Tärkeä päivitys: Local Guidesin ohjeartikkelit siirretään Google Mapsin ohjekeskukseen lähikuukausina.

Vinkkejä hyvien videoiden tekemiseen

Kuvateksti: Voit nyt jakaa videoita Mapsissa kameran avulla.

Voit nyt jakaa videoita Google Mapsissa. Voit kuvata 10 sekunnin videon Mapsissa tai ladata 30 sekunnin videon kameran rullalta. Tässä muutamia vinkkejä:

• Tallenna tunnelma: Näytä muille, millaista on olla kyseisessä paikassa. Tallenna videolle, miltä paikassa näyttää ja millainen tunnelma siellä on (esimerkki).
  • Valitse hyvä valaistus: Valaistuksella on suuri merkitys. Huono valaistus voi heikentää videon laatua. Luonnonvalo on paras – myös valokuvia otettaessa.
  • Kuvaa myös ulkopuolelta: Pyri kuvaamaan kauniilla säällä. Kuvaa yksityiskohtia, kuten rakennuksen julkisivua, parkkipaikkaa ja puutarhaa (esimerkki).
  • Keskity yksityiskohtiin: Esittele paikan tuotteita ja palveluita. Kuvaa tiettyä tuotetta läheltä tai henkilöä, joka on ottamassa tuotteen käteensä. Älä kuvaa suoraan henkilön kasvoja. Kuvaa vain yhtä tuotetta kullakin videolla ja pidä rajaus lähellä kohdetta.
  • Ruoka ja juoma: Esittele ravintolan ruokia, erityisesti näyttäviä annoksia, jotka ovat paikan erikoisuuksia (esimerkki). Kuvaa ruokailutilannetta mutta pidä kehys tiukasti annoksessa (vältä kasvojen kuvaamista). Kuvaa kullakin videolla vain yhtä ruoka-annosta tai rajaa näkymään useita pöydällä olevia annoksia ylhäältä päin.
  • Henkilökohtainen arvostelu: Voit myös lisätä videoon arvostelun, jossa esitellään tiettyä ruoka-annosta tai annetaan kiinnostavia vinkkejä vierailijoille (esimerkki). Halutessasi voit lisätä myös muita tietoja ja oman mielipiteesi. Huomaa kuitenkin, että videoita koskevat samat arvostelukäytännöt kuin tekstiarvosteluja.