Over advertentierangschikking

Welke aanbiedersvermeldingen in Lokale diensten worden getoond en op welke positie, is afhankelijk van een veiling, waarbij de advertenties met de hoogste positie het eerst worden getoond. Lokale diensten-advertenties gebruikt de veiling om profielen te ordenen voor een bepaalde zoekopdracht. Hierbij wordt rekening gehouden met het bod en de algehele profielkwaliteit. De volgende factoren spelen een rol in de veiling:

• Uw verificatiestatus en of u een Google-badge van vertrouwen heeft gekregen, zoals Gescreend door Google of Google Kopersbescherming: aanbieders met deze badges krijgen een hogere badge dan aanbieders zonder badge.
  • Uw bod: het bedrag dat u biedt, is het maximumbedrag dat u bereid bent te betalen voor een lead, maar mogelijk betaalt u uiteindelijk minder.
    • We raden u aan uw biedstrategie in te stellen op Leads maximaliseren, zodat Google uw bod kan instellen om zo veel mogelijk leads voor uw budget te krijgen. Aanbieders met vergelijkbare kwaliteit en budgetten die Leads maximaliseren gebruiken, krijgen meestal meer leads dan adverteerders die dat niet doen. Hoe bieden werkt voor Lokale diensten-advertenties
  • Hoe groot de kans is dat uw advertentie leidt tot een lead, gebaseerd op een aantal factoren, waaronder deze:
    • Uw reactie op vragen en verzoeken van klanten. Gemiste gesprekken kunnen een negatieve invloed hebben op uw reactiekwaliteit. Meer informatie over hoe u leads krijgt en daarop reageert
    • Waar een klant naar op zoek is:
      • De context van de zoekopdracht van een klant, bijvoorbeeld de service of taak waarnaar deze zoekt, het tijdstip van de zoekopdracht, de locatie en andere kenmerken.
      • Hoe relevant uw bedrijf is voor de zoekopdracht van de klant, bijvoorbeeld de services die u aanbiedt, de beschrijving van uw bedrijf en de afstand ervan tot de locaties van potentiële klanten.
      • Als u berichtleads en/of leads voor reservering aanzet, hebben klanten meer manieren om u te bereiken. Daardoor neemt de kans op leads toe, vooral 's nachts en in het weekend wanneer u niet zelf de telefoon kunt beantwoorden of wanneer klanten contact met u willen opnemen, maar niet verwachten meteen iets te horen.
    • Profielkwaliteit: Uw beoordeling, aantal reviews, gemiddelde reactietijd en andere informatie over uw bedrijf die van invloed kunnen zijn op de gebruikersvoorkeuren die meetellen voor de profielkwaliteit. Profielen van hogere kwaliteit kunnen een hogere positie hebben en betalen mogelijk ook lagere kosten per lead.

Daarnaast wordt de advertentierangschikking geoptimaliseerd voor de algehele gezondheid en diversiteit van het ecosysteem voor Lokale diensten-advertenties. Hierdoor krijgen alle aanbieders voldoende mogelijkheden. We voeren altijd experimenten uit om een zo goed mogelijke gebruikerservaring te bieden.

Opmerking: Als uw bedrijf meerdere locaties heeft waarvoor advertenties lopen in hetzelfde geografische gebied, toont Lokale diensten alleen de advertentie met de hoogste positie als reactie op een zoekopdracht van een gebruiker.