Uw boekingen afstemmen in Google Ads

Opmerking: Commissie (per verblijf) is een nieuwe functie voor automatisch bieden voor hotelcampagnes. Neem contact op met Team Google Accounts voor meer informatie over hoe u Commissie (per verblijf) kunt aanzetten voor uw account.

Als u een boeking van uw Commissie (per verblijf)-campagne krijgt, stemt u deze boeking binnen 45 dagen na de uitcheckdatum af met Google.

Voorbeeld

• Er wordt op 1 januari een boeking (conversie) uitgevoerd voor uw commissie (per verblijf)-campagne voor een uitcheckdatum van 1 maart.
  • U moet de boeking dus op of vóór 14 april (1 maart plus 45 dagen) afstemmen. Als u de boeking niet op tijd afstemt, wordt ervan uitgegaan dat de boeking is afgerond en wordt de commissie voor dat verblijf van een gast in rekening gebracht.
    • Als het verblijf heeft plaatsgevonden: Markeer de status als Verblijf afgerond en geef de afgestemde waarde op met de uiteindelijke waarde van het verblijf van de gast.
    • Als het verblijf is geannuleerd: Markeer de status als Geannuleerd en stel deze waarde in op nul. Als het verblijf is geannuleerd en u annuleringskosten heeft gekregen, moet u de annuleringskosten hierin opnemen.

Zo stemt u uw boekingen af:

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik op het dropdownmenu Campagnes en dan op Componenten.
  3. Klik op Hotels.
  4. Klik op het tabblad Commissie.
  5. Download een controlerapport door rechtsboven in het rapport op Downloaden te klikken.
    • Het rapport is beschikbaar in csv- en xlsx-indeling.
    • U kunt het rapport filteren op uitcheckdatum of status (bijvoorbeeld Afstemming nodig) om de boekingen te zien die u moet afstemmen.

Een animatie die laat zien hoe u het afstemmingsbestand kunt downloaden.

1. Update het controlerapport om Google te laten weten welke boekingen zijn geannuleerd of afgerond. Bekijk zorgvuldig hoe u een controlerapport maakt voordat u het rapport uploadt.
    • Update de volgende kolommen om een boeking te markeren als geannuleerd of afgerond:
      • Status: Update naar Verblijf afgerond of Geannuleerd.
      • Afgestemde waarde: Update de uiteindelijke waarde van het verblijf van de gast via de factureringsvaluta van uw account. Deze kan gelijk zijn aan de waarde van het veld Boekingswaarde als de waarde van het verblijf van de gast niet is gewijzigd. Als de boeking is geannuleerd, stelt u deze waarde in op nul.
      • U kunt de volgende kolommen ook updaten als deze zijn gewijzigd sinds de boeking (conversie) heeft plaatsgevonden:
        • Partnerhotel-ID
        • Incheckdatum
        • Uitcheckdatum
      • De andere kolommen in het rapport kunnen niet worden bewerkt. Als u deze wijzigt en uploadt, negeert Google Ads de aangepaste waarden of wordt de aangepaste boeking afgewezen met een foutmelding.
  2. Sla het geüpdatete bestand op.
  3. Ga naar de pagina Commissie in Google Ads en klik op Uploaden om uw bestand te uploaden.

Een animatie die laat zien hoe u het bestand voor commissie (per verblijf) uploadt.

Houd rekening met de volgende belangrijke punten:

