Policy för communityn

Vad det innebär att vara en Local Guide

Local Guides bidrar till att väcka liv i Google Maps. Local Guides skriver recensioner, lägger upp foton och föreslår aktuell information om platser som gör det lättare för andra att hitta i världen. Genom att lägga upp foton på fantastiska maträtter eller skriva information om småföretag delar Local Guides med sig av berättelser som ger grannar, resenärer och alla däremellan en bättre uppfattning om ställena.

Local Guides-gruppen strävar efter att vara så autentisk och användbar som möjligt, och Local Guides tar detta uppdrag på allvar. Om du hittar Local Guide-märket i någons profilbild vet du att personen är en Local Guide.

Läs igenom riktlinjerna nedan och vår policy för användargenererat innehåll för att förhindra att ditt inlägg tas bort eller att du stängs av som medlem i Local Guides-programmet.

Lägg upp genomtänkta recensioner och tips

Ta alltid med relevant information om en plats och dina åsikter om den. Undvik vaga, allmänna eller tjatiga kommentarer eller recensioner med bara ordet ”okej”, ”bra” eller ”mums”.

Användbara recensioner beskriver

• miljö
  • design
  • stämning
  • vad som var bra och dåligt i din upplevelse
  • annan relevant information.

Exempel:

• Restauranger, kaféer och barer: Berätta vad du beställde och vad du skulle rekommendera eller varna för.
  • Butiker: Beskriv sortiment, prisklass, service och vilken typ av kundkrets som skulle gilla stället.

Local Guides som kopierar andras recensioner av platser stängs av från programmet. Läs mer om vår policy för falskt engagemang.

Ta tydliga och korrekta foton

Foton bidrar till att berätta om en plats. Som Local Guide måste dina bilder vara relevanta och ha motivet i fokus.

Så här tar du foton av hög kvalitet:

• Utnyttja naturligt ljus.
  • Prova att fotografera från olika vinklar innan du laddar upp de bästa varianterna.
  • Zooma ut så mycket att hela motivet kommer med. Ta till exempel ett liggande foto för att visa hela utsidan av en byggnad, eller fotografera en restaurangrätt ovanifrån.

Respektera andra människors privatliv när du tar foton. Be om tillstånd innan du tar bilder. Undvik att ta identifierbara bilder på människor på platser som skolor och sjukhus. Läs mer om vår policy för integritet.

Mörka, suddiga och överflödiga foton tas bort. Läs mer om vår policy för stilistiska justeringar.

Användare som publicerar dubbletter av bilder på flera platser eller lägger upp bilder som gör intrång i upphovsrätt stängs av från programmet. Läs mer om våra policyer för repetitivt och olagligt innehåll.

Var trovärdig

Bidragen måste baseras på verkliga upplevelser och verklig information. Vår policy förbjuder olämpligt innehåll, däribland

• medvetet falska redigeringar
  • kopierade eller stulna foton
  • svar utanför ämnet
  • kränkande språkbruk
  • personangrepp
  • onödiga eller felaktiga redigeringar.

Anmäl följande beteenden om du ser dem:

Användare som missbrukar detta förtroende stängs av från programmet Local Guides.