk het rapport waarvoor u een melding wilt maken.
  2. Plaats de cursor op het diagram waarvoor u een melding wilt maken en selecteer het belicoon Meldingen maken en bekijken.
    Het dialoogvenster Melding maken wordt geopend.
  3. Voer de gegevens voor de melding in:
    • Naam: Voer in het veld Naam een naam in voor de melding.
    • Beschrijving: (optioneel) Voeg in het veld Beschrijving een beschrijving van de melding toe.
    • Toegang: Selecteer in het veld Toegang of de meldingsregels zichtbaar zijn voor alle kijkers van het rapport of alleen voor de eigenaar van de melding.
    • Ontvangers: (optioneel) Voer in het veld Ontvangers een lijst met e-mailadressen in.
      • Ontvangers moeten lid zijn van uw organisatie. Externe e-mailaliassen zijn niet toegestaan.
      • Als maker van de melding wordt u altijd opgenomen in de lijst met ontvangers.
    • Meldingsregels: Selecteer in het veld Meldingsregels een veld waarvoor u een melding wilt krijgen en selecteer daarna de voorwaarde waaraan het veld moet voldoen. De voorwaardeopties verschillen afhankelijk van het gegevenstype van het veld.
      • Als u nog een voorwaarde met EN-logica wilt toevoegen, voegt u een nieuw veld en voorwaarden aan het veld Meldingsregels toe.
      • Meldingsvoorwaarden ondersteunen geen OF-logica. Als u een andere voorwaarde met OF-logica wilt maken, maakt u een afzonderlijke melding met een andere voorwaarde.
    • Begintijd: Stel in het veld Begintijd de datum en tijd in waarop Looker Studio Pro de meldingsvoorwaarden moet controleren.
    • Herhalen: Selecteer in het veld Herhalen de frequentie waarmee Looker Studio Pro controleert of aan de meldingsvoorwaarden is voldaan. Als aan de voorwaarden voor meldingen is voldaan, stuurt Looker Studio Pro een e-mailmelding.
      Als u de frequentie van gepersonaliseerde meldingen wilt instellen, zoals elke dinsdag en donderdag of elke 2 weken op vrijdag, selecteert u Aangepast in het veld Herhalen.
  4. Selecteer Opslaan.

Meldingen krijgen

Looker Studio Pro controleert de meldingsvoorwaarde met de aangegeven frequentie. Als aan de voorwaarde voor de melding is voldaan, stuurt Looker Studio Pro via looker-studio-noreply@google.com een e-mailmelding naar alle ontvangers. De melding bevat de volgende informatie:

• De voorwaarde waaraan is voldaan.
  • Het tijdstip waarop aan de voorwaarde is voldaan.
  • De waarde van het veld dat de voorwaarde heeft geactiveerd.
  • Een link naar het Looker Studio-rapport.
  • Een link om u af te melden voor de melding. Als u op deze link klikt en de afmelding bevestigt, wordt u als ontvanger uit de lijst Ontvangers van de melding verwijderd.
    • Deze link staat niet in de melding die naar de maker van de melding wordt gestuurd.

Meldingen worden alleen uitgevoerd op basis van de standaardwaarden. Als u filterwaarden bewerkt, worden die bewerkingen niet toegepast op de meldingsvoorwaarde.

Als het rapport zodanig wordt gewijzigd dat de meldingsvoorwaarde niet meer dezelfde betekenis heeft, deactiveert Looker Studio Pro de melding de volgende keer dat de melding wordt uitgevoerd. De eigenaar van de melding krijgt dan een e-mailmelding met de reden voor de deactivering. Deze wijzigingen kunnen ertoe leiden dat de melding wordt gedeactiveerd:

• De query voor de meldingsvoorwaarde kan niet worden uitgevoerd.
  • Een diagram met een melding is verwijderd.
  • Een rapport met een melding is verwijderd.
  • De onderliggende gegevensbron van een meldingsvoorwaarde is verwijderd.
  • De eigenaar van de melding heeft niet meer de rol van Kijker voor het rapport.
  • De eigenaar van de melding heeft niet meer de rol van Kijker voor de gegevensbron.
  • Een rapportbewerker heeft alle meldingen in het rapport uitgezet.
  • Een veld in de meldingsvoorwaarde is uit de onderliggende gegevensbron verwijderd.
  • De definitie van een veld dat in een meldingsvoorwaarde is gebruikt, is bewerkt.
  • Er is een dimensie toegevoegd aan of verwijderd uit een diagram met een melding.
  • De standaardwaarden voor een rapport zijn gewijzigd.

