Prijsbeleid voor Aanraders

Beleid

Het doel van het Google-beleid voor prijzen is om voor zowel advertenties als gratis boekingslinks een goede end-to-end-functionaliteit te bieden aan gebruikers die uw prijzen op Google bekijken. Ga voor meer informatie naar het gedeelte Beleidshandhaving en bezwaren in het Beleid voor Aanraders en het Doorverwijzingsbeleid voor attracties.

Prijsnauwkeurigheid

Als een gebruiker doorklikt van Google naar de boekingspagina van de partner, moet de totale prijs voor de getoonde productoptie op de boekingspagina prominent zichtbaar zijn en gelijk zijn aan de totale prijs die op Google wordt getoond. Als aan een productoptie geen deelnamekosten zijn verbonden, geeft Google de prijs weer als Gratis.

Boekingspagina: De pagina op de site van de partner waarop de gebruiker een datum heeft geselecteerd en (in de meeste gevallen) aankoopgegevens kan invoeren, zoals naam en creditcardgegevens.

Landingspagina: De pagina op de site van een partner waarnaar de gebruiker wordt gestuurd voordat er verdere actie wordt ondernomen. In sommige gevallen kan de landingspagina ook de boekingspagina zijn.

Valuta

Partners kunnen prijzen in elke valuta sturen. Valuta's worden geconverteerd naar de valuta van het land van de gebruiker, zodat verschillende providers beter met elkaar kunnen worden vergeleken. Partners moeten gebruikers naar landingspagina's leiden die standaard een van de volgende items bevatten:

• De valuta van de gebruiker (zoals aangegeven door Google)
  • De standaardvaluta voor de locatie van de gebruiker
  • De valuta voor de bestemming waar de activiteit plaatsvindt

Met de feed voor productopname kunnen partners de landen definiëren en beperken waar hun producten moeten worden getoond.

Toeslagen en belastingen

De prijs die naar Google wordt gestuurd, moet alle toepasselijke toeslagen en belastingen bevatten en overeenkomen met de uiteindelijke te betalen prijs. Dit geldt voor zowel toeslagen en belastingen die door de boekingspartner worden geïnd als die op het moment van de activiteit worden geïnd.

Datum- en tijdselectie en beschikbaarheid

In eerste instantie ondersteunen we geen datum- en tijdselectie voor activiteiten die rechtstreeks op Google worden vermeld. Als de prijzen voor een attractie veranderen op basis van tijd (bijvoorbeeld dagen van de week, hoeveelheid tijd vóór de aankoop), moet u nog steeds zorgen dat de prijs op uw boekingspagina overeenkomt met de prijs die is gestuurd. Als uw prijs op een dag in het weekend bijvoorbeeld € 50 is en uw prijs op een weekdag € 40, kunt u ons een van beide prijzen sturen, op voorwaarde dat de boekingspagina duidelijk overeenkomt met de prijs die op Google wordt vermeld.

Boekingsperioden zijn meestal binnen 1 week en zijn bijna nooit meer dan 4 weken van tevoren. De prijs in de feed en de prijs die op de partnersite wordt getoond, moeten makkelijk herkenbaar zijn en beschikbaar zijn binnen 30 dagen na de zoekopdracht van de gebruiker. Prijzen die moeilijk te vinden zijn, die niet binnen 30 dagen kunnen worden geboekt of die in het algemeen beperkt beschikbaar zijn, zijn niet toegestaan.

Over beperkte beschikbaarheid: De prijzen op Google moeten over het algemeen overeenkomen met die van de tickets die de gemiddelde gebruiker zou ontdekken en boeken. We staan geen ticketopties toe die beperkt beschikbaar zijn in vergelijking met de algemene beschikbaarheid van de attractie of activiteit. Voorbeeld: alleen op een beperkt aantal dagen per week of buiten de piekuren.

Wereldwijde beschikbaarheid

Producten moeten wereldwijd verkrijgbaar zijn, tenzij er landspecifieke beperkingen zijn opgegeven in de feed voor productopname.

Kortingen

Voorlopig zijn standaardtickets voor volwassenen zonder kortingen vereist. Prijzen die alleen beschikbaar zijn voor bepaalde gebruikersgroepen, zoals lokale inwoners, kinderen, senioren of veteranen, zijn niet toegestaan.

Groepsprijzen

Prijzen op basis van groepsgrootte worden momenteel niet ondersteund. De prijs die op Google wordt getoond, moet de prijs zijn die kan worden geboekt voor één volwassene. Producten met een minimale groepsgrootte zijn toegestaan. Als er meer dan één ticket gekocht moet worden, moet de prijs die naar Google wordt gestuurd, overeenkomen met de minimale transactiekosten voor een groep volwassenen.

Nationale parken

Voor nationale parken geldt meestal een toegangsprijs per voertuig. Dit geldt in de meeste landen en vooral in de VS. De meest gebruikte toegangsprijs voor een auto met een normaal formaat moet worden ingediend bij Google. Toegangsprijzen voor één volwassene die te voet, per fiets of per motor komt, zijn niet toegestaan, tenzij dat duidelijk de meest voorkomende of de enige manier is om het nationale park binnen te komen.

Prijsschendingen

Google checkt de prijzen en websites van partners op schendingen van het prijsbeleid. Onnauwkeurigheden hebben een negatieve invloed op de productplaatsing en deelname aan Aanraders. Dit kan leiden tot een andere positionering in de veiling en andere advertentiekosten, niet-getoonde vermeldingen of, voor ernstige problemen, opschorting van de partner op het platform.

Als u met een platform van derden werkt, zijn sommige van deze instructies misschien niet op u van toepassing. Volg de instructies van uw platform van derden om het probleem op te lossen of de taak af te ronden. Meer informatie over hoe u support kunt krijgen als u een niet-Google-platform gebruikt