Beleid voor prijsnauwkeurigheid

Het Google-beleid voor prijzen bestaat om voor zowel advertenties als gratis boekingslinks een goede end-to-end-functionaliteit te bieden aan gebruikers die je prijzen op Google zoeken. We beoordelen de prijsnauwkeurigheid op basis van de volgende criteria:

• Als een gebruiker doorklikt van de site van Google naar de boekingspagina van de partner, moet de totale prijs op de boekingspagina prominent zichtbaar zijn, gelijk zijn aan de totale prijs die op de site van Google wordt getoond en geldig zijn voor een overnachting (geen dagtarief).
  • De boekingspagina moet voldoen aan ons Beleid voor Belastingen en Toeslagen, zodat alle verplichte tarieven, belastingen en toeslagen volledig worden vermeld en de gebruiker geen verdere actie hoeft te ondernemen.
  • Het boekingsproces van het hotel moet voldoen aan ons Doorverwijzingsbeleid, waarmee we gebruikers een prettige gebruikerservaring willen bieden als ze buiten de site van Google klikken.
  • Terugbetalingspercentages moeten worden opgegeven in overeenstemming met ons teruggavebeleid.
  • Schending van het Beleid tegen Verboden Praktijken kan leiden tot sancties tegen prijsnauwkeurigheid en opschorting van het account.

Op deze pagina

Boekingspagina: Dit is de pagina op de site van de partner waarop de gebruiker een kamerprijs heeft geselecteerd en (meestal) de aankoopgegevens (zoals naam of creditcard) kan invoeren.

Landingspagina: Dit is de pagina op de site van een partner waarop de gebruiker terechtkomt voordat deze aanvullende actie moet ondernemen, vaak een pagina waarop de gebruiker de kamer voor een specifiek hotel selecteert. In sommige gevallen kan de landingspagina ook de boekingspagina zijn.

Over prijsnauwkeurigheid

Google berekent een score voor elke partner die tarieven verstrekt. Dit doen we op basis van hoe vaak de prijzen aan ons beleid voldoen. Deze prijsnauwkeurigheid geeft partners informatie over of hun prijzen als nauwkeurig worden beschouwd. We gebruiken de score als basis voor mogelijke sancties die Google aan partners kan opleggen. Je algemene (huidige) prijsnauwkeurigheid en je voorspelde prijsnauwkeurigheid kunnen variëren van Uitstekend tot Mislukt.

In de onderstaande tabel worden de mogelijke waarden voor je prijsnauwkeurigheid beschreven:

Legenda Score Beschrijving
Price Accuracy Score legend | excellent bar Uitstekend Je score weerspiegelt een uitstekende gebruikerservaring. Je advertenties en gratis boekingslinks krijgen voorrang bij de positionering.
Price Accuracy Score legend | excellent bar Redelijk Je score weerspiegelt een redelijke gebruikerservaring. Dit heeft een negatieve invloed op de positionering van je veilingen, advertentiekosten en de plaatsing van gratis boekingslinks.
Price Accuracy Score legend | poor bar Slecht Je score weerspiegelt een slechte gebruikerservaring. Dit heeft een negatieve invloed op de positionering van je veilingen, advertentiekosten en de plaatsing van gratis boekingslinks.
Price Accuracy Score legend | at risk bar Zwak

Je score ligt bijna onder de acceptabele drempelwaarde. Sommige prijzen worden misschien nog steeds aan gebruikers getoond, maar de meeste advertenties en gratis boekingslinks worden uitgezet.

Als je score onder deze drempel komt, worden al je advertenties en gratis boekingslinks uitgezet.

Bij plaatsing onder deze drempel worden je advertenties en gratis boekingslinks uitgezet.
Price Accuracy Score legend | failed Mislukt Je score is lager dan de acceptabele drempelwaarde. Je advertenties en gratis boekingslinks worden uitgezet.
Opmerking: Je mag gebruikers geen onjuiste prijzen tonen, ongeacht de prijsnauwkeurigheid.

Berekening van de prijsnauwkeurigheid

Voor de berekening van de prijsnauwkeurigheid valideert Google regelmatig de prijs die wordt aangeboden als de gebruiker op de site van de partner en op de uiteindelijke boekingspagina terechtkomt. Hiervoor kan Google een combinatie van geautomatiseerde tools en handmatige processen gebruiken.

