Dit artikel gaat over Looker Studio. Ga voor documentatie over Looker naar https://cloud.google.com/looker/docs/intro.

Planningsrechten instellen voor Looker Studio-gebruikers

Als beheerder van Google Workspace of Cloud Identity kunt u bepalen waar gebruikers in uw organisatie Looker Studio-content naartoe kunnen sturen. Zo zorgt u dat het gebruik van Looker Studio is beveiligd en dat het voldoet aan het beleid van uw organisatie.

Looker Studio Pro-functie

De functies die we in dit artikel beschrijven, zijn beschikbaar voor Looker Studio Pro-gebruikers.

Looker Studio Pro downloaden

Voordat u begint (optioneel)

Rechten instellen per afdeling of domein

Deze functie is beschikbaar in de edities G Suite Enterprise, Enterprise for Education, G Suite Essentials, Business, Education en Nonprofits. Versies vergelijken

Gebruikers kunnen content sturen op basis van de rechten die u heeft ingesteld voor hun organisatie-eenheid of -groep. Normaal gesproken kiest u eerst de rechten voor organisatie-eenheden of voor uw domein. Daarna kunt u de rechten aanpassen voor groepen gebruikers in een of meer organisatie-eenheden.

1. Voeg een organisatie-eenheid toe voor elke afdeling of elk domein. Zie Een organisatie-eenheid toevoegen voor instructies.
  2. Verplaats gebruikers naar de organisatie-eenheden. U kunt instructies vinden in Gebruikers verplaatsen naar een organisatie-eenheid.
  3. Stel planningsrechten in voor elke organisatie-eenheid via de stappen in Planningsrechten instellen.

Planningsrechten instellen

Standaard kunnen gebruikers content sturen naar elk e-maildomein buiten uw organisatie en alleen naar Google Chat-bestemmingen in uw organisatie. U kunt de toegestane rechten beperken met de opties die in de volgende gedeelten worden uitgelegd.

Planning buiten uw organisatie beperken

Zo voorkomt u dat gebruikers Looker Studio-content naar buiten uw organisatie sturen:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Google Beheerdersconsole naar Appsen danAanvullende Google-servicesen danInstellingen voor Looker Studio.
  3. Zo voorkomt u dat gebruikers content naar buiten uw organisatie e-mailen:
    1. Klik op Algemene instellingen in het gedeelte Instellingen voor contentdistributie.
    2. Vink E-mailbezorging toestaan uit.
  4. Zo voorkomt u dat gebruikers content naar buiten uw organisatie sturen via Google Chat:
    1. Klik op Pro-functies in het gedeelte Instellingen voor contentdistributie.
    2. Vink Bezorging via chat toestaan uit.
  5. Klik op Opslaan.
Externe bestemmingen beperken met een toelatingslijst

Zo beperkt u toegestane bestemmingen voor e-mailplanning tot een lijst van domeinen:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Google Beheerdersconsole naar Appsen danAanvullende Google-servicesen danInstellingen voor Looker Studio.
  3. Klik op Pro-functies in het gedeelte Instellingen voor contentdistributie.
  4. Voer in het veld Toelatingslijst voor e-maildomeinen maximaal 100 toegestane e-maildomeinen in. Scheid domeinen met komma's. Als er geen domeinen zijn ingevoerd, kunnen gebruikers content sturen naar elk e-maildomein.
  5. Klik op Opslaan.
Het kan 24 uur duren voordat de wijzigingen zijn doorgevoerd. Gedurende deze tijd kunnen zowel oude als nieuwe instellingen om beurten worden afgedwongen.
Gebruikers in uw organisatie toestaan om content naar externe bestemmingen te sturen

U kunt gebruikers toestaan om content te e-mailen naar elk e-mailadres en naar externe Google Chat-bestemmingen buiten uw organisatie. Dit is het standaardgedrag. U stelt deze functie zo in:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Google Beheerdersconsole naar Appsen danAanvullende Google-servicesen danInstellingen voor Looker Studio.
  3. Open het gedeelte Instellingen voor contentdistributie.
  4. In het gedeelte Algemene instellingen:
    1. Selecteer E-mailbezorging toestaan.
  5. In het gedeelte Pro-functies:
    1. Verwijder alle e-maildomeinen uit het veld Toelatingslijst voor e-maildomeinen. Als er geen domeinen zijn ingevoerd, kunnen gebruikers content sturen naar elk e-maildomein.
    2. Selecteer Bezorging via chat toestaan.
  6. Klik op Opslaan.

Gevolgen van opzegging van uw Looker Studio Pro-abonnement

Als u uw Looker Studio Pro-abonnement opzegt, worden de planningsrechten teruggezet naar de standaardstatus. Gebruikers kunnen dan content sturen naar elk e-maildomein buiten uw organisatie en alleen naar Google Chat-bestemmingen in uw organisatie.

Deelrechten instellen voor Looker Studio-gebruikers