Vanlige spørsmål om opphavsrett

Jeg har tillatelse til å bruke dette innholdet. Hvorfor ble det fjernet?

Hvordan kan jeg få tillatelse til å bruke andres sanger, bilder eller videoer?

Hvis jeg allerede har sendt inn en opphavsrettsklage til Google, hvorfor må jeg oppgi all informasjonen min hver gang jeg har en ny forespørsel?

Hvilke konsekvenser får brudd på opphavsrett?

Jeg har varslet Google om en side som krenket opphavsretten min, og den ble fjernet, men jeg har nettopp mottatt en e-post om at den kan bli gjenopprettet. Hva skjer?

Jeg har tillatelse til å bruke dette innholdet. Hvorfor ble det fjernet?

Hvis du har fått tillatelse til å bruke et bestemt opphavsrettsbeskyttet materiale på siden din, kan det være lurt å informere den opprinnelige innholdseieren for å unngå feilaktig fjerning. Hvis siden ble fjernet ved en feil, kan du be fordringshaveren om å trekke tilbake kravet sitt ved å kontakte vedkommende direkte eller sende inn en innsigelse.

Før du kommer med en innsigelse, bør du gjennomgå de følgende spørsmålene for å forsikre deg om at du har en gyldig tvist:

• Er du opphavsrettseieren av verket?
  • Har du sikret deg tillatelse fra de aktuelle opphavsrettseierne for tredjepartsmaterialet du har inkludert i verket?
  • Er bruken av opphavsrettsbeskyttet materiale i tråd med rimelig bruk («fair use») eller rimelig behandling («fair dealing»), eller oppfyller den betingelsene for et unntak i henhold til gjeldende lov om opphavsrett?

Hvis ett av punktene ovenfor gjelder for innholdet ditt, kan du undersøke hva som er den mest passende bestridelsesprosessen, eller ta kontakt med en advokat. Hvis ikke kan innholdet ditt være i strid med lover om opphavsrett.

Hvordan kan jeg få tillatelse til å bruke andres sanger, bilder eller videoer?

Hvis du har planer om å inkludere opphavsrettsbeskyttet materiale i verket ditt, kan det hende du må innhente tillatelse til dette på forhånd. Google kan ikke gi deg disse rettighetene eller hjelpe deg med å komme i kontakt med partene som kan gjøre det. Dette må du undersøke og håndtere selv eller med hjelp fra en advokat.

Hvis jeg allerede har sendt inn en opphavsrettsklage til Google, hvorfor må jeg oppgi all informasjonen min hver gang jeg har en ny forespørsel?

I henhold til lov om opphavsrett krever vi fullstendige merknader om opphavsrett for hver fjerningsforespørsel.

Den enkleste måten å sende inn en ny klage på er å bruke nettskjemaet vårt.

Hvilke konsekvenser får brudd på opphavsrett?

For Google er følgene av brudd på opphavsrett enkle. Vi overholder den amerikanske DMCA-loven (Digital Millennium Copyright Act). I henhold til denne loven kan vi – når vi blir varslet på riktig måte – fjerne tilgangen til innhold som bryter gjeldende lov om opphavsrett.

Hvis vi mottar et gyldig varsel om at innhold knyttet til verket ditt utgjør brudd på opphavsretten, fjerner vi det aktuelle innholdet, og du kan få en advarsel.

I tillegg kan opphavsrettseiere velge å saksøke deg for brudd på opphavsrett. I USA kan brudd på opphavsretten medføre sivilrettslige skadeerstatninger på inntil USD 150 000 per krenket verk og, i visse tilfeller, strafferettslige følger.

Jeg har varslet Google om en side som krenket opphavsretten min, og den ble fjernet, men jeg har nettopp mottatt en e-post om at den kan bli gjenopprettet. Hva skjer?

Vi har sannsynligvis mottatt en innsigelse angående forespørselen om fjerning. I samsvar med gjeldende lov og rett blir innholdet gjenopprettet med mindre du sender inn bevis på at du har enten iverksatt rettslige tiltak mot brukeren for å begrense den angivelig krenkende aktiviteten eller sendt inn et krav mot brukeren hos U.S. Copyright Office Copyright Claims Board. Hvis vi ikke mottar denne dokumentasjonen fra deg innen 10 dager, kan vi gjenopprette materialet på Google.

Ansvarsfraskrivelse: Vi er ikke advokater som representerer deg, og informasjonen her skal ikke anses som juridiske råd Den er her for å informere deg.