Google controleert misschien niet elke prijs die aan gebruikers wordt aangeboden, maar kiest minimaal een representatief voorbeeld. Voor partners die niet op je site boeken (bijvoorbeeld partners met metazoekmachines die gebruikers naar een andere site leiden), valideert Google de prijs nog steeds via de boekingspagina van de uiteindelijke partner of je landingspagina.

Op basis van je algemene prijsnauwkeurigheid krijg je zoals hierboven beschreven de waarde Uitstekend, Redelijk, Slecht, Zwak of Mislukt toegewezen.

Waar partners hun prijsnauwkeurigheid kunnen vinden

In het prijsnauwkeurigheidsrapport vind je informatie over de prijsnauwkeurigheid van je account. Dit rapport bevat je algemene (huidige) en voorspelde nauwkeurigheidsscores, scoretrends en een voorbeeld van recente onnauwkeurigheden die we in je advertenties en gratis boekingslinks hebben gevonden.

Prijsvereisten

Als je aan de hier beschreven vereisten voldoet, behoud je niet alleen een hoge prijsnauwkeurigheid en de beste prestaties op Google, maar bied je gebruikers ook een goede boekingsfunctionaliteit voor hotels die het aantal conversies voor je advertenties en gratis boekingslinks kan maximaliseren.

Opmerking: Alle prijsvereisten zijn van toepassing op zowel hotels als vakantiewoningen.

Prijs

• Prijzen moeten kloppen en online kunnen worden geboekt: De totale prijs die gebruikers op de site van een partner zien, moet overeenkomen met wat ze op Google vonden voor het geselecteerde reisschema en moet de volledige prijs vertegenwoordigen. Gebruikers moeten de boeking voor die prijs kunnen afronden en de transactie moet binnen 24 uur leiden tot een bevestigde boeking bij het hotel.
  • Als je prijzen voor meerdere kamers verstrekt, moet het tarief dat op Google wordt aangeboden, overeenkomen met de prijs die de gebruiker vindt voor de vooraf geselecteerde combinatie van kamers op de partnerwebsite.
  • Optionele betalingen, kosten en services mogen niet standaard zijn opgenomen in de totale prijs op Google of de partnersite.

Belastingen en toeslagen

• Belastingen en toeslagen moeten alle verplichte kosten vertegenwoordigen die de partner of het hotel innen, ongeacht wanneer deze verschuldigd zijn.
    • Als er bijvoorbeeld een boottransfer vereist is voor een verblijf in het hotel en de kosten voor boottransfers worden geïnd door het hotel, moeten die kosten deel uitmaken van de totale prijs die aan Google wordt verstrekt.
    • Resortkosten moeten worden opgenomen in de totale prijs die aan Google wordt verstrekt.
  • Belastingen en toeslagen mogen niet worden gemanipuleerd om een kunstmatig laag basistarief te tonen. Als je belastingen en toeslagen ongebruikelijk hoog lijken in vergelijking met andere partners, kunnen we je prijs als totale prijs weergeven, zelfs in landen waar we standaard een basistarief tonen.
    • Het is de bedoeling dat belastingen en toeslagen de verplichte belastingen en toeslagen van hotels of de overheid bevatten. Ons beleid staat niet toe dat partnerspecifieke tarieven, commissie en winst worden uitgesloten van de basisprijs en alleen worden getoond in de totale prijs.
  • Belastingen en toeslagen moeten duidelijk worden vermeld op de uiteindelijke boekingspagina zonder dat gebruiker hiervoor extra actie moet ondernemen.

Het bovenstaande gedeelte is van toepassing op belastingen en toeslagen die tijdens het online boekingsproces en op locatie in het hotel worden geïnd. Hier vind je meer informatie over ons Beleid voor Belastingen en Toeslagen.

Tarieven

Hieronder vind je uitleg over de verschillende typen tarieven.

Type tarief Definitie
Aantal personen

De prijs die op de landingspagina en op de boekingspagina van de partner wordt getoond, moet geldig voor het aantal personen zijn dat de gebruiker op Google heeft geselecteerd.

Het aantal gasten waarvoor de kamer geschikt is, moet groter zijn dan of gelijk zijn aan het aantal personen dat de gebruiker op Google heeft geselecteerd.

