Waarom lopen mijn Lokale diensten-advertenties niet?

Uw Lokale diensten-advertentie wordt niet elke keer weergegeven als u ernaar zoekt. Of uw advertentie wordt weergegeven, hangt af van een aantal factoren, zoals uw budget en advertenties van andere adverteerders die concurreren voor weergave voor dezelfde zoektermen.

Veelvoorkomende redenen waarom uw Lokale diensten-advertenties niet lopen

Uw account voor Lokale diensten-advertenties is inactief

U heeft een actief account voor Lokale diensten-advertenties nodig om uw advertenties te laten lopen.

Volgende stappen: check uw openingstijden, de advertentieplanning en of de advertentie niet is onderbroken.

• Klik in het linkermenu op Profiel en budget. Scroll dan naar de kaart Openingstijden en kijk of hier staat dat uw bedrijf open is en dat klanten welkom zijn. Als het buiten openingstijden is of als er staat dat u geen klanten ontvangt, wordt uw advertentie niet getoond voor zoekopdrachten met een badge.
  • Klik in het linkermenu op Profiel en budget en scroll naar de kaart Advertentieplanning om te zien wanneer uw advertenties zijn gepland.
  • Zorg ervoor dat uw advertentie aanstaat op de kaart Advertentieplanning. Meer informatie over advertentieplanning

U heeft misschien account- of factureringsproblemen

Uw advertenties lopen mogelijk niet vanwege account- of factureringsproblemen. U kunt uw advertenties pas weer laten lopen als deze problemen zijn opgelost.

Volgende stappen: kijk of er geen account- of factureringsproblemen zijn.

• Log in op uw Google Ads-account en klik bovenaan het scherm op het belletje Meldingen. Er kunnen meldingen zijn die aangeven dat uw advertentie niet beschikbaar is totdat u actie onderneemt. Als u een melding ziet, neemt u de nodige stappen om het probleem op te lossen.
  • Bekijk uw campagne voor Lokale diensten-advertenties om na te gaan of uw campagne live is. Als uw campagne wordt beoordeeld, is onderbroken of inactief is, wordt uw advertentie niet getoond.

U heeft geen budget meer

Uw budget is bepalend voor het aantal leads dat Lokale diensten-advertenties in een bepaalde week voor u proberen binnen te halen.

Volgende stappen: kijk of uw maandbudget niet is bereikt.

• Klik in het linkermenu op Rapporten en scroll naar de kaart Uitgegeven budget om uw budgetgegevens te bekijken.
  • Als u de drempelwaarde van uw maandbudget heeft bereikt, verhoogt u uw budget of gebruikt u Leads maximaliseren.