Dit artikel gaat over Looker Studio. Ga voor documentatie over Looker naar https://cloud.google.com/looker/docs/intro.

Knoppen toevoegen

Voeg knoppen toe om de interactie van uw klanten met diagramfilters, acties en navigatie aan te passen en te stroomlijnen.
U kunt knoppen aan uw Looker Studio-rapporten toevoegen zodat gebruikers makkelijk en efficiënt gegevens kunnen filteren, toegang hebben tot rapportacties en naar gekoppelde content kunnen navigeren.

U kunt gebruikers bijvoorbeeld een tabel laten filteren met Land en Bevolking op vooraf ingestelde landwaarden of naar een gerelateerde rapportpagina laten gaan. U kunt ze ook snelle manieren bieden om een rapport te downloaden of te delen.
Rapport met filterknoppen voor een tabel met velden voor land en bevolking, en knoppen die linken naar een hoofdrapport en voor het downloaden en delen van het rapport.

In dit artikel vindt u informatie over het volgende:

Knoppen toevoegen aan een rapport

1. Bewerk uw rapport.
  2. Selecteer de optie Knop in het dropdownmenu Bedieningselement toevoegen.
  3. Label uw knop door in het knopveld te typen.
  4. Verplaats uw knop zodat deze op de gewenste plek in het rapport staat.

Pas daarna de knop aan met de opties Instellen en Stijl in het menu Eigenschappen.

Opties om knoppen in te stellen

Met de opties in het deelvenster Instellen kunt u een knop instellen.

Gegevensbron

Een gegevensbron is de koppeling tussen de component en de onderliggende dataset.

• Als u de gegevensbron van de knop wilt wijzigen, selecteert u de huidige naam van de gegevensbron.
  • Als u de gegevensbron wilt bekijken of bewerken, selecteert u het potloodje Gegevensbron bewerken Bewerken. U heeft minstens weergaverechten nodig om dit icoon te zien.
Deze optie is van toepassing op het actietype Filteren.

Type knopactie

Deze opties hoe een dashboardgebruiker met een rapport kan werken via knoppen. Elke optie heeft aanvullende configuratieopties.

Er zijn verschillende soorten knopacties:

Navigatie

Met de optie Navigatie kunnen dashboardbewerkers een knop maken waarmee gebruikers snel naar interne of externe gekoppelde content kunnen gaan.

U kunt kiezen uit 2 typen navigatie:

• Statische link: Een vooraf ingestelde link die gebruikers kunnen selecteren om naar een specifieke pagina te gaan.
  • Dynamische link: Een link die gebruikers kunnen selecteren en die verandert op basis van de dimensiewaarde die ze selecteren als cross-filteren aanstaat voor een diagram.
Voor een goede werking van de knoppen voor dynamische navigatie moet Cross-filteren aanstaan voor een diagram. Als cross-filteren uitstaat, wordt voor dynamische linknavigatie standaard de waarde van de 1e rij van de dataset gebruikt.

Volg deze stappen om een knop voor statische linknavigatie aan uw rapport toe te voegen:

1. Selecteer de optie Navigatie.
  2. Selecteer de optie Statische link in het dropdownmenu URL voor knop.
  3. Selecteer de knop Link invoegen in het gedeelte URL voor knop om het menu Link invoegen te openen.
  4. Geef de URL op.
  5. Selecteer of deselecteer de optie Link openen in nieuw tabblad, afhankelijk van wat u wilt.
  6. Selecteer Toepassen om de navigatieopties op te slaan of Annuleren om het pop-upmenu te sluiten zonder op te slaan.

Volg deze stappen om een knop voor dynamische linknavigatie aan uw rapport toe te voegen:

1. Selecteer de optie Navigatie.
  2. Selecteer de optie Dynamische link (van dimensie) in het dropdownmenu URL voor knop.
  3. Selecteer Een nieuwe dimensie toevoegen in het gedeelte URL voor knop om een dimensie te kiezen die URL-waarden bevat.
    • U kunt ook VELD TOEVOEGEN selecteren om het menu voor berekende velden te openen en een expressie te maken waarmee u dimensiewaarden voor een URL samenvoegt.

