Google Kids Space instellen

Je kunt Google Kids Space instellen op het apparaat van je kind zodat je kind van alles kan ontdekken, maken en leren. Google Kids Space is een functie voor Android-tablets met aanbevelingen voor apps, boeken en video's die aansluiten bij de leeftijd en interesses van je kind.

Wat je nodig hebt

Apparaatcompatibiliteit

Google Kids Space is vooraf geïnstalleerd op tablets van deze fabrikanten:

• Lenovo
  • Medion
  • Multilaser
  • Nokia
  • onn.
  • Pixel

Tip: Deze lijst bevat misschien niet alle tabletfabrikanten die beschikbaar zijn in jouw land of regio. Op andere tablets is Google Kids Space misschien ook vooraf geïnstalleerd. Als je wilt weten of een apparaat werkt met Kids Space, zoek je op de doos van het apparaat of op de website naar de badge Bevat Google Kids Space.

Google Kids Space instellen

Als Kids Space al is geïnstalleerd op je apparaat, volg je de stappen hieronder om Kids Space in te stellen. Als Kids Space nog niet is geïnstalleerd op je apparaat, kun je Google Kids Space downloaden en installeren via Google Play. Check of je apparaat werkt met Google Kids Space.

1. Zet het apparaat aan en maak verbinding met wifi.
  2. Als er wordt gevraagd wie het apparaat gaat gebruiken, tik je op Mijn kind.
    • Als je de tablet eerder al hebt ingesteld, tik je op Google Kids Space .
  3. Log in op het Google-account van je kind of volg de aanwijzingen om een nieuw Google-account voor je kind te maken.
  4. Tik op Instellen.
  5. Bewerk de Google Kids Space-instellingen voor je kind.
    • Kies of je kind aanbevolen apps in Google Kids Space met of zonder jouw goedkeuring mag installeren.
    • Kies of je aanbevolen apps met advertenties wilt verbergen.
  6. Tik op Accepteren.
  7. Nadat je de instellingen en geïnstalleerde apps op het apparaat hebt gecheckt, werk je samen met je kind om interesses te kiezen en een personage te maken.
  8. Tik op Klaar.

Google Kids Space aanzetten

Via het startscherm:

1. Tik op Google Kids Space .
  2. Volg de instructies op het scherm.

Via Instellingen:

1. Ga naar Instellingen Instellingen en dan Digitaal welzijn en ouderlijk toezicht.
  2. Tik op Google Kids Space.
  3. Volg de instructies op het scherm.

Tip: Als je al eerder bent ingelogd en je de vorige instellingen niet wilt behouden, haal je het vinkje weg voor Eerdere instellingen gebruiken.

Google Kids Space uitzetten

1. Ga naar het startscherm van Google Kids Space en houd je vinger op het menu voor ouders .
  2. Tik op Kids Space afsluiten.
  3. Voer het wachtwoord van je Google-account in om te bewijzen dat je de ouder bent.
  4. Kies een optie:
    • Dit informatiescherm checken
    • Een wachtwoord van ouders vereisen voor toekomstige logins
  5. Tik op Uitzetten.

Tip: Als Kids Space langer dan 30 dagen uitstaat voor het account, moet je kind de instellingsvoorkeuren opnieuw selecteren.