Policy för hänvisningsupplevelse för semesterboende

Det finns två sätt för en användare att komma till en partners webbplats:

• bokningslänk
  • direktlänk.

Policy för hänvisningsupplevelse med bokningslänk

The image shows "visit site" button for vacation rental.

Bokningslänkar visas när Google har ett pris för användarens begärda resplan. Google skickar informationen till partnern via en bokningslänk så att målsidan stämmer överens med det användaren begärde.

Giltiga destinationer för bokningslänkar:

• Boendets informationssida på partnerns webbplats med de begärda datumen och priset som visas för användaren.
  • En lista över sökresultat på partnerns webbplats som uppfyller följande villkor:
    • Boendet som användaren har valt visas som första resultat högst upp på sidan och markeras tydligt. Det finns inga specifika kriterier för vad markeringen innebär, men det måste vara tydligt för användaren att boendet hen väljer visas.
    • Datum som skickas från Google är förvalda i listvyn och motsvarar det pris som visas för användaren.

Mer information om hur vi tillämpar policyn och hur du kan överklaga en avstängning finns i policyn för hänvisningsupplevelse.

Policy för hänvisningsupplevelse med webbplatslänk

The image shows "website" link button for vacation rental.

Webbplatslänkar visas på boenden med eller utan listpris. Som standard är de här länkarna inte kopplade till några datum och länkar direkt till informationssidan för boendet på partnerwebbplatsen.

Om du inte anger en direktlänk inaktiveras uppgifterna. När flera partners tillhandahåller en webbplatslänk för samma boende avgör Google efter bästa förmåga vilken länk som leder användaren till den boendeansvariga eller leverantörswebbplatsen och visar länken för användaren. Läs mer om direktlänkar till semesterboenden.

Vi godkänner följande som giltiga webbadressdestinationer för direktlänkar:

• informationssidor för boenden på partners webbplats.
    • Vi föredrar om möjligt en målsida utan datum.
    • Om det inte är tillgängligt kan partners välja att visa sina standarddatum och priset som är kopplat till dem.
    • Målsidan måste visa följande information (antingen synlig eller valbar) utan att användaren behöver göra något förutom att scrolla:
      • boendets namn
      • beläggning
      • beskrivning
      • foton
      • recensioner (om sådana finns)
      • bokningslänkar
      • andra attribut när de är tillgängliga.

För partners som inte kan ha en fristående sida med information om boendet (utöver en särskild webbadress) godkänner vi boenden som är fästa högst upp i en listvy, under förutsättning att de uppfyller följande kriterier:

• Boendet som användaren klickade på måste placeras högst upp på sidan och vara markerat på ett visst sätt.
    • Det finns inga specifika kriterier för vad markeringen innebär, men det måste vara tydligt för användaren att boendet hen har valt visas.
  • Det fästa kortet måste visa följande information (antingen synlig eller valbar) utan att användaren behöver göra något:
    • boendets namn
    • beläggning
    • foton.
  • Bokningslänkarna måste vara synliga för användaren (om det finns några).
    • Om bokningslänkarna inte finns på grund av brist på tillgänglighet måste det finnas ett tydligt meddelande om det.
  • Kortet kan gå att komprimera men ska utökas helt när en användare besöker webbplatsen från Google.

Precis som för bokningslänkar använder Google manuella granskningar för att tillämpa denna policy för webbplatslänkar. Om vi upptäcker bristande efterlevnad sker följande:

• Google meddelar dig om problemet och hjälper dig korrigera ogiltiga länkar.
  • Om det inte åtgärdas kan dina uppgifter eller Hotel Center-kontot stängas av tillfälligt.

Google kontaktar alltid partnern för att åtgärda ogiltiga direktlänkar, men eventuella konsekvenser av upprepade eller fortsatta överträdelser kan vara att direktlänkar tas bort, att uppgifterna utelämnas eller att kontot stängs av tillfälligt.

Om ditt konto har stängts av kan du ha möjlighet att överklaga beslutet. Om du inte håller med om ett beslut om avstängning och vill att vi gör en omprövning kan du skicka in ett överklagande via kontaktformuläret i hjälpcentret för Hotel Center eller i ditt Hotel Center-konto.

För användare i EU som omfattas av EU:s förordning om digitala tjänster (DSA)

Läs igenom lösningsalternativen i EU:s förordning om digitala tjänster om du vill ha fler möjligheter att överklaga.