Varausten täsmäyttäminen Google Adsissa

Huom. Välityspalkkiot (per vierailu) on Hotellikampanjoiden uusi automaattinen hintatarjousominaisuus. Ota yhteyttä Googlen asiakkuustiimiin, jos haluat lisätietoa strategian käyttöönotosta tililläsi.

Kun olet saanut varauksia Välityspalkkiot (per vierailu) ‐kampanjasta, sinun on täsmäytettävä ne Googlen kanssa 45 päivän kuluessa varauksen lähtöpäivästä.

Esimerkki

• Saat Välityspalkkiot (per vierailu) ‑kampanjan kautta varauksen (konversion) 1. tammikuuta, ja valittu lähtöpäivä on 1. maaliskuuta.
  • Sinun on täsmäytettävä varaus 14. huhtikuuta mennessä (1. maaliskuuta + 45 päivää). Jos et tee täsmäytystä, varauksen oletetaan toteutuneen ja sinulta veloitetaan välityspalkkio päättyneestä vierailusta.
    • Jos vierailu toteutui: Merkitse tilaksi "Vierailu päättynyt" ja lisää täsmäytetty arvo eli vierailun lopullinen arvo.
    • Jos vierailu peruttiin: Merkitse tilaksi "Peruttu" ja aseta arvoksi nolla. Jos taas vierailu on peruttu mutta olet saanut peruutusmaksun, lisää summa.

Näin täsmäytät varaukset

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa avattavaa Kampanjat-valikkoa ja valitse Elementit.
  3. Klikkaa Hotellit.
  4. Klikkaa Välityspalkkiot-välilehteä.
  5. Lataa täsmäytysraportti laitteellesi valitsemalla raportin oikeasta yläkulmasta Lataa.
    • Raportti on saatavilla sekä .csv- että .xlsx-muodossa.
    • Saat täsmäytettävät varaukset esiin suodattamalla raportin lähtöpäivän tai tilan mukaan (esim. käyttämällä suodattimena Tila = Täsmäytys tarvitaan).

Animaatio, josta näkyy, miten täsmäytystiedoston voi ladata

1. Päivitä täsmäytysraportti, jotta Google saa tiedon siitä, mitkä varaukset peruuntuivat ja mitkä toteutuivat. Tutustu huolellisesti täsmäytysraportin luomiseen ennen sen lataamista.
    • Sinun on päivitettävä seuraavat sarakkeet, jotta varaus merkitään perutuksi tai toteutuneeksi:
      • Tila: Päivitä arvoksi joko Vierailu päättynyt tai Peruttu.
      • Täsmäytetty arvo: Päivitä vierailun lopullinen arvo tilisi laskutusvaluutassa. Luku voi olla sama kuin Varauksen arvo ‑kentässä, jos vierailun arvo ei ole muuttunut. Jos varaus on peruttu, aseta arvoksi nolla.
      • Voit päivittää myös seuraavat sarakkeet, jos niihin on tullut muutoksia varauksen tekemisen (konversion) jälkeen:
        • Kumppanihotellin tunnus
        • Saapumispäivä
        • Lähtöpäivä
      • Raportin muita sarakkeita ei saa muokata. Jos teet niin ja lataat raportin Google Adsiin, muokatut arvot ohitetaan tai muokattu varaus hylätään ja näet virheilmoituksen.
  2. Tallenna päivitetty tiedosto.
  3. Lataa tiedosto Google Adsiin valitsemalla Välityspalkkiot-sivulta Lataa.

Animaatio, josta näkyy, miten Välityspalkkiot (per vierailu) ‐tiedoston voi ladata

Ota huomioon seuraavat asiat:

• Täsmäytysraportissa on käytettävä Täsmäytysraportin luominen ‑kohdassa kuvattua syntaksia. Lue ohjeet tarkasti, ennen kuin lataat tiedoston Google Adsiin.
  • Jos muokkaat raporttia Excelillä, lataa tiedosto .xlsx-muodossa. Jos käytät Google Sheetsiä, valitse .csv-muoto.
  • CSV- tai Excel-tiedosto kattaa koko Google Ads ‑tilin (asiakastunnuksen) eikä rajoitu yksittäisiin suodatinnäkymiin, kampanjoihin tai mainosryhmiin.
    • Jos käytät useita Google Ads ‑tilejä (asiakastunnuksia), sinun on ladattava erillinen täsmäytystiedosto kullekin tilille.
    • Jos sinulla on useita Välityspalkkiot (per vierailu) ‑kampanjoita samalla Google Ads ‑tilillä (asiakastunnuksella), tarvitset vain yhden täsmäytystiedoston kaikille tilin Välityspalkkiot (per vierailu) ‑kampanjoille.
  • Voit muokata jokaista vierailua 45 päivän ajan varauksen lähtöpäivästä laskien. Jos lataat saman varauksen Google Adsiin useammin kuin kerran 45 päivän sisällä lähtöpäivästä, varauksen aiemmat tiedot ja aiempi tila korvataan uuden latauksen tiedoilla, jos välityspalkkion tunnus on sama. Varausta ei kuitenkaan voi muokata sen jälkeen, kun se on laskutettu (lähtöpäivästä on yli 45 päivää).
  • Jos haluat nähdä mahdolliset virheet tai hylätyt rivit lataamisen jälkeen, siirry Lataukset-sivulle (Työkalut ja asetukset > Joukkotoiminnot > Lataukset). Siellä voit ratkaista täsmäytystiedostoon liittyviä ongelmia ja ladata tiedoston tarvittaessa uudelleen.
Täsmäytysraportin luominen
Tässä osiossa kerrotaan, miten luot Google Adsiin ladattavan täsmäytysraportin.

Perusvaatimukset

Jokaisessa CSV- tai Excel-muotoisessa täsmäytysraportissa on oltava

• yksi otsikkorivi, joka sisältää sarakkeiden nimet
  • 0 tai useampia varausrivejä (yksi jokaiselle varaukselle).

Täsmäytysraportin CSV- ja Excel-tiedostomuodot ovat RFC 4180 ‑tyyppiä. Niitä koskevat seuraavat yleiset säännöt:

• Käytössä on UTF-8-merkkijärjestelmä.
  • Tavujärjestysmerkit ovat sallittuja mutta eivät pakollisia.
  • Desimaalierottimena on käytettävä pistettä pilkun sijaan. Esimerkiksi 10 € on ilmaistava muodossa 10.00 (ei 10,00).
  • Jos merkkijono sisältää pilkkuja, lainausmