Policy för prissäkerhet

Googles prispolicy finns för att ge en bra helhetsupplevelse för användare som interagerar med dina priser på Google, både för annonser och kostnadsfria bokningslänkar. Vi utvärderar prissäkerheten baserat på följande kriterier:

• När en användare klickar sig vidare från Googles webbplats till partnerns bokningssida måste det totala priset på bokningssidan vara väl synligt och stämma överens med det totala priset som visas på Googles webbplats samt gälla för övernattning (inte dagspris).
  • Bokningssidan måste följa vår policy för skatter och avgifter som säkerställer att alla obligatoriska skattesatser, skatter och avgifter är fullständiga utan att användaren behöver göra något.
  • Hotellbokningsflödet måste följa vår policy för hänvisningsupplevelse. Syftet är att se till att användaren får en positiv användarupplevelse när hen klickar sig bort från Googles webbplats.
  • Återbetalningsbara priser måste anges i enlighet med vår policy för återbetalningsbara priser.
  • Överträdelse av policyn för förbjudna metoder kan leda till påföljder för prissäkerhet och att kontot stängs av.

På den här sidan

Bokningssida: Detta är den sida på partnerns webbplats där användaren har valt ett rumspris och (i de flesta fall) kan börja ange köpinformation (till exempel namn eller kreditkort).

Målsida: Detta är den sida som användaren kommer till på en partners webbplats innan hen vidtar några ytterligare åtgärder. Den är ofta en sida för val av rum för ett visst hotell. I vissa fall kan målsidan också vara bokningssidan.

Om ditt prissäkerhetsbetyg

Google beräknar ett betyg för varje partner som tillhandahåller priser baserat på hur ofta priserna följer vår policy. Prissäkerhetsbetyget visar huruvida deras priser anses vara korrekta och används som grund för eventuella påföljder som Google kan ge partners. Ditt totala (aktuella) prissäkerhetsbetyg och ditt beräknade prissäkerhetsbetyg kan variera från Utmärkt till Underkänt.

I tabellen nedan beskrivs de möjliga värdena för prissäkerhetsbetyget:

Färg Betyg Beskrivning
Price Accuracy Score legend | excellent bar Utmärkt Ditt resultat ger en utmärkt användarupplevelse. Dina annonsers och kostnadsfria bokningslänkars positionering prioriteras.
Price Accuracy Score legend | excellent bar Någorlunda Ditt betyg återspeglar en någorlunda upplevelse för användarna. Detta har en negativ inverkan på din auktionsposition, annonseringskostnad och positionering av kostnadsfria bokningslänkar.
Price Accuracy Score legend | poor bar Dåligt Ditt betyg återspeglar en dålig användarupplevelse. Detta har en negativ inverkan på din auktionsposition, annonseringskostnad och positionering av kostnadsfria bokningslänkar.
Price Accuracy Score legend | at risk bar I riskzonen

Ditt betyg är nästan under acceptabelt gränsvärde. Vissa priser kan fortfarande visas för användare, men de flesta av dina annonser och kostnadsfria bokningslänkar inaktiveras.

Om betyget understiger detta gränsvärde inaktiveras alla dina annonser och kostnadsfria bokningslänkar.

En placering under den här gränsen gör att dina annonser och kostnadsfria bokningslänkar inaktiveras.
Price Accuracy Score legend | failed Underkänt Ditt betyg är under acceptabelt gränsvärde. Dina annonser och kostnadsfria bokningslänkar inaktiveras.
Obs! Felaktiga priser kanske inte visas för användarna oavsett prissäkerhetsbetyg.

Så beräknas prissäkerhetsbetyget

För att beräkna ditt prissäkerhetsbetyg validerar Google regelbundet det pris som användaren får se när hen kommer till partnerns webbplats och navigerar till den slutliga bokningssidan. Valideringen kan göras med en kombination av automatiska verktyg och manuella processer.

Google kanske inte kontrollerar alla priser som erbjuds användarna, men som minst väljs ett representativt urval. För partners som inte har bokningen på din webbplats (till exempel metasökpartners som tar användare till en annan webbplats) validerar Google fortfarande priset via den slutliga partnerns bokningssida eller din målsida.

Baserat på det totala prissäkerhetsbetyget tilldelas du ett värde av Utmärkt, Någorlunda, Dåligt, I riskzonen eller Underkänt enligt beskrivningen ovan.

