Viktig uppdatering: Hjälpsupportartiklarna för Local Guides flyttar till hjälpcentret för Google Maps under de kommande månaderna.

Tips för att skapa videor av hög kvalitet

Textning: Nu kan du använda kameran i Maps för att dela videor

Nu kan du dela videor på Google Maps. Du kan använda kameran i Maps för att filma en tio sekunder lång video eller ladda upp en video på 30 sekunder från dina kamerabilder. Här är några tips:

• Fånga stämningen: Ge andra en känsla av hur det är att vara på platsen. Använd din video för att fånga känslan av inredningen och atmosfären på ett ställe (exempel).
  • Välj väl upplysta utrymmen: Belysningen kan göra hela skillnaden. Dålig belysning kan försämra videons kvalitet. Naturligt ljus är bäst – detta gäller också stillbilder.
  • Glöm inte utsidan: Filma när vädret är fint och inbjudande. Fånga detaljer som byggnadens framsida, parkeringsplats eller trädgård (exempel).
  • Fokusera på detaljer: Visa upp de tjänster eller produkter som platsen har att erbjuda. Prova att ta en närbild på en produkt eller på någon som sträcker sig efter en vara, men visa inga ansikten. Håll dig till en produkt per video och håll motivet i fokus.
  • Mat och dryck: Visa upp rätter som restaurangen serverar, speciellt visuellt intressanta och unika rätter (exempel). Prova till exempel med en actionbild när någon hugger in på maten, men behåll fokus på rätten (undvik ansiktsbilder). Håll dig till en maträtt per video eller visa hela bordet med flera rätter sett ovanifrån.
  • Personliga recensioner: En personlig recension som beskriver en viss rätt eller har intressanta tips för besökare är ett bra sätt att lyfta fram en plats (exempel). Lägg gärna till detaljer och information, och dina synpunkter går också bra, men tänk på att samma policyer för recensioner gäller för videor som för skrivna recensioner.