Felsöka Jamboard-enhet

Du kan felsöka problem, ladda ned enhetsloggar och testa komponenter direkt från Jamboard. Du kan till exempel behöva testa kameran eller högtalarna. Om du är administratör för organisationen kan du granska information om enhetsloggar för att felsöka problem.

Öppna Jamboards administratörsverktyg

1. Tryck på menyn på en Jamboard följt av Inställningar för Jamboard följt av Om Jamboard.
  2. Tryck på Versionsnummer sju gånger.

Du kan trycka på ett alternativ för att registrera loggar, felsöka och visa Wi-Fi-certifikat och systeminformation.

Testa Jamboard-komponenter

Du kan kontrollera om olika delar av tavlan fungerar som de ska. Du kan till exempel behöva testa om tavlans högtalare fungerar. Tryck på Felsök enhet och tryck sedan på ett objekt för att starta testet.

• Kamera – Testar kameran. Kameravyn visas på skärmen.
  • Högtalare – varning: Det här testet avger ett högt ljud som låter som ett larm.
  • Mikrofon – varning: Det här testet avger ett högt ljud som låter som ett larm.
  • Touch Controller – testar pekskärmens pekskärm. Om testet hittar några problem ser du en felkod som du kan dela med Jamboard-supporten.
  • Värdar – tavlan testar olika värdnamn genom att pinga dem.

Visa, installera eller ta bort Wi-Fi-certifikat

Du ser en lista över wifi-certifikat för tavlan. Du kan även ta bort certifikat och installera nya. Tryck på Wi-Fi-certifikat om du vill visa alternativen.

Rengöra tavlans skärm

När du trycker på Rensa skärm identifierar Jamboard och markerar områden på skärmen som behöver rengöras. Du rengör skärmen med en mikrofiberduk som medföljer kortet.

Hitta programvaruversionen för Jamboard

Du kan trycka på Systeminformation för att få information, till exempel tavlans versions-id och paketversion. Om du kontaktar supporten om ett problem kan du bli ombedd att uppge en del av denna information.

Söka efter programvaruuppdateringar

Tryck på Sök efter systemuppdateringar och installera programvaruuppdateringar för tavlan.

Spara enhetsloggar på en USB-enhet

Du kan ladda ned enhetsloggar till en USB-enhet. Du kan behöva enhetsloggarna för att felsöka kortet. Eller så kan Googles support be dig att tillhandahålla loggarna. Tryck på Spara loggar och visa enhetsloggar eller spara dem på en USB-enhet.

Mer information finns i Hämta Jamboard-enhetsloggar för supportproblem.