Här kan partners hitta sina prissäkerhetsbetyg

Information om kontots prissäkerhet finns i prissäkerhetsrapporten. Denna rapport visar dina övergripande (aktuella) och beräknade prissäkerhetsbetyg och ett urval av de senaste felaktigheterna i dina annonser och kostnadsfria bokningslänkar som vi har identifierat.

Priskrav

Genom att följa kraven som beskrivs här kan du både se till att ditt prissäkerhetsbetyg är högt och därmed få bästa möjliga resultat på Google, och ge användarna en bra bokningsupplevelse som hjälper dig att maximera konverteringarna för dina annonser och dina kostnadsfria bokningslänkar.

Obs! Alla priskrav gäller för både hotell och semesterboenden.

Pris

• Priserna måste vara korrekta och bokningsbara online: Det totala priset som användarna ser på en partners webbplats måste stämma överens med vad de har sett på Google för den valda resplanen och utgöra en fullständig beskrivning av priset. Användare måste kunna slutföra bokningen till det priset och transaktionen måste leda till en bekräftad bokning på hotellet inom 24 timmar.
  • Om du anger priser för flera rum måste priset som visas på Google matcha det som användaren ser för den förvalda kombinationen av rum på partnerwebbplatsen.
  • Valfria betalningar, avgifter och tjänster får inte inkluderas i det totala priset som standard på Google eller på partnerns webbplats.

Skatter och avgifter

• Skatter och avgifter måste motsvara alla obligatoriska avgifter som debiteras av partnern eller hotellet, oavsett när de förfaller.
    • Om det till exempel krävs en båttransfer för att bo på hotellet och båten tar ut en avgift måste avgiften vara en del av det totala priset som Google har fått.
    • Resortavgifter måste inkluderas i det totala priset som tillhandahålls Google.
  • Skatter och avgifter får inte manipuleras för att skapa ett artificiellt lågt baspris. Om skatter och avgifter verkar ovanligt höga jämfört med andra partners kan vi visa ditt pris som ett totalpris även i länder där vi visar ett baspris som standard.
    • Skatter och avgifter ska omfatta obligatoriska hotellavgifter och statligt debiterade skatter och avgifter. Vår policy tillåter inte att partnerspecifika avgifter, provisioner och vinster exkluderas från baspriset och endast visas i det totala priset.
  • Skatter och avgifter måste tydligt anges på den sista bokningssidan utan att användaren behöver göra något.

Avsnittet ovan gäller skatter och avgifter som tas ut under onlinebokningsprocessen och på hotellet. Läs mer om vår policy för skatter och avgifter.

Priser

Det finns flera förtydliganden av pristyper nedan.

Pristyp Definition
Beläggning

Priset som visas på partnerns målsida och bokningssida måste avse den beläggning som användaren valt på Google.

Antalet gäster i rummet måste vara större än eller lika med den beläggning som valts av användaren på Google.

Datum för in- och utcheckning Priset som visas på partnerns målsida och bokningssida måste avse de datum för incheckning och utcheckning som användaren har valt på Google.
Priser per dag Priser med samma inchecknings- och utcheckningsdatum stöds inte. Ett pris som annonseras på Google måste gälla vistelser med minst en övernattning. (Övernattning innebär 12 timmars sammanhängande varaktighet med ett separat in- och utcheckningsdatum.)
Medlemspriser

Dessa priser omfattas av följande villkor:

• Priset som visas på Google måste kunna bokas av alla användare när de har slutfört en registrering eller inloggningsprocess.
  • Priset måste vara tydligt märkt som medlemspris på partnerwebbplatsen.
  • Partners måste använda privata priser för att ange på Google att användaren måste logga in eller registrera sig för att få ta del av priset.
  • Om medlemspriset kräver inloggning för att fortsätta till slutbokningssidan måste partnern tillhandahålla en enda inloggning till Google som fungerar på alla hotell som tillhandahåller medlemspriser.
  • Medlemspriset måste vara synligt för användare på sidan med rummet och priset på partnerwebbplatsen efter omdirigering från Google. Det måste finnas en indikation på sidan om att inloggning eller registrering krävs för att kunna ta del av priset.

För ett kostnadsfritt medlemskapsprogram kan partners erbjuda anpassade priser till användare som redan är medlemmar i (eller är villiga att registrera sig för) partnermedlemskap eller lojalitetsprogram. Registreringen måste vara kostnadsfri för priser riktade till befintliga medlemmar och medlemskap måste beviljas omedelbart efter registreringen.

