Over het vertoningspercentage voor campagnes voor Reizen met advertenties in Aanraders

Gegevens over het vertoningspercentage bieden waardevolle inzichten in hoe vaak uw advertenties worden getoond voor zoekopdrachten waaraan u deelneemt. Deze waarde wordt berekend door het percentage vertoningen dat uw advertenties hebben ontvangen, te vergelijken met het totale aantal vertoningen dat uw advertenties kunnen ontvangen.

Geschikte vertoningen worden geschat op basis van een groot aantal factoren, waaronder targetinginstellingen, goedkeuringsstatussen en kwaliteit. We houden rekening met alle afzonderlijke plaatsingen die een partner had kunnen tonen, waaronder infobladen en alle carrouselposities. Het vertoningspercentage is een handig middel om te zien of uw advertenties meer mensen kunnen bereiken als u uw bod of budget verhoogt.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u gegevens over het vertoningspercentage kunt bekijken en hoe het vertoningspercentage werkt.

Voordat u begint

Is dit artikel uw eerste kennismaking met het vertoningspercentage, neem dan meer informatie door over het vertoningspercentage.

Toegang tot rapportage over vertoningspercentage

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

U kunt rapportage over het vertoningspercentage openen via de gebruikersinterface (UI) van Google Ads of de Application Programming Interface (API). Voor de gebruikersinterface (UI) van Google Ads kunt u de onderstaande stappen volgen:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Klik bovenaan op het dropdownmenu Alle campagnes.
  5. Selecteer Reiscampagnes.
  6. Klik op het icoon Kolommen Een afbeelding van het Google Ads-kolommenicoon en klik op Alle kolommen.
  7. Scroll omlaag en klik op Concurrentiestatistieken. Vink de selectievakjes aan naast Verton.perc. voor Zoeken, VP voor toppositie in zoeknetwerk en Abs. top-VP zoeknetwerk.
  8. Klik op Toepassen.

Statistieken die u kunt bekijken

Hier volgen enkele statistieken die u inzicht kunnen bieden in uw vertoningspercentage:

• Vertoningspercentage in zoeknetwerk: Het aantal vertoningen dat u in het zoeknetwerk heeft gekregen, gedeeld door het geschatte aantal vertoningen waarvoor u in aanmerking kwam.
  • VP voor toppositie in zoeknetwerk: het aantal vertoningen dat u heeft ontvangen op de toppositie (een willekeurige positie boven de organische zoekresultaten) gedeeld door het geschatte aantal vertoningen op de toppositie waarvoor uw advertentie in aanmerking kwam.
  • Abs. top-VP zoeknetwerk: het aantal vertoningen dat u heeft ontvangen op de absolute toppositie (de eerste advertentie boven de organische zoekresultaten) gedeeld door het geschatte aantal vertoningen op de toppositie waarvoor uw advertentie in aanmerking kwam.