• Controlerapporten moeten voldoen aan de syntaxis die wordt beschreven in Een controlerapport maken. Lees dit gedeelte zorgvuldig door voordat u het bestand uploadt.
  • Als u het rapport bewerkt met Excel, downloadt u het bestand in de xlsx-indeling. Als u Google Spreadsheets gebruikt, downloadt u het in de csv-indeling.
  • Uw csv- of Excel-bestand is bedoeld voor het hele Google Ads-account (klant-ID) en dus niet alleen voor afzonderlijke filterweergaven, campagnes of advertentiegroepen.
    • Als u meerdere Google Ads-accounts (klant-ID's) gebruikt, moet u voor elk account een afzonderlijk controlebestand uploaden.
    • Als u binnen een Google Ads-account (klant-ID) meerdere commissie (per verblijf)-campagnes heeft, hoeft u maar één controlebestand te uploaden voor alle commissie (per verblijf)-campagnes in dat account.
  • U kunt het verblijf van gasten tot 45 dagen na de uitcheckdatum wijzigen. Als u dezelfde boeking meerdere keren binnen 45 dagen na de uitcheckdatum uploadt, worden uw eerdere boekingsgegevens en -status overschreven door de nieuwe upload, zolang deze dezelfde Commissie-ID heeft. Nadat de boeking is gefactureerd (45 dagen na de uitcheckdatum), kunt u de boeking niet meer wijzigen.
  • Na het uploaden kunt u fouten of afgewezen rijen bekijken door naar de pagina Uploads te gaan (Tools en instellingen > Bulkacties > Uploads). Hiermee kunt u problemen met het controlebestand oplossen. Zo nodig kunt u het bestand opnieuw uploaden.
Een controlerapport maken
In dit gedeelte wordt beschreven hoe u een controlerapport maakt, zodat u het naar Google Ads kunt uploaden.

Standaardvereisten

Elk controlebestand in csv- of Excel-indeling moet het volgende bevatten:

• Eén kopregel met kolomnamen
  • 0 of meer boekingsrijen (1 voor elke boeking)

De csv- en Excel-bestandsindelingen van het controlerapport voldoen aan RFC 4180. De volgende algemene regels zijn van toepassing:

• UTF-8-codering.
  • Bytevolgordetekens zijn toegestaan (maar niet nodig).
  • Let op: Gebruik een punt als decimaal scheidingsteken in plaats van een komma. Zo moet 10 euro de indeling '10.00' hebben en niet '10,00'.
  • Tekenreeksen die komma's, aanhalingstekens of regelterugloop/line feeds bevatten, moeten tussen dubbele aanhalingstekens (" ") worden geplaatst.
  • Elke regel moet eindigen met een CRLF.

Voorbeeld van een csv-bestand

In dit voorbeeld van een csv-bestand ziet u de kopregel. We raden u ten zeerste aan het bestand van Google Ads te downloaden vanaf het tabblad Commissie om de status van uw boekingen te updaten.

Kolom Bron Voorbeeld Geaccepteerde waarden Geaccepteerde indeling
Commissie-ID Vooraf ingevuld. Deze door Google toegewezen ID is uniek voor elke boeking. 123456 Kan niet worden bewerkt N.v.t.
Bestellings-ID Vooraf ingevuld. Deze is afkomstig van de parameter transaction_id in uw conversieping. Hiermee kunt u een door Google gerapporteerde boeking koppelen aan uw interne administratie. Geef geen persoonlijk identificeerbare informatie (PII) zoals telefoonnummers of e-mailadressen van gasten door in deze conversieparameter. ABCD123 Kan niet worden bewerkt N.v.t.
Conversiedatum Vooraf ingevuld. Deze is afkomstig van de conversieping. 2021-01-23 Kan niet worden bewerkt N.v.t.
Partnerhotel-ID Vooraf ingevuld. Deze is afkomstig van de parameter id in uw conversieping. DEF456 U kunt de hotel-ID updaten als deze sinds de boeking is gewijzigd. Tekenreeks
Hotel Center-account-ID Vooraf ingevuld. Deze is afkomstig uit de feed (Hotel Center-account) van waaruit deze campagne is weergegeven. 7890123 Kan niet worden bewerkt N.v.t.
Incheckdatum Vooraf ingevuld. Deze is afkomstig van de parameter start_date in uw conversieping. 2021-01-31 U kunt de incheckdatum updaten als deze sinds de boeking is gewijzigd. Tekenreeks. De indeling moet JJJJ-MM-DD zijn.
Uitcheckdatum Vooraf ingevuld. Deze is afkomstig van de parameter end_date in uw conversieping. 2021-02-03 U kunt de uitcheckdatum updaten als deze sinds de boeking is gewijzigd. Tekenreeks. De indeling moet JJJJ-MM-DD zijn.
Campagne Vooraf ingevuld. Dit is de campagne van waaruit de advertentie is weergegeven. Mobile_NA_PPS Kan niet worden bewerkt N.v.t.
Commissietarief Vooraf ingevuld. Dit is het commissietarief dat op het moment van de veiling is ingesteld. 10% Kan niet worden bewerkt N.v.t.
Boekingswaarde Vooraf ingevuld. Deze is afkomstig van de parameter value in uw conversieping en moet gelijk zijn aan de boekingswaarde. 456.78 Kan niet worden bewerkt N.v.t.