Als u bijvoorbeeld een dynamische link wilt maken waarmee een Google-zoekopdracht wordt uitgevoerd naar een waarde uit een dimensie met de naam Land, kunt u de volgende expressie gebruiken:

concat("http://www.google.com/search?q=",Land)

Als een gebruiker een waarde voor Land selecteert in een diagram, wordt de knoplink gewijzigd en wordt die waarde opgenomen.
  4. Als u VELD TOEVOEGEN selecteert om een dynamische URL te maken, selecteert u de optie URL in het dropdownmenu Gegevenstype en klikt u daarna in het menu voor berekende velden op Toepassen.

5. Selecteer of deselecteer de optie Link openen in nieuw tabblad, afhankelijk van wat u wilt.

Rapportacties

Met de optie Rapportacties kunnen dashboardbewerkers een knop maken waarmee gebruikers snel toegang hebben tot rapportacties, zoals delen en downloaden.

Volg deze stappen om een knop Rapportactie aan een rapport toe te voegen:

1. Selecteer de optie Rapportacties.
  2. Kies een van de volgende opties in het dropdownmenu Kies een rapportactie voor de knop:
    1. Mensen uitnodigen: Hiermee kunnen gebruikers snel andere gebruikers uitnodigen om een rapport te bekijken of eraan samen te werken.
    2. Rapportlink ophalen: Hiermee kunnen gebruikers snel een URL openen om een rapport met anderen te delen of om een rapport in webpagina's te gebruiken.
    3. Rapport downloaden: Hiermee kunnen gebruikers snel een rapport downloaden als pdf.
    4. Filters resetten: Hiermee kunnen gebruikers snel de filters voor een rapport resetten.

Filter

Met de optie Filter kunnen dashboardbewerkers vooraf ingestelde filters maken waarmee dashboardkijkers snel en eenvoudig complexe filterlogica op diagrammen en rapporten kunnen toepassen.

Ga naar de pagina voor vooraf ingestelde filteropties voor meer informatie over hoe u vooraf ingestelde filteropties instelt.

Opties voor de stijl van knoppen

De eigenschappen Stijl van een knop bepalen de algehele presentatie en het uiterlijk.

Opties voor knoplettertypen

Met deze opties bepaalt u de opmaak van de knopstijl.

Tekstkleur Hiermee geeft u de kleur van knoptekst op via een pop-up met een kleurenpalet.
Lettergrootte Hiermee geeft u de grootte van de knoptekst in pixels op via een reeks dropdownmenu-opties.
Lettertypefamilie Hiermee geeft u de lettertypefamilie van knoptekst op via een reeks dropdownmenu-opties.

Opties voor achtergrond en randen

Met deze opties bepaalt u het uiterlijk van de achtergrond van container van de knop.

Achtergrond Hiermee stelt u de achtergrondkleur van de knop in.
Straal voor rand Hiermee voegt u afgeronde hoeken toe aan de diagramachtergrond. Wanneer de straal 0 is, heeft de achtergrondvorm hoeken van 90°. Een rand met een straal van 100° levert een cirkelvorm op.
Ondoorzichtigheid Hiermee stelt u de ondoorzichtigheid van de knop in. Met 100% ondoorzichtigheid worden objecten helemaal verborgen achter de knop. 60% is de laagste ondoorzichtigheidsinstelling.
Randkleur Hiermee stelt u de randkleur van de knop in.
Randdikte Hiermee stelt u de lijndikte voor de rand van de knop in.
Randstijl Hiermee stelt u de lijnstijl voor de rand van de knop in.
Randschaduw toevoegen Hiermee voegt u een schaduw toe aan de onderste en rechterrand van de knop.