Beleid verwijzingservaring vakantiewoningen

Gebruikers kunnen op 2 manieren naar de site van een partner gaan:

• Link van boekingspagina
  • Rechtstreekse link

Beleid verwijzingservaring via links van boekingspagina's

The image shows "visit site" button for vacation rental.

Links van boekingspagina's worden getoond als Google een prijs heeft voor het reisschema dat de gebruiker heeft aangevraagd. Google geeft deze informatie als een link van een boekingspagina door aan de partner, zodat de landingspagina overeenkomt met wat de gebruiker heeft aangevraagd.

Geldige bestemmingen voor links van boekingspagina's:

• Een pagina met accommodatiegegevens op de website van de partner, die de gevraagde datums en prijs tonen aan de gebruiker
  • Een lijst met zoekresultaten op de website van de partner die aan deze voorwaarden voldoet:
    • De door de gebruiker geselecteerde accommodatie staat als 1e resultaat bovenaan de pagina en is prominent gemarkeerd. Er zijn geen specifieke criteria voor de markering, maar het moet voor gebruikers wel duidelijk zijn dat de door hen gekozen accommodatie wordt getoond.
    • De datums die worden doorgegeven via Google, zijn vooraf geselecteerd in de lijstweergave en gebaseerd op de aan de gebruiker getoonde prijs.

Ga naar het Beleid verwijzingservaring voor meer informatie over hoe we dit beleid handhaven en hoe je bezwaar maakt tegen een opschorting.

Beleid verwijzingservaring via websitelinks

The image shows "website" link button for vacation rental.

Websitelinks worden met of zonder catalogusprijs getoond bij accommodaties. Deze links zijn standaard niet gekoppeld aan datums en leiden rechtstreeks naar de detailpagina van de accommodatie op de partnersite.

Als je geen rechtstreekse link levert, wordt je vermelding gedeactiveerd. Als meerdere partners een websitelink voor dezelfde accommodatie leveren, probeert Google zo goed mogelijk te bepalen welke link de gebruiker naar de site van de beheerder of aanbieder van de accommodatie leidt. Google toont die link aan de gebruiker. Meer informatie over rechtstreekse links voor vakantiewoningen

We accepteren deze URL's als geldige URL-bestemmingen voor rechtstreekse links:

• Pagina's met accommodatiegegevens op de partnerwebsite.
    • We geven waar mogelijk de voorkeur aan een landingspagina zonder datum.
    • Als die optie niet beschikbaar is, kunnen partners hun standaarddatums en de daaraan gekoppelde prijs tonen.
    • Op de landingspagina moeten de volgende gegevens (zichtbaar of selecteerbaar) staan vermeld zonder dat de gebruiker iets hoeft te doen (behalve scrollen):
      • Naam accommodatie
      • Aantal personen
      • Beschrijving
      • Foto's
      • Reviews (indien beschikbaar)
      • Links van boekingspagina's
      • Andere kenmerken indien beschikbaar

Als een partner geen optie heeft voor een losse pagina met accommodatiegegevens (alleen een speciale URL voor de accommodatie), accepteren we een accommodatie die bovenaan een lijstweergave is vastgezet, op voorwaarde dat die aan deze criteria voldoet:

• De accommodatie waarop de gebruiker heeft geklikt, moet bovenaan de pagina staan en op een bepaalde manier zijn gemarkeerd.
    • Er zijn geen specifieke criteria voor de markering, maar het moet voor gebruikers wel duidelijk zijn dat de door hen gekozen accommodatie wordt getoond.
  • Op de vastgezette kaart moeten de hieronder genoemde gegevens (zichtbaar of selecteerbaar) staan vermeld zonder dat de gebruiker iets hoeft te doen:
    • Naam accommodatie
    • Aantal personen
    • Foto's
  • Links van de boekingspagina's moeten zichtbaar zijn voor de gebruiker (als ze bestaan)
    • Als de boekingslinks niet bestaan omdat er geen beschikbaarheid is, moet dat in een duidelijk bericht worden vermeld
  • De kaart mag samengevouwen zijn, zolang deze compleet wordt uitgevouwen als een gebruiker de site bezoekt via Google

Net als links van boekingspagina's voert Google handmatige beoordelingen uit om dit beleid voor websitelinks te handhaven. Als we vaststellen dat een partner niet aan het beleid voldoet, doen we dit:

• Google stelt je op de hoogte van het probleem en helpt je om ongeldige links te corrigeren.
  • Als het probleem niet wordt opgelost, kunnen we je vermeldingen of Hotel Center-account tijdelijk opschorten.

Google neemt altijd contact op met de partner om ongeldige rechtstreekse links te corrigeren. Herhaalde of voortdurende schendingen kunnen onder meer leiden tot verwijdering van rechtstreekse links, onderdrukking van vermeldingen of zelfs tijdelijke opschorting van het account.

Als je account is opgeschort, kun je mogelijk bezwaar maken tegen de beslissing. Als je het niet eens bent met de opschorting en wilt dat we onze beslissing heroverwegen, kun je een bezwaarschrift indienen via het contactformulier in het Helpcentrum van Hotel Center of via je Hotel Center-account.

Voor gebruikers in de EU die onder de Digital Services Act (DSA) van de Europese Unie vallen

Voor aanvullende bezwaaropties neem je de mogelijkheden om te reageren op handhavingen van de Digital Services Act van de Europese Unie door.