Afgestemde waarde

(Invoer van adverteerder vereist tijdens afstemming)

Dit is de uiteindelijke waarde van het verblijf van een gast. Als een boeking is geannuleerd, stelt u deze waarde in op nul. Als de boeking is geannuleerd en u annuleringskosten heeft gekregen, moeten die worden meegerekend in deze waarde. 500.12 U kunt een valutawaarde opgeven in dezelfde valuta als de factureringsvaluta van uw account. Zwevend
Commissiekosten Deze worden automatisch berekend op basis van (Afgestemde waarde x Commissietarief). Alle door een adverteerder geüploade waarden in deze kolom worden genegeerd. 50 Kan niet worden bewerkt N.v.t.
Valuta Vooraf ingevuld. Dit is de factureringsvaluta van uw account. USD Kan niet worden bewerkt N.v.t.

Status

(Invoer van adverteerder vereist tijdens afstemming)

Dit is de status van uw boeking. De standaardstatus is gebaseerd op de lijst die u moet updaten tijdens de afstemming. Zie hieronder.

• (Automatisch) Reservering actief: De uitcheckdatum is nog niet verstreken en het verblijf van een gast is nog niet afgerond. Deze boeking kan nog niet worden afgestemd, tenzij de uitcheckdatum is gewijzigd.
  • (Automatisch) Afstemming nodig: Het verblijf van een gast is afgerond omdat de uitcheckdatum is verstreken. U moet de status van deze boeking binnen 45 dagen na de uitcheckdatum updaten.
  • (Partnerinvoer) Verblijf afgerond: Als het verblijf is afgerond, moet u de boeking updaten naar deze status.
  • (Partnerinvoer) Geannuleerd: Als het verblijf is geannuleerd, moet u de boeking updaten naar deze status.
Verblijf afgerond U kunt de status updaten naar Verblijf afgerond of Geannuleerd in de upload. U kunt een rij niet meer wijzigen nadat de boeking is gefactureerd.

Tekenreeks. Bekijk de ondersteunde uploadstatussen:

• Verblijf afgerond: Als het verblijf is afgerond, moet u de boeking updaten naar deze status.
  • Geannuleerd: Als het verblijf is geannuleerd, moet u de boeking updaten naar deze status.
Gefactureerd Vooraf ingevuld. Dit geeft aan of deze boeking al is gefactureerd. Nee Kan niet worden bewerkt N.v.t.

Rapportagebeleid

Van alle boekingen die 45 dagen na de uitcheckdatum nog niet zijn afgestemd, wordt aangenomen dat ze zijn afgerond. Afgeronde verblijven worden dus gefactureerd als u de boeking niet afstemt.

Als Google niet tevreden is met de nauwkeurigheid van uw rapportage, kunnen we u minimaal 7 dagen van tevoren en op redelijke gronden verzoeken bepaalde documenten of gegevens te verstrekken. Google heeft die nodig om te bepalen of uw rapporten of uitgevoerde betalingen op de betreffende momenten correct waren. Als u zulke documenten of gegevens niet aanlevert, of als Google niet tevreden is met de nauwkeurigheid van uw rapportage, kan Google de weergave van advertenties voor uw hotel stopzetten.

Geautomatiseerde afstemming

U kunt het afstemmingsproces automatiseren met de Google Ads API en een bulkupload van het controlerapport plannen. U kunt het onderstaande proces herhalen volgens een vast schema:
  1. Download uw boekingsrapport met de Google Ads API. Lees meer informatie over hoe u de hotel_reconciliation API gebruikt.
  2. Bereid het controlerapport voor dat u wilt uploaden en zorg dat het beschikbaar is op een Google Spreadsheets-, HTTPS- of SFTP-locatie.
  3. Plan een terugkerende bulkupload in Google Ads. Meer informatie over hoe u een terugkerende bulkupload instelt

Veelgestelde vragen

Hoe worden campagnes van het type commissie (per verblijf) gefactureerd?

