Tips voor het schrijven van goede reviews

Als je goede reviews schrijft, vergroot je de kans dat je review wordt gepubliceerd. Bovendien help je daarmee anderen om plaatsen te ontdekken die voor hen interessant zijn. Hier zijn een paar tips:

• Schrijf informatieve en inzichtelijke reviews: Geef specifieke, relevante informatie over de plaats die je beoordeelt en beschrijf wat andere bezoekers kunnen verwachten. Benadruk wat die plaats bijzonder maakt en probeer iets unieks en nieuws te delen.
  • Wees authentiek: Beoordeel je eigen ervaring en beschrijf wat je vond van de plaats en de dienstverlening. Probeer zo accuraat mogelijk te zijn en noem zowel positieve als negatieve aspecten van je bezoek.
  • Wees respectvol: Bedrijfseigenaren gebruiken feedback vaak om hun aanbod te verbeteren. Zelfs als je gefrustreerd bent, moet je ervoor zorgen dat je kritiek opbouwend is. Vermijd ook grof taalgebruik.
  • Schrijf zorgvuldig: Controleer de spelling en grammatica en vermijd overmatig gebruik van hoofdletters en leestekens. Over het algemeen is een alinea een goede lengte voor een review.
  • Voeg geen persoonlijke en professionele informatie toe: Vermeld in je reviews geen telefoonnummers of URL's van andere bedrijven. Schrijf ook geen reviews over plaatsen waar je werkt of in het verleden hebt gewerkt.
  • Vermijd algemeen commentaar: Door het nieuws of actuele gebeurtenissen kunnen sommige locaties opeens veel aandacht krijgen. Hoewel we je mening respecteren en waarderen, zijn lokale reviews niet bedoeld voor sociaal of politiek commentaar. Dit soort gesprekken kun je beter voeren op forums zoals blogs of sociale netwerken. Schrijf over je eigen ervaring met een plaats en geen algemeen commentaar over deze plaats met betrekking tot recent nieuws.

Zorg dat je ook ons contentbeleid voor reviews hebt gelezen.