Belangrijke update: De supportartikelen uit de Help van Local Guides worden in de komende maanden overgezet naar het Helpcentrum van Google Maps.

Een plaats op Google Maps markeren als gesloten of weer open

Belangrijk: Je kunt bedrijfskenmerken alleen bewerken in bepaalde landen en regio's.

Als je een plaats kent, kun je feedback geven. Aan de hand van feedback kan Google Maps bepalen of de status van een plaats moet worden gewijzigd.

Je kunt een plaats markeren als:

• Tijdelijk gesloten
  • Permanent gesloten
  • Deze plaats bestaat niet
  • Duplicaat van een andere plaats
  • Aanstootgevend, schadelijk of misleidend
  • Gesloten voor publiek
  • Verhuisd naar een nieuwe locatie
  • Weer geopend (indien gemarkeerd als gesloten)

Markeer een plaats niet als open of gesloten op basis van de openingstijden. Een plaats is alleen gesloten als deze niet meer functioneel is.

Tips:

Een plaats markeren als verhuisd

1.  Open Google Maps Maps.
  2. Zoek naar een plaats of selecteer deze op de kaart.
  3. Selecteer Bewerking voorstellen en dan Sluiten of verwijderen.
  4. Selecteer onder 'Sluiten of verwijderen' de optie Verhuisd naar een andere locatie en dan Verzenden.
Tip: Als je van mening bent dat iets om juridische redenen moet worden verwijderd, dien je een juridisch verzoek in.

Een plaats markeren als duplicaat

1. Open Google Maps Maps.
  2. Zoek naar een plaats of selecteer deze op de kaart.
  3. Selecteer Bewerking voorstellen en dan Sluiten of verwijderen.
  4. Selecteer onder 'Sluiten of verwijderen' de optie Duplicaat van een andere plaats en dan Verzenden.

Een plaats markeren als niet-bestaand

Als Google Maps een plaats weergeeft die nooit op die locatie heeft bestaan, markeer je deze als niet-bestaand.

1. Open Google Maps Maps.
  2. Zoek naar een plaats of selecteer deze op de kaart.
  3. Selecteer Bewerking voorstellen en dan Sluiten of verwijderen.
  4. Selecteer onder 'Sluiten of verwijderen' de optie Deze plaats bestaat niet en dan Verzenden.

Een plaats markeren als tijdelijk gesloten

1. Open Google Maps Maps.
  2. Zoek naar een plaats of selecteer deze op de kaart.
  3. Selecteer Bewerking voorstellen en dan Sluiten of verwijderen.
  4. Selecteer onder 'Sluiten of verwijderen' de optie Tijdelijk gesloten en dan Verzenden.

Een plaats markeren als permanent gesloten

1. Open Google Maps Maps.
  2. Zoek naar een plaats of selecteer deze op de kaart.
  3. Selecteer Bewerking voorstellen en dan Sluiten of verwijderen.
  4. Selecteer onder 'Sluiten of verwijderen' de optie Permanent gesloten en dan Verzenden.

Een bedrijf markeren als weer open

1. Open Google Maps Maps.
  2. Zoek naar een plaats die is gemarkeerd als tijdelijk of permanent gesloten, of selecteer deze op de kaart.
  3. Selecteer Bewerking voorstellen en dan Weer openen en dan Verzenden.

Wachttijd om correcties te publiceren

Je bewerkingen worden eerst beoordeeld. Het kan daarom enige tijd duren voordat de kaart wordt geüpdatet.