In- en uitcheckdatum De prijs die op de landingspagina en de boekingspagina van de partner wordt getoond, moet geldig voor de in- en uitcheckdatum zijn die de gebruiker op Google heeft geselecteerd.
Dagtarieven Tarieven met dezelfde in- en uitcheckdatum worden niet ondersteund. Een tarief dat op Google wordt geadverteerd, moet voor een minimum van een overnachting zijn. (Een overnachting betekent een duur van 12 uur aaneengesloten met een incheckdatum die anders is dan de uitcheckdatum.)
Lidmaatschapstarieven

Op deze tarieven zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

• Het tarief dat op Google wordt getoond, moet door alle gebruikers kunnen worden geboekt zodra ze het aanmeldings- of inlogproces hebben afgerond.
  • Het tarief moet duidelijk als lidmaatschapstarief worden weergegeven op de partnersite.
  • Partners moeten persoonlijke tarieven gebruiken om op Google aan te geven dat gebruikers moeten inloggen of zich moeten aanmelden om voor het tarief in aanmerking te komen.
  • Als gebruikers voor het lidmaatschapstarief moeten inloggen om door te gaan naar de uiteindelijke boekingspagina, moeten de partners Google één login verstrekken die werkt voor alle hotels met lidmaatschapstarieven.
  • Gebruikers moeten het lidmaatschapstarief kunnen vinden op de pagina met kamers en tarieven op de partnersite na omleiding vanaf Google. De pagina moet duidelijk aangeven dat de gebruiker moet inloggen of zich moet aanmelden om in aanmerking te komen voor het tarief.

Voor een kosteloos lidmaatschapsprogramma kunnen partners aangepaste tarieven aanbieden aan gebruikers die al lid zijn van (of zich willen aanmelden voor) het lidmaatschaps- of loyaliteitsprogramma van de partner. De aanmelding moet kosteloos zijn voor tarieven die niet-bestaande leden targeten en het lidmaatschap moet direct na aanmelding worden verleend.

Bij een betaald lidmaatschapsprogramma betalen leden een terugkerend lidmaatschapstarief of vooraf een bedrag voor voordelen voor een toekomstig verblijf, zoals kamerupgrades of korting bij restaurants. Partners kunnen tarieven aanbieden door bestaande leden met doelgroeplijstente targeten. Deze tarieven kunnen niet worden getarget op niet-bestaande leden.

Terugbetalingspercentages

Terugbetalingspercentages moeten worden opgegeven in overeenstemming met ons teruggavebeleid. Deze informatie moet duidelijk beschikbaar zijn op de landingspagina en de uiteindelijke boekingspagina zonder dat de gebruiker hiervoor extra actie moet ondernemen.

Bij 'Gratis annuleren tot <datum/tijd>' moet je de laatst mogelijke datum en tijd aangeven (in de lokale tijd van het hotel) en erbij melden dat een verzoek tot volledige terugbetaling (inclusief belastingen en toeslagen) zal worden ingewilligd.

Als je een tijd op je site vermeldt, moet je die tijd sturen als je de terugbetalingspercentages instelt. Als je geen tijd opgeeft, wordt de waarde standaard ingesteld op middernacht (00:00 uur). Als je bijvoorbeeld refundable_until_time aanzet met refundable_until_days=0, kan het bedrag alleen worden terugbetaald tot en met de dag vóór aankomst. Deze prijs kan vanaf 00:00 uur op de aankomstdatum niet meer worden terugbetaald.

Voorwaardelijke tarieven

Je kunt tarieven op basis van specifieke gebruikersvoorwaarden implementeren als voorwaardelijke tarieven.

We accepteren tarieven op basis van:

• Land
  • Apparaat
  • Taal
  • Of de gebruiker is ingelogd bij het eigen Google-account.

We accepteren geen tarieven op basis van andere voorwaarden, waaronder (maar niet beperkt tot):

• Locatie (behalve een land)
  • Leeftijdsbeperkingen
  • Verjaardagen
  • Betaalde lidmaatschappen van derden (zoals de ANWB-tarieven)
Tarieven voor rolstoeltoegankelijke kamers Rolstoeltoegankelijke kamers worden gereserveerd voor mensen met een mobiele beperking. We accepteren deze tarieven alleen als er geen alternatief tarief voor hetzelfde kamertype beschikbaar is en als er geen verificatie nodig is om dat tarief te boeken.
Genderspecifieke kamerprijzen We accepteren tarieven voor genderspecifieke kamers. Hiervoor hoef je geen voorwaardelijk tarief te implementeren.

