Dit artikel gaat over Looker Studio. Ga voor documentatie over Looker naar https://cloud.google.com/looker/docs/intro.

Koppelingen maken met de nieuwe versie van Search Ads 360

Verwerf zoekgerelateerde inzichten aan de hand van uitgebreide gegevensvisualisatie.

De nieuwe versie van Search Ads 360 is een zoekbeheerplatform waarmee bureaus en marketeers zelfs zeer grote campagnes voor zoekmachinemarketing, via meerdere zoekmachines en mediakanalen, soepel kunnen beheren.

Deze nieuwe versie van de Search Ads 360-connector biedt u toegang tot de gegevens van het nieuwe Search Ads 360-platform. Neem deze blogpost door voor meer informatie over wat er nieuw is.

Koppelen aan de nieuwe versie van Search Ads 360

U kunt Looker Studio koppelen aan meerdere bureaus, adverteerders en accounts die zijn samengebracht in één gegevensbron.

Koppelen

1. Log in bij Looker Studio.
  2. Klik linksboven op de homepage van Looker Studio op Het icoon Maken. Maken en selecteer Gegevensbron.
  3. Selecteer de nieuwe versie van de Search Ads 360-connector.
  4. Selecteer een bureau.
  5. Selecteer de adverteerders en optioneel de accounts waaraan u Looker Studio wilt koppelen.
    U kunt de gegevensbron koppelen op adverteerdersniveau of op accountniveau. Uw keuze bepaalt welke velden er in de gegevensbron beschikbaar zijn. Als u bijvoorbeeld het veld Label wilt gebruiken, moet u een koppeling maken op adverteerdersniveau.

Als u een koppeling op adverteerdersniveau wilt maken, slaat u de accountselectie over.
  6. Als uw account meerdere valuta's gebruikt, selecteert u de valuta die u in deze gegevensbron wilt gebruiken.
  7. Klik rechtsboven op KOPPELEN.
    1. Het deelvenster met gegevensbronvelden wordt getoond.
    2. De gegevensbron is nu aan uw dataset gekoppeld.

De gegevensbron instellen

In het deelvenster met gegevensbronvelden stelt u de gegevensbron in door de namen van de velden te wijzigen, beschrijvingen en berekende velden toe te voegen, en gegevenstypen en aggregaties te wijzigen. Meer informatie over werken met gegevensbronvelden

Bepalen voor wie de gegevens zichtbaar zijn

Bovenaan het deelvenster Velden kunt u de inloggegevens voor de gegevensbron wijzigen. Inloggegevens bepalen wie de gegevens van deze gegevensbron kan bekijken.

Met de optie INLOGGEGEVENS VAN DE EIGENAAR kunnen andere mensen rapporten bekijken of maken waarvoor gebruik is gemaakt van deze gegevens, zonder dat ze zelf toegang tot de dataset hebben.

Met de optie INLOGGEGEVENS VAN DE KIJKER moet iedere gebruiker van de gegevensbron zijn of haar eigen inloggegevens invoeren om toegang tot de dataset te krijgen.

Meer informatie over inloggegevens voor gegevensbronnen

Een nieuw rapport vanuit de gegevensbron maken

1. Klik rechtsboven op RAPPORT MAKEN.
    1. De Rapporteditor wordt weergegeven.
  2. Klik op AAN RAPPORT TOEVOEGEN.
    1. Daarmee voegt u de gegevensbron toe aan het rapport.
    2. U kunt nu diagrammen en bedieningselementen maken die gegevens uit deze gegevensbron halen.

Bent u nog niet bekend met Looker Studio?

Doe de tutorial Een rapport maken. Of kom meer te weten over de Rapporteditor.

Opmerkingen

De in Looker Studio beschikbare dimensies en statistieken vormen een subset van de velden die beschikbaar zijn in de nieuwe versie van Search Ads 360.

De dimensie Label is alleen beschikbaar in gegevensbronnen op adverteerdersniveau (niet op zoekmachineniveau).

U krijgt een foutmelding wanneer u verbinding maakt met de nieuwe versie van Search Ads 360 als uw gebruikerstoegang tot de service uitstaat. Google Workspace-beheerders kunnen uw toegang wijzigen in de Google Beheerdersconsole. Bekijk meer informatie over services aan- of uitzetten.