Gebruikers toevoegen aan een apparaat

Op sommige Android-tablets kun je meerdere gebruikers toevoegen. Zo kun je een apparaat delen met gezinsleden en ieders items apart houden. Alle gebruikers hebben een eigen ruimte op het apparaat met aangepaste startschermen, accounts, apps, instellingen en meer. Gebruikers met een kinderaccount kunnen Google Kids Space instellen met hun eigen speciale personage, interesses en content.

Zo kunnen een kind dat onder toezicht staat en een volwassene een tablet delen als ze allebei een apart gebruikersprofiel maken.

Belangrijk:

• Als je meer gebruikers wilt toevoegen en de eerste gebruiker een kinderaccount is dat onder toezicht staat, update je de instellingen in Family Link.
  • De instellingen kunnen verschillen per apparaatfabrikant, omdat die een deel van de installatieflow kunnen beheren.

Stap 1: Sta extra gebruikers toe in Family Link

Belangrijk:

• Als je kind de primaire gebruiker is, moet je misschien de instellingen in Family Link wijzigen zodat je kind een gebruiker kan toevoegen.
  • Als de primaire gebruiker geen kind is, ga je verder met stap 2.
  1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Selecteer je kind.
  3. Tik op Bediening en dan Apparaten.
  4. Selecteer het apparaat van je kind.
  5. Zet Gebruiker toevoegen/verwijderen aan.
Tip: Je kunt het account van je kind ook beheren door naar families.google.com te gaan en op de naam van je kind te klikken.

Stap 2: Voeg nog een gebruiker toe aan het apparaat

Op je apparaat:

1. Open Instellingen.
  2. Zoek Gebruikers.
  3. Tik op Gebruikers en dan Gebruiker of profiel toevoegen.
  4. Volg de instructies op het scherm.

In Google Kids Space:

1. Houd je vinger op het menu voor ouders .
  2. Tik op Apparaatinstellingen.
  3. Zoek Gebruikers.
  4. Tik op Gebruikers en dan Gebruiker of profiel toevoegen.
  5. Volg de instructies op het scherm.

Stap 3: Voorkom dat je kind meer gebruikers toevoegt

Je kunt ervoor zorgen dat je kind geen andere gebruikers kan toevoegen.

1. Open de Family Link-app Family Link op je apparaat.
  2. Selecteer je kind.
  3. Tik op Bediening en dan Apparaten.
  4. Selecteer het apparaat van je kind.
  5. Zet Gebruiker toevoegen/verwijderen uit.
Tip: Als je andere profielen toevoegt, zijn de Family Link-instellingen voor het account van je kind niet van toepassing op deze profielen. Het is daarom belangrijk dat je beveiligingsmaatregelen neemt om deze aanvullende profielen te beschermen. Zo kun je voorkomen dat je kind van gebruiker wisselt en daarmee de ouderlijke instellingen omzeilt. Vergeet niet een schermvergrendeling in te stellen voor eventuele nieuwe gebruikers die je hebt toegevoegd.Als je een profiel voor volwassenen op de tablet gebruikt, is het belangrijk om daarvoor een pincode of wachtwoord in te stellen, zodat je kind geen toegang heeft tot andere profielen.

Een gebruiker met een kinderaccount verwijderen van het apparaat

Op je apparaat:

1. Open Instellingen.
  2. Zoek Gebruikers.
  3. Tik op Gebruikers en dan het gebruikersprofiel dat je wilt verwijderen en dan Gebruiker verwijderen.
  4. Volg de instructies op het scherm.

In Google Kids Space:

1. Houd je vinger op het menu voor ouders .
  2. Selecteer Apparaatinstellingen.
  3. Zoek Gebruikers.
  4. Tik op Gebruikers en dan het gebruikersprofiel dat je wilt verwijderen en dan Gebruiker verwijderen.
  5. Volg de instructies op het scherm.