För ett betalt medlemskap godkänner medlemmarna en återkommande medlemsavgift eller en förskottsavgift för förmåner för framtida vistelser, rumsuppgraderingar, restaurangrabatter med mera. Partners kan erbjuda priser genom att rikta in dem på befintliga medlemmar via målgruppslistor. Det går inte att rikta in dessa priser på användare som inte är medlemmar.

Återbetalningsbara priser

Återbetalningsbara priser måste anges i enlighet med vår policy för återbetalningsbara priser. Den här informationen måste vara tydligt tillgänglig på målsidan och den slutliga bokningssidan utan att användaren behöver göra något.

”Avbokning fram till <date/time>” måste vara det senaste datumet och tiden, i lokal tid på hotellet, som omfattas av begäran om fullständig återbetalning (inklusive skatter och avgifter).

Om det finns en tid på din webbplats måste du skicka den tiden när du konfigurerar de återbetalningsbara priserna. Om ingen tid har angetts anges värdet till midnatt (00.00). Till exempel: standard/ej inställd refund_until_time med refund_until_days=0 betyder att priset endast kan återbetalas till och med dagen före ankomst, eftersom det slutar vara återbetalningsbart 00:00 på ankomstdatumet.

Villkorsstyrda priser

Priser baserade på specifika användarvillkor kan implementeras som villkorsstyrda priser.

Vi godtar priser baserat på

• land
  • enhet
  • språk
  • huruvida användaren är inloggad på sitt Google-konto.

Vi accepterar inte priser utifrån andra villkor, inbegripet (men inte begränsat till)

• plats (förutom land)
  • åldersbegränsningar
  • födelsedagar
  • betalmedlemskap hos tredje part (till exempel AAA-priser).
Priser för tillgänglighetsanpassade rum Tillgänglighetsanpassade rum reserveras för personer med rörelsehinder. Vi godtar endast dessa priser om ett alternativt pris för samma rumstyp inte är tillgängligt och ingen verifiering krävs för att boka priset.
Könsspecifika rumspriser Vi accepterar priser för könsspecifika rum. Det här kräver inte implementering av villkorsstyrt pris.

Så här upprätthåller Google prissäkerhet

Google kontrollerar att enskilda priser följer vår policy för prissäkerhet. En kombination av automatiska och manuella utvärderingar används för att säkerställa att våra policyer följs. Med automatiserade system kan vi utföra breda och frekventa kontroller, medan mer komplexa ärenden granskas och utvärderas av tränade personer. De sammanlagda kontrollerna resulterar i ett prissäkerhetsbetyg för partnern, vilket påverkar auktionsposition och annonseringskostnad samt positioneringen av kostnadsfria bokningslänkar. Upptäckta överträdelser sänker en partners betyg. Baserat på överträdelsernas omfattning kan Google vidta följande åtgärder:

• Sänka ditt genomsnittliga prissäkerhetsbetyg för ett helt prisflöde. Sänkningen kan leda till en negativ inverkan på din auktionsplacering och annonseringskostnaden för annonser samt positioneringen för kostnadsfria bokningslänkar.

• Stänga av ett enskilt hotell från flödet om återkommande problem påträffas för ett visst hotell. Mer information finns i avsnittet om enskilda hotell nedan.

• Stänga av ditt konto om du inte visar att du kan följa våra policyer för prissäkerhet. Mer information finns i avsnittet om hela kontot nedan.

Avstängningar hanteras av mänskliga operatörer.

Konsekventa felaktigheter på hela kontot

Utöver påföljder för lågt prissäkerhetsbetyg kan Google vidta ytterligare åtgärder i allvarligare fall. Följande gäller om ditt konto inte följer policyn för prissäkerhet:

• Google meddelar dig om problemet.
  • Ditt Hotel Center-konto kan stängas av.
  • Google återställer ett avstängt konto först när prissäkerheten återgår till en godtagbar nivå.

Konsekventa felaktigheter på enskilda hotell

Om prissäkerheten för ett visst hotell sjunker under en godtagbar tröskel förbehåller Google sig rätten att vidta följande åtgärder:

• Lägga till hotellet på en avstängningslista.
  • Inaktivera annonser och kostnadsfria bokningslänkar för det hotellet.

Du kan använda sidan Avstängda hotell för att hitta dina tillfälligt avstängda egendomar. Egendomar som stängts av på grund av konsekvent felaktiga priser valideras regelbundet. När priserna är åtgärdade tas din egendom bort från avstängningslistan automatiskt efter nästa validering.

Obs! Andra hotell i kontot påverkas inte.