Een bestaande melding bewerken

U kunt meldingen bewerken die u zelf heeft gemaakt. U kunt geen meldingen bewerken die door andere gebruikers zijn gemaakt. Volg deze stappen om een van uw meldingen te bewerken:

1. Bekijk het rapport met de melding die u wilt bewerken. (Zorg dat u in de modus Bekijken bent. In de modus Bewerken kunt u geen meldingen toevoegen.)
  2. Plaats de cursor op het diagram met de melding en selecteer het belicoon Meldingen maken en bekijken.
    Het dialoogvenster Meldingen maken en bekijken wordt geopend.
  3. Klik rechts van de melding die u wilt bewerken op de knop met 3 stippen Meer opties Meer.
  4. Selecteer Bewerken. Het dialoogvenster Melding bewerken verschijnt.
  5. Update de meldingsgegevens.
  6. Klik op Opslaan.

Meldingen onderbreken of verwijderen

Meldingen zijn standaard actief. Een afzonderlijke melding waarvan u de eigenaar bent, kunt u onderbreken of verwijderen, of u kunt alle meldingen in een rapport onderbreken. U kunt geen meldingen verwijderen die door andere gebruikers zijn gemaakt.

Een melding onderbreken of verwijderen

Als u een afzonderlijke melding wilt stopzetten, volgt u deze stappen om de melding te onderbreken of te verwijderen:

1. Bekijk het rapport waarvoor u een melding wilt bewerken. (Zorg dat u in de modus Bekijken bent. In de modus Bewerken kunt u geen meldingen toevoegen.)
  2. Plaats de cursor op het diagram waarvoor u een melding wilt maken en selecteer het belicoon Meldingen maken en bekijken.
    Het dialoogvenster Meldingen maken en bekijken wordt geopend.
  3. Selecteer Meer Meer rechts van de melding die u wilt bewerken.
    • Als de schakelaar Actief aanstaat, is de melding actief. Dit betekent dat Looker Studio Pro de meldingsvoorwaarde voor de aangegeven frequentie controleert.
    • Selecteer de schakelaar Actief om de melding te onderbreken. De schakelaar verandert in Inactief.
    • Als u de melding wilt hervatten, selecteert u de schakelaar Inactief. De schakelaar verandert in Actief.
    • Selecteer Verwijderen Verwijderen om de melding te verwijderen.
U kunt een verwijderde melding niet herstellen.

Alle meldingen in een rapport onderbreken

Als u alle meldingen in een rapport wilt stopzetten, volgt u deze stappen om het maken en bekijken van meldingen in een rapport uit te zetten:

1. Bekijk het rapport waarvoor u meldingen wilt uitzetten.
  2. Klik op Delen.
  3. Klik in het dialoogvenster Delen met mensen en groepen op het tandwielicoon Instellingen openen.
  4. Selecteer in het dialoogvenster Instellingen voor rapporttoegang de optie Maken en bekijken van meldingen uitzetten voor kijkers.
  5. Klik op de pijl-terug Terug naar lijst voor delen.
  6. Klik op Klaar.

Alle meldingen worden gedeactiveerd en gebruikers kunnen geen nieuwe meldingen maken of bestaande meldingen zien.

Als u later de optie voor meldingen maken en bekijken weer aanzet voor het rapport, worden meldingen niet automatisch opnieuw geactiveerd in Looker Studio Pro. Als u wilt dat Looker Studio Pro een meldingsvoorwaarde in het rapport controleert, activeert u de melding.

Gevolgen van het opzeggen van uw Looker Studio Pro-abonnement

Als u uw Looker Studio Pro-abonnement opzegt, worden alle meldingen gedeactiveerd en kunnen ze niet opnieuw worden geactiveerd zonder een Looker Studio Pro-abonnement. U kunt geen nieuwe meldingen maken en geen bestaande meldingen bekijken.

Als u uw Looker Studio Pro-abonnement verlengt, kunt u eerder gemaakte meldingen bekijken en opnieuw activeren.

Beperkingen van meldingen

• Gemengde gegevensbronnen worden niet ondersteund.
  • Gegevensbronnen die de Looker-connector gebruiken, worden niet ondersteund.
  • Actieve totalen worden niet ondersteund.
  • Berekende velden worden niet ondersteund.
  • Meldingsvoorwaarden ondersteunen geen OF-logica. Overweeg in plaats daarvan meerdere meldingen te maken.
  • U kunt maximaal 50 e-mailadressen toevoegen aan een melding.
  • Degene die de melding heeft gemaakt, wordt altijd opgenomen in de lijst met ontvangers. Extra ontvangers zijn optioneel.
  • Ontvangers van meldingen moeten lid zijn van uw organisatie. Externe e-mailaliassen en vertrouwde domeinen zijn niet toegestaan.
  • Het meldingsschema is gebaseerd op de tijdzone van uw besturingssysteem. U kunt deze instelling niet wijzigen in Looker Studio.
  • Meldingsvoorwaarden worden alleen uitgevoerd op basis van standaardwaarden.
  • U kunt meldingen niet testen.
  • U kunt een verwijderde melding niet herstellen.

Gerelateerde bronnen

Automatische rapportbezorging plannen