Hoe Google prijsnauwkeurigheid handhaaft

Google controleert individuele prijzen op naleving van ons beleid voor prijsnauwkeurigheid. We gebruiken een combinatie van geautomatiseerde en menselijke evaluatie om ervoor te zorgen dat ons beleid wordt nageleefd. Met geautomatiseerde systemen kunnen we brede en frequente controles uitvoeren. De complexere gevallen worden door getrainde menselijke medewerkers beoordeeld. Het totaal van de controles leidt tot een prijsnauwkeurigheid voor partners die de positionering op de veiling beïnvloedt en effect heeft op de advertentiekosten en de plaatsing van gratis boekingslinks. Als er schendingen worden gevonden, verlagen deze de score van een partner. Afhankelijk van het soort schending kan Google de volgende acties ondernemen:

• Je gemiddelde nauwkeurigheidsscore verlagen voor een volledige prijsfeed. Deze lagere score kan je positionering op een veiling negatief beïnvloeden en effect hebben op de advertentiekosten en plaatsing voor gratis boekingslinks.

• Een hotel in je feed tijdelijk niet vermelden als er terugkerende problemen zijn met een specifiek hotel. Ga naar het gedeelte Afzonderlijke hotels hieronder voor meer informatie.

• Je account opschorten als blijkt dat je niet aan het beleid voor prijsnauwkeurigheid kunt voldoen. Ga naar het gedeelte Hele account hieronder voor meer informatie.

Opschortingen worden afgehandeld door menselijke medewerkers.

Consistente onnauwkeurigheden op het hele account

Naast de sancties vanwege lage prijsnauwkeurigheid kan Google in ernstigere gevallen verdere actie ondernemen. Als je account niet kan voldoen aan het beleid voor prijsnauwkeurigheid:

• laat Google je weten wat er aan de hand is,
  • kan je Hotel Center-account worden opgeschort,
  • herstelt Google een opgeschort account pas nadat de prijsnauwkeurigheid weer acceptabel is.

Consistente onnauwkeurigheden bij afzonderlijke hotels

Als de nauwkeurigheidsscore voor een bepaald hotel onder een acceptabele drempel zakt, behoudt Google zich het recht voor om het volgende te doen:

• Het hotel toevoegen aan een lijst met opschortingen.
  • Advertenties en gratis boekingslinks voor dat hotel uitzetten.

Je vindt je actuele opgeschorte accommodaties op de pagina Opgeschorte hotels. Accommodaties die worden opgeschort vanwege consistente onjuiste prijzen, worden regelmatig gevalideerd. Nadat je prijzen zijn aangepast, wordt je accommodatie na de volgende validatie automatisch verwijderd uit de lijst met opschortingen.

Opmerking: Dit heeft geen gevolgen voor andere hotels in je account.

Onderbrekingen van prijsvalidatie

Google gebruikt geautomatiseerde en handmatige tools om toegang te krijgen tot je website en prijzen te valideren. Dit validatieproces kan om verschillende redenen onderbroken worden, bijvoorbeeld bij onderhoud van de site, een denial of service (DoS) en roboting.

Als de validatie wordt onderbroken, moet je samen met Google de bron van het probleem onderzoeken en het probleem oplossen, zodat de validaties kunnen worden hervat. Als je dit niet doet, wordt je score beschouwd als Mislukt.

Google vragen om een beslissing over opschorting te heroverwegen

Als je het niet eens bent met een opschorting en wilt dat we onze beslissing heroverwegen, kun je binnen 6 maanden na de opschortingsdatum een bezwaarschrift indienen. In de e-mailmelding over de opschorting vind je een bezwaarformulier. Houd er rekening mee dat je ons na afloop van deze periode van 6 maanden niet meer kunt vragen onze beslissing te heroverwegen.