Avbrott i prisvalidering

Google validerar priser genom att regelbundet använda automatiska och manuella verktyg för att komma åt din webbplats. Avbrott i valideringsprocessen kan uppstå av olika anledningar, till exempel avbrott på webbplatsen, skydd mot överbelastningsattacker och robothantering.

Om valideringen avbryts måste du samarbeta med Google för att snabbt identifiera källan till problemet och åtgärda det så att valideringarna kan återupptas. Om du inte gör det betraktas ditt betyg som Underkänt.

Be Google att ompröva ett beslut om avstängning

Om du inte håller med om ett beslut om avstängning och vill att vi gör en omprövning kan du skicka in ett överklagande inom sex månader från avstängningsdatumet. Ett formulär för överklagande finns i aviseringsmeddelandet om avstängning. Efter utgången av den här sexmånadersperioden kan du inte längre be oss ompröva vårt beslut.

Du kan bara skicka in ett överklagande för varje beslut om avstängning. Skicka inte in ogrundade överklaganden upprepade gånger. Se till att du förstår Googles policyer innan du skickar in ett överklagande. Tänk på att inkludera tydliga och övertygande bevis på varför Google ska ompröva beslutet när du skickar in ett överklagande. Om du inte gör det kanske du inte tillåts skicka in överklaganden i framtiden.

När du har skickat in ett överklagande granskas din begäran, och Google återkommer till dig med ett beslut. Om du får avslag på ditt överklagande häver du avstängningen genom att åtgärda alla policyöverträdelser så att Googles policyer följs.

För användare i EU som omfattas av EU:s förordning om digitala tjänster (DSA)

Läs igenom lösningsalternativen i EU:s förordning om digitala tjänster om du vill ha fler möjligheter att överklaga.

Bästa metoder för dina annonser och kostnadsfria bokningslänkar

I det här avsnittet beskriver vi de bästa metoderna för att hålla annonserna och de kostnadsfria bokningslänkarna aktiva.

Baspris, skatter och avgifter samt totalpris

• För nya partners: Google gör en prissäkerhetskontroll innan kontot aktiveras och priser och tillgänglighet visas. Om du inte konsekvent får betyget Utmärkt fördröjs (eller förhindras) aktiveringen.
  • Google kan visa olika delar av priset utifrån region eller andra kriterier som beskrivs i policyn för skatter och avgifter. Vi rekommenderar att priset på målsidan är exakt samma som det som visas på Google.
  • Vi rekommenderar att du visar totalpriset, inklusive en uppdelning av alla skatter och avgifter, på din målsida.

Uppdatera priser

• Om du använder pull-priser ska du se till att priserna uppdateras flera gånger om dagen så att de senaste priserna visas.
  • Om du använder ARI eller ändrade priser ska du se till att priserna uppdateras på Google när de ändras i ditt system.
  • När Google validerar priser kontrollerar vi dem i den valuta som en användare hittar dem i på Google. Priset jämförs med det som visas för användarna på din webbplats. Du behöver inte skicka oss alla priser för de olika länder och valutor du stöder. För att förhindra problem med valutaomvandling rekommenderar vi att du håller webbplatsens omvandlingar uppdaterade med några timmars mellanrum.
  • Om priserna i Googles priscache inte matchar priserna på din webbplats kan informationen vara inaktuell. Google erbjuder ett urval av de faktiska felaktigheterna i Hotel Center och Travel Partner API. När dessa felaktigheter indikerar inaktuella data kan du ofta lösa problem med prissäkerhet genom att uppdatera data i Googles cacheminne. För partners med prisändringar kan du ange en utgångstid med de priser du skickar för att undvika att de blir inaktuella. Du kan ladda ned en rapport om prissäkerhet i Hotel Center som jämför Googles cachelagrade priser med de hämtade priserna. Mer information finns i rapporten om prissäkerhet.

Målsidans layout

Mer information finns i policyn för hänvisningsupplevelse.

• Om du planerar att ändra design och layout på din webbplats bör du kontakta oss så snart som möjligt, eftersom det kan ta två veckor eller mer för Google att göra nödvändiga ändringar i hämtningsmekanismen. Om du blockerar Google från att hämta priser eller gör ändringar på dina målsidor eller bokningssidor, inklusive ändringar i HTML eller DOM, som kan vara osynliga för användaren, kanske Google inte kan samla in prisinformation från din webbplats. Detta kan påverka exaktheten, rankning i auktionen, det lägsta budet för annonser och placeringen av kostnadsfria bokningslänkar negativt.