Een Google-bedrijfsprofiel claimen en laten verifiëren dat is gekoppeld aan uw account voor Lokale diensten-advertenties

Alle bedrijven moeten het screenings- en verificatieproces van Google doorlopen om deel te nemen aan Lokale diensten-advertenties. Het proces verschilt per bedrijfscategorie en locatie en kan antecedentenonderzoeken, bedrijfsregistratiecontrole, controle van bedrijfsvergunningen en verzekeringen en minimale beoordelingsvereisten omvatten. Hier vindt u meer informatie over het verificatieproces voor Google-bedrijfsprofielen.

Over de Google-check voor betrokkenheid bij een bedrijf (alleen EMEA)

Als uw bedrijfsentiteit overeenkomende informatie heeft met een bedrijf op Google Maps, moet u (afhankelijk van uw locatie) mogelijk het Google Maps-profiel van uw bedrijf laten verifiëren voordat u kunt adverteren met Lokale diensten-advertenties. Nadat uw bedrijfsprofiel is geverifieerd, kunt u toevoegen of beheren hoe uw bedrijfsinformatie op Google wordt getoond. Meer informatie over hoe u uw bedrijf laat verifiëren op Google

Uw account voor Lokale diensten-advertenties laten verifiëren

Als u uw bedrijf laat verifiëren, checkt u of uw bedrijfsinformatie klopt en of u de enige bent die deze gegevens kan bewerken.

1. Voeg uw bedrijfsprofiel op Google toe of claim het.
  2. Als u uw profiel toevoegt of claimt, kunt u het laten verifiëren via telefoon, sms, e-mail of video.
    • U moet uw profiel misschien via meer dan 1 methode laten verifiëren.
    • Welke methoden beschikbaar zijn, is afhankelijk van bijvoorbeeld de bedrijfscategorie, openbare informatie, de regio, supporttijden en de volumes.
  3. Kies een type verificatie. Meer informatie over verificatie via de geselecteerde methode
  4. Vaak moeten we verificaties beoordelen. Deze beoordelingen zorgen dat de integriteit van alle profielen behouden blijft. Ze kunnen tot 7 werkdagen duren.
    • Als uw bedrijf is geverifieerd, krijgt u een melding.
    • Als we uw bedrijf niet kunnen verifiëren met de 1e methode, verschijnt opnieuw de knop Geverifieerd worden. Probeer een andere verificatiemethode als dat gebeurt.
  5. Nadat u uw bedrijf heeft laten verifiëren:
    • Het kan enkele weken duren voordat uw geüpdatete bedrijfsinformatie op Google staat.
    • U kunt uw gegevens op elk moment updaten of uitbreiden. Hier vindt u meer informatie over hoe u uw profiel bewerkt.
    • U kunt via uw profiel in contact komen met uw klanten. Meer informatie over posts, reviews en berichten
Opmerking: Als uw account overeenkomt met een bestaand bedrijf op Maps, moet u uw Google-bedrijfsprofiel laten verifiëren om Lokale diensten-advertenties te kunnen blijven tonen. Dat is van toepassing op providers in bepaalde landen in de EMEA-regio.

Uw bedrijfsprofiel claimen

1. Open Google Maps op uw computer.
  2. Vul in de zoekbalk de bedrijfsnaam in.
  3. Klik op de bedrijfsnaam en kies de juiste.
  4. Klik op Dit bedrijf claimen > Nu beheren.
    • Als u een ander bedrijf wilt kiezen, klikt u op Ik ben eigenaar of beheerder van een ander bedrijf.
  5. Selecteer een verificatieoptie en voer de stappen op het scherm uit.