Boekingen van commissie (per verblijf)-campagnes worden 45 dagen na de uitcheckdatum gefactureerd. Dit geldt voor elke boeking op het tabblad Commissie. Als u eerder afstemt, vindt de facturering ten minste 45 dagen na de uitcheckdatum plaats.

De commissie (per verblijf)-campagne wordt gefactureerd via het gekoppelde Hotel Center-account.

Worden boekingen verwijderd uit mijn controlerapport als ik conversies intrek via Google Ads?

Nee, de functie voor het intrekken van conversies werkt momenteel niet met afstemming van commissie.

Wat kan ik doen als ik vergeet het verblijf van een gast aan te passen voor een controlerapport?

Na de uitcheckdatum van een boeking heeft u 45 dagen de tijd om het controlerapport en de boekingsstatus aan te passen. Als u dit niet doet, wordt de boeking automatisch gefactureerd. We raden u aan het tabblad Commissie minstens één keer per maand te checken op ontbrekende verblijven van gasten.

Welke talen kan ik gebruiken voor het controlerapport?

Alle talen die al worden ondersteund door Google Ads. Als u voor uw account een andere taal dan Engels gebruikt, raden we u aan het rapport rechtstreeks via het tabblad Commissie te downloaden als template voor de kopregels. Probeer de kopregels in het controlebestand niet zelf te vertalen, want dit kan ertoe leiden dat de upload mislukt.

Moet ik de commissie-ID met underscores uploaden?

Dat hoeft niet. U kunt de commissie-ID met of zonder underscores uploaden. De underscores zijn alleen bedoeld om indelingsproblemen voor Excel-gebruikers te voorkomen tijdens het downloaden.

Ik heb een fout gemaakt in mijn laatste upload. Kan ik die corrigeren?

Na de uitcheckdatum heeft u 45 dagen de tijd om uw afstemmingsupload te corrigeren. U kunt een afstemmingsupload corrigeren door een nieuw bestand te uploaden voor de boeking die u wilt corrigeren. Dit bestand moet dezelfde commissie-ID hebben. U kunt tot 45 dagen na de uitcheckdatum zo vaak een nieuwe versie uploaden als u wilt. We raden u ten zeerste aan zo vroeg mogelijk af te stemmen, zodat u genoeg tijd heeft om fouten te corrigeren.

Krijg ik een factuur als ik het controlebestand upload?

Nee, u krijgt pas 45 dagen na de uitcheckdatum een factuur. De werkelijke factuurdatum kan later zijn, afhankelijk van uw betaalinstellingen. We raden u ten zeerste aan zo vroeg mogelijk af te stemmen, zodat u genoeg tijd heeft om fouten te corrigeren.

Moet ik voor elk account een controlebestand uploaden als ik meerdere Google Ads-accounts heb?

Ja. Voeg controlerapporten van verschillende accounts niet samen in één bestand. Samenvoeging zou ertoe kunnen leiden dat het verkeerde bedrag wordt gefactureerd, en dat kan negatieve gevolgen hebben voor bieden vanuit uw account.

De hotel-ID en de in- en/of uitcheckdatum zijn gewijzigd sinds de eerste boeking, omdat de gebruiker de boeking heeft aangepast (bijvoorbeeld om de verblijfsduur te verlengen). Kan ik deze velden in het controlebestand updaten?

Ja, u kunt deze velden updaten in het controlebestand. Het rapport wordt geüpdatet zodra u het nieuwe bestand uploadt. Bekijk de vereisten voor de kolomindeling als u deze velden wijzigt.

Welke invloed hebben bodaanpassingen op mijn afstemmings- en factureringsproces?

Eventuele toepasselijke bodaanpassingen worden automatisch toegepast op het commissietarief dat is opgenomen in het rapport Commissie. Meer informatie over bodaanpassingen voor hotelcampagnes

Ik kan geen bestellings-ID's vinden in mijn commissierapport. Wat moet ik doen?

Als u in uw conversiepings geen bestellings-ID's naar Google stuurt, worden er geen bestellings-ID's gerapporteerd. Bekijk deze instructies in het Helpcentrum over hoe u het bijhouden van conversies instelt met de bestellings-ID als parameter.

Gerelateerde link