Notities op je Android-startscherm zetten

Belangrijk: Deze functie is alleen beschikbaar op Android-apparaten.

Op je Android-apparaat kun je Keep-notities op je startscherm vastzetten als widgets. Je kunt ook een widget toevoegen waarmee je nieuwe notities en lijsten kunt maken.

Een notitie of lijst toevoegen aan je startscherm

Belangrijk: Je moet de Google Keep-app hebben geïnstalleerd.

1. Houd je vinger op het startscherm van je Android-apparaat.
  2. Tik op Widgets Widgets.
  3. Zoek de Google Keep-app.
  4. Zoek onder Keep-notities de widget die je wilt toevoegen.
    • Als je een notitie aan je startscherm wilt vastzetten, selecteer je de widget Eén notitie.
    • Als je meerdere notities aan je startscherm wilt vastzetten, selecteer je de widget Notitieverzameling.
    • Als je snel notities wilt maken vanaf je startscherm, selecteer je de widget Snelnotitie.
  5. Tik op de widget en houd vast.
  6. Sleep de widget naar de gewenste positie.
  7. Als je meerdere accounts hebt gebruikt in de Google Keep-app, kun je een account selecteren.
  8. (Optioneel) Als je deze widget hebt toegevoegd:
    • Eén notitie: kies de notitie die je aan het startscherm wilt toevoegen.
    • Notitieverzameling: geef aan of je alle notities, vastgezette notities of notities met een bepaald label wilt weergeven.

Meer informatie over hoe je een widget aan je homepage toevoegt.

Een notitie op het startscherm bewerken

Als je de widget Eén notitie gebruikt, kun je de notitie rechtstreeks vanaf je startscherm bewerken.

1. Ga op je Android-apparaat naar het startscherm.
  2. Zoek de Keep-notitie die je wilt bewerken.
    • Als je items uit een lijst wilt aan- of uitvinken, tik je op het startscherm op het selectievakje.
    • Als je wijzigingen in de tekst wilt aanbrengen, tik je rechtsonder in de notitie op Openen in Keep Open in Keep