Dit artikel gaat over Looker Studio. Ga voor documentatie over Looker naar https://cloud.google.com/looker/docs/intro.

Rapporten delen die zijn gemaakt met de Looker Studio Linking API

Check de instellingen voor gegevenstoegang voordat u rapporten deelt die zijn gemaakt met de koppelings-API.

Softwareontwikkelaars kunnen de Looker Studio Linking API gebruiken om vooraf ingestelde rapporten aan te bieden waarmee u uw gegevens makkelijk kunt bekijken en gebruiken. (Bekijk bijvoorbeeld de Google Analytics-integratie.)

Als u een rapport deelt dat is gemaakt met de Linking API, ziet u het dialoogvenster Gegevenstoegang bekijken waarin u wordt gevraagd de instellingen te checken die de toegang tot de gegevens van het rapport beheren.

Meer informatie over de Linking API

Achtergrond

Deze componenten zijn beschikbaar om Looker Studio te koppelen aan uw gegevens:

• Met een connector koppelt u Looker Studio aan uw onderliggende gegevens. Door uw gegevens te koppelen, wordt er in Looker Studio een gegevensbron gemaakt.
  • Een gegevensbron vertegenwoordigt een bepaalde instantie van een connector, bijvoorbeeld een koppeling met een specifieke BigQuery-tabel of -zoekopdracht, een Google Analytics-property of een Google-spreadsheet. In de gegevensbron kunt u de velden en opties instellen die beschikbaar zijn via de connector waarmee de koppeling is gemaakt. Bovendien biedt de gegevensbron een meer beveiligde manier om gegevens en inzichten te delen met anderen, zonder dat deze personen rechtstreekse toegang tot de onderliggende gegevens nodig hebben.
  • Inloggegevens bepalen wie toegang heeft tot de gegevens van een gegevensbron.

Voordat u een rapport deelt dat is gemaakt met de koppelings-API, moet u checken of de koppelingsgegevens er correct uitzien en of de inloggegevens voldoen aan uw behoeften voor gegevensbeveiliging. In het dialoogvenster Gegevenstoegang bekijken kunt u zien waar de gegevens in het rapport vandaan komen en wie deze gegevens kan zien.

Voor elke gegevensbron die aan het rapport is toegevoegd, kunt u deze gegevens bekijken:

Verbindingsgegevens

In dit gedeelte staan de verbindingsinstellingen beschreven. De gegevens verschillen afhankelijk van de connector die is gebruikt om de gegevensbron te maken.

Wat u moet nalopen

Zorg ervoor dat de dataset, accountgegevens en aangepaste SQL (indien van toepassing) geschikt zijn.

Bekijk hier de documentatie van de connector.

Gebruikt in rapport

In dit gedeelte ziet u in hoeveel diagrammen de gegevensbron wordt gebruikt. Als een gegevensbron niet voor een van de diagrammen wordt gebruikt, kunt u deze veilig verwijderen door in het dialoogvenster te klikken op de link Beheer gegevensbronnen hier.

Nadat u het rapport heeft opgeslagen, kunt u gegevensbronnen ook bewerken en verwijderen via de menuoptie Bron > Toegevoegde gegevensbronnen beheren.

Inloggegevens

De inloggegevens van een gegevensbron bepalen wie toegang heeft tot de gegevens die de gegevensbron levert:

• Inloggegevens van de eigenaar. Hierbij worden de inloggegevens van de eigenaar van de gegevensbron gebruikt om toegang tot de dataset te autoriseren. Zo deelt u rapporten die deze gegevensbron gebruiken zonder dat rapportkijkers zelf toegang moeten krijgen tot de onderliggende dataset.
    Deel een rapport of gegevensbron die inloggegevens van de eigenaar gebruikt, alleen met personen die u vertrouwt.
  • Inloggegevens van de rapportgebruiker. Voor deze optie heeft iedereen die gegevens van de gegevensbron wil bekijken, zelf toegang tot de dataset nodig.
  • Inloggegevens van een serviceaccount maken gebruik van een speciaal type Google-account dat bedoeld is om een niet-menselijke gebruiker te vertegenwoordigen die kan verifiëren en toegang kan krijgen tot uw gegevens.

Wat u moet nalopen

Als u een rapport deelt met gegevensbronnen die inloggegevens van de eigenaar gebruiken, kan iedereen uw gegevens bekijken. Als het rapport dat u deelt uit een vertrouwde bron komt (bijvoorbeeld Google of een ontwikkelaar in uw eigen organisatie) en degene met wie u het rapport deelt bekend is bij u en u deze persoon vertrouwt, kunt u waarschijnlijk de standaardinstelling accepteren.

Als u de ontwikkelaar van het rapport of de persoon met wie u het deelt, niet kent of vertrouwt, kunt u de inloggegevens van de kijker gebruiken voor de toegevoegde gegevensbronnen. Mensen die het gedeelde rapport bekijken, moeten hun eigen inloggegevens opgeven om de gegevens te bekijken.

Actie ondernemen

Klik op Randkleur-icoon Bewerken om de verbindings- of inloggegevens voor de gegevensbron te wijzigen.

Meer informatie over:

Het rapport delen

Als u het rapport met de huidige gegevensbroninstelling wilt delen, scrollt u naar beneden in het dialoogvenster en klikt u op Doorgaan.