Je kunt per opschortingsbeslissing maar één bezwaarschrift indienen. Dien niet meerdere keren ongegronde bezwaarschriften in. Zorg dat je het beleid van Google begrijpt voordat je een bezwaarschrift indient. Als je een bezwaarschrift indient, moet je duidelijk en overtuigend bewijs meesturen over waarom Google de beslissing moet heroverwegen. Als je dat niet doet, kun je in de toekomst misschien geen bezwaarschrift meer indienen.

Nadat je een bezwaarschrift hebt ingediend, wordt je verzoek zo snel mogelijk beoordeeld en neemt Google contact met je op met een beslissing. Als Google je bezwaar afwijst, wordt de opschorting pas opgeheven als je alle beleidsschendingen hebt opgelost en voldoet aan het beleid van Google.

Voor gebruikers in de EU die onder de Digital Services Act (DSA) van de Europese Unie vallen

Voor aanvullende bezwaaropties check je de mogelijkheden om te reageren op handhavingen van de Digital Services Act van de Europese Unie.

Best practices voor je advertenties en gratis boekingslinks

Dit gedeelte bevat best practices om je advertenties en gratis boekingslinks actief te houden.

Instellingen voor de basisprijs, belastingen en toeslagen en de totale prijs

• Voor nieuwe partners: Google checkt de prijsnauwkeurigheid voordat je account wordt geactiveerd en je tarieven en beschikbaarheid worden getoond. Als je score niet steevast Uitstekend is, wordt de activering uitgesteld (of geblokkeerd).
  • Google kan verschillende onderdelen van de prijs weergeven op basis van de regio of andere criteria, zoals beschreven in het Beleid voor Belastingen en Toeslagen. We raden je aan om ervoor te zorgen dat de prijs op je landingspagina exact overeenkomt met de prijs op Google.
  • We raden je aan om de totale prijs op je landingspagina te tonen, inclusief een uitsplitsing van alle belastingen en toeslagen.

Tarieven updaten

• Als je het pull-prijzenmechanisme gebruikt, moet je je prijzen meerdere keren per dag updaten, zodat de meest recente prijzen worden weergegeven.
  • Als je ARI of gewijzigde prijzen gebruikt, moet je de prijzen op Google updaten zodra ze in je systeem worden gewijzigd.
  • Als Google prijzen valideert, controleren we ze in de valuta die een gebruiker op Google zou vinden. We valideren de prijs ten opzichte van de prijs die op je site aan de gebruiker wordt getoond. Je hoeft ons niet alle prijzen te sturen voor de verschillende landen en valuta's die je ondersteunt. We raden je aan om de conversies van je site elke paar uur te updaten om problemen met valutaconversie te voorkomen.
  • Als de prijzen in het cachegeheugen van Google niet overeenkomen met de prijzen op je site, kunnen de gegevens verouderd zijn. Google biedt een steekproef aan van de werkelijke onnauwkeurigheden in Hotel Center en de Travel Partner API. Als deze onjuistheden verouderde gegevens aangeven, kunnen problemen met prijsnauwkeurigheid vaak worden verholpen door de gegevens in het cachegeheugen van Google te vernieuwen. Voor partners die gewijzigde prijzen gebruiken, kun je een vervaldatum opnemen in de tarieven die je stuurt om te voorkomen dat deze verouderd raken. Je kunt een prijsnauwkeurigheidsrapport in Hotel Center downloaden dat de door Google gecachete prijzen vergelijkt met de opgehaalde prijzen. In het prijsnauwkeurigheidsrapport vind je meer informatie.

Indeling van de landingspagina

Check het Doorverwijzingsbeleid voor meer informatie.

• Als je het ontwerp en de indeling van je website wilt wijzigen, neem je zo snel mogelijk contact met ons op. Google heeft 2 weken of langer nodig om de vereiste wijzigingen aan te brengen in het ophaalmechanisme. Als je niet toestaat dat Google prijzen ophaalt of wijzigingen aanbrengt aan je landingspagina's of boekingspagina's, waaronder HTML- of DOM-wijzigingen die onzichtbaar zijn voor de gebruiker, kan Google misschien geen prijsinformatie van je site verzamelen. Dit kan je nauwkeurigheidsscore, je positionering op veilingen, het minimumbod voor advertenties en de plaatsing van gratis boekingslinks negatief beïnvloeden.