Todennus Googlessa

Jos olet kohteen todennettu edustaja Googlessa, voit muuttaa kohteen tietoja ja ehdottaa muokkauksia tietopaneeliin. Todentamisen jälkeen näet organisaation tietopaneelin yläreunassa ruudun, jossa voit ehdottaa muokkauksia.

Vinkki: Jos sinulla on paikallinen yritys, joka palvelee asiakkaita tietyssä paikassa tai tietyllä palvelualueella, voit ylläpitää yrityksesi näkyvyyttä Google Haussa ja Mapsissa luomalla Google Yritysprofiilin.

Todennuksen aloittaminen

1. Luo Google-tili, jos sinulla ei ole sellaista.
  2. Siirry Google Hakuun.
  3. Hae itseäsi tai edustamaasi kohdetta ja etsi sen tietopaneeli.
  4. Valitse alareunasta Ilmoittaudu tietopaneelin omistajaksi.
    • Tämä vaihtoehto saattaa näkyä Tietoja-osiossa.
    • Mobiililaitteella: Valitse Valikko Järjestäja sittenIlmoittaudu tietopaneelin omistajaksi.
  5. Tarkista tiedot.
  6. Kirjaudu kohteen viralliselle sivustolle tai profiiliin, esim. näihin:
    • YouTube
    • Search Console
    • Twitter
    • Facebook

Vinkki: Jos Google ei tunnista mitään kohteeseen liittyvää sivustoa, sinua pyydetään antamaan lisätietoja henkilöllisyytesi todentamiseksi.

Käyttäjien lisääminen

Kun sinut on todennettu kohteen edustajaksi, voit lisätä käyttäjiä valtuutetuiksi edustajiksi.

1. Avaa https://www.google.com/search/contributions/manage.
  2. Valitse "Lisää ihmisiä tälle tilille" ‑kohdasta Aloita nyt.
    1. Jos sinun tarvitsee vaihtaa tiliä, valitse ylläpidettävä tili profiilikuvasi vierestä avattavasta valikosta.
  3. Valitse Lisää uusi käyttäjä.
  4. Lisää uuden käyttäjän Google-sähköpostiosoite.
  5. Valitse, annetaanko käyttäjälle ylläpitäjän käyttöluvat. Ne myönnetään, kun siirrät valitsimen oikealle.
  6. Valitse Kutsu.

Voit asettaa käyttäjille erilaisia käyttölupatasoja:

• Ylläpitäjä: Voi ehdottaa muutoksia tietopaneeliin ja lisätä tai poistaa käyttäjiä.
  • Omistaja: Tilin pääkäyttäjä, jolla on samat käyttöluvat kuin ylläpitäjällä.
  • Osallistuja: Voi ehdottaa muutoksia tietopaneeliin.

Käyttölupien valitseminen

Tärkeää: Vain ylläpitäjä voi poistaa nykyisen käyttäjän käyttöluvat tai muuttaa niitä.

1. Avaa https://www.google.com/search/contributions/manage.
  2. Valitse "Lisää ihmisiä tälle tilille" ‑kohdasta Aloita nyt.
    1. Jos sinun tarvitsee vaihtaa tiliä, valitse ylläpidettävä tili profiilikuvasi vierestä avattavasta valikosta.
  3. Valitse muokattavan käyttäjän kohdalta Valikko Lisää.
  4. Valitse vaihtoehto:
    • Voit poistaa käyttäjän oikeuden lisätä tai muokata muita käyttäjiä valitsemalla Poista ylläpito-oikeus.
    • Kun haluat poistaa käyttäjän, valitse Poista käyttäjä.
    • Jos haluat siirtää tilin omistajuuden toiselle käyttäjälle, valitse Siirrä omistajuus.
      • Näet tämän vaihtoehdon vain, jos olet tilin omistaja.

Kolmannen osapuolen todennus

Jos vahvistat Twitter- tai Facebook-tilin avulla kohteen verkkonäkyvyyden ylläpidon, Google tallentaa automaattisesti tiedon tilien välisestä yhteydestä.

Jos haluat poistaa tiedon tilien yhteydestä, toimi näin:

1. Siirry Ylläpitokeskukseen.
  2. Klikkaa omistamiesi kohteiden luettelosta Twitter- tai Facebook-tiliä, jonka haluat poistaa.
  3. Klikkaa Toiminto-sarakkeesta Poista vahvistus.

Vianetsintä

Jos huomaat tietopaneelissa jonkin seuraavista ongelmista, ota meihin yhteyttä.

• Tietopaneelin sisältö on sekoittunut toisen samannimisen tai lähes samannimisen kanssa.
  • Tietopaneelissa näkyy vääriä sivustoja tai profiileja.
  • Virheilmoituksessa lukee, että joku muu ylläpitää jo tätä tietopaneelia, ja tarkistit tiimiltäsi, käyttääkö joku muu tietopaneelia.

Yhdistetyn tilin virhe

Jos saat virheilmoituksen, jonka mukaan et ole kirjautunut sisään kohteeseen liittyvälle tilille, varmista, että käytät oikeaa tiliä. Kirjaudu Google-tilille, joka liittyy ylläpidettävään kohteeseen. Voit myös kokeilla näitä keinoja: