Konfigurera Google Kids Space

Du kan ställa in Google Kids Space på barnets enhet för att hjälpa hen att upptäcka, skapa och utvecklas. Google Kids Space är en upplevelse på Android-surfplattor med rekommendationer om appar, böcker och videor som är anpassade efter ditt barns ålder och intressen.

Det här behöver du

Enhetskompatibilitet

Google Kids Space är förinstallerat på surfplattor från följande tillverkare:

• Lenovo
  • Medion
  • Multilaser
  • Nokia
  • onn.
  • Pixel

Tips! Listan kanske inte innehåller alla tillverkare av surfplattor som är tillgängliga i ditt land eller din region. Google Kids Space kan också vara förinstallerat på andra surfplattor. Du ser om en enhet är kompatibel genom att titta efter en text liknande Levereras med Google Kids Space på enhetens förpackning eller på webbplatsen.

Konfigurera Google Kids Space

Om Kids Space redan är installerat på enheten följer du stegen nedan för att konfigurera. Om Kids Space inte är förinstallerat på enheten kan du ladda ned och installera Google Kids Space från Google Play. Kontrollera om enheten är kompatibel med Google Kids Space.

1. Slå på enheten och anslut till wifi.
  2. När du får frågan vem som ska använda enheten trycker du på Mitt barn.
    • Om du har konfigurerat surfplattan tidigare trycker du på Google Kids Space.
  3. Logga in på ditt barns befintliga Google-konto eller följ anvisningarna för att skapa ett nytt Google-konto för ditt barn.
  4. Tryck på Konfigurera.
  5. Redigera ditt barns inställningar för Google Kids Space.
    • Välj om ditt barn får installera rekommenderade appar i Google Kids Space med eller utan ditt godkännande.
    • Välj om du vill dölja rekommenderade appar med annonser.
  6. Tryck på Godkänn.
  7. När du har granskat inställningarna och apparna som är installerade på enheten kan du tillsammans med ditt barn välja intressen och skapa en karaktär.
  8. Tryck på Klart.

Aktivera Google Kids Space

Från startskärmen:

1. Tryck på Google Kids Space .
  2. Följ anvisningarna på skärmen.

Från inställningarna:

1. Gå till Inställningar Inställningarföljt avDigitalt välmående och föräldrakontroller.
  2. Tryck på Google Kids Space.
  3. Följ anvisningarna på skärmen.

Tips! Om du har loggat in tidigare och du inte vill behålla dina tidigare inställningar ska du avmarkera Använd tidigare inställningar.

Inaktivera Google Kids Space

1. Tryck länge på menyn Förälder på startskärmen i Google Kids Space.
  2. Tryck på Lämna Kids Space.
  3. Verifiera att du är förälder genom att ange lösenordet till ditt Google-konto.
  4. Välj något av följande:
    • Läs den här informationsskärmen
    • Kräv föräldralösenord vid framtida inloggningar
  5. Tryck på Inaktivera.

Tips! Om kontot är inaktiverat i mer än 30 dagar måste barnet välja sina inställningar på nytt.