Reviews en beoordelingen voor aanbieders van Lokale diensten

Google en zijn aangesloten partners kunnen klanten vragen of ze een beoordeling en een review willen achterlaten voor bedrijven in Lokale diensten-advertenties. Deze beoordelingen en reviews kunnen worden getoond in zoekresultaten en in het profiel van elke aanbieder.

Over reviews en beoordelingen op Lokale diensten

Reviews moeten worden gebaseerd op uw persoonlijke ervaring en moeten specifiek, feitelijk en relevant zijn voor de services die u heeft ontvangen.

Schrijf op wat andere lezers volgens u moeten weten en wees respectvol, ook als u een negatieve review achterlaat. Een nuttige review kan bijvoorbeeld zijn gericht op de professionaliteit van de aanbieder, de kwaliteit van het werk en de prijs-kwaliteitsverhouding.

U krijgt geen vergoeding (in welke vorm dan ook) in ruil voor uw review, en aanbieders mogen klanten geen vergoeding aanbieden in ruil voor hun review.

Consumenten en aanbieders mogen niet rechtstreeks contact opnemen met degene die een review heeft geschreven.

Wat gebeurt er als u een review indient?

Reviews worden pas gepost nadat ons team de content heeft beoordeeld en goedgekeurd. Reviews worden meestal binnen 3 werkdagen gepubliceerd en worden niet gearchiveerd. Neem contact met ons op als u een review die u via Lokale diensten heeft ingediend, wilt wijzigen of verwijderen.

Lokale diensten-reviews voor elke aanbieder worden standaard in chronologische volgorde getoond, met de meest recente review bovenaan.

Hier volgen voorbeelden van reviewcontent die tot diskwalificatie kan leiden:

• Probleem is niet gerelateerd aan de geleverde service
  • Dubbele reviews
  • Vermelding van persoonlijke informatie
  • Discriminatie of aanzetten tot haat
  • Persoonlijke aanvallen
  • Spam en phishing
  • Fysieke bedreigingen
  • Obsceen, grof of aanstootgevend taalgebruik
  • Seksueel expliciet materiaal
  • Promotie van uw eigen bedrijf
  • Werkervaring
  • Een review posten voor de verkeerde dienstverlener

Een review achterlaten op Lokale diensten

U kunt ook naar het profiel van de aanbieder op Lokale diensten zoeken en de functie Review toevoegen gebruiken:

1. Zoek het bedrijf via Google Zoeken.
  2. Klik op het advertentievoorbeeld van het bedrijf om het volledige profiel te bekijken.
  3. Scroll omlaag naar het gedeelte 'Reviews' en klik op Review toevoegen.
  4. Schrijf een review en geef het bedrijf een sterbeoordeling. Klik daarna op Posten.

Nadat u een beoordeling en een review heeft geplaatst, kan er een aantal aanvullende vragen worden gesteld over de dienstverlener (bijvoorbeeld: Heeft de aanbieder er alles aan gedaan om op tijd te komen?). Uw antwoorden worden gecombineerd met die van andere klanten en kunnen zichtbaar zijn voor Google-gebruikers. We delen uw naam en persoonlijke gegevens niet.

Typen reviews

Anonieme reviews

Als u een review en een beoordeling achterlaat op Lokale diensten, kunt u dat anoniem doen. Anonieme reviews bevatten de geschatte datum waarop de service is uitgevoerd (week of maand), het type geleverde service en de plaats waar de service is uitgevoerd, maar niet uw naam of profielfoto.

Door Google geverifieerde reviews

Opmerking: Door Google geverifieerde reviews zijn momenteel alleen beschikbaar in de VS en Canada.

Bij reviews voor aanbieders die via Lokale diensten zijn gevonden en ingehuurd, wordt het label 'Geverifieerd door Google' weergegeven. Dit betekent dat Google heeft geverifieerd dat de klant die de review heeft geschreven, deze dienstverlener heeft ingehuurd via Lokale diensten.

Een review voor een aanbieder van Lokale diensten-advertenties die is geschreven door een Google-reviewer.

Reviews uit andere bronnen

Aanbieders kunnen ook reviews hebben voor services die niet via Lokale diensten zijn geboekt. Dit kunnen reviews zijn die zijn achtergelaten op andere Google-producten of op partnerwebsites. Deze reviews hebben niet het label Geverifieerd door Google.

Opmerking: Google heeft een strikt beleid tegen nepreviews. Google behoudt zich het recht voor reviews te verwijderen die nep lijken of die niet voldoen aan het beleid voor gebruikerscontent en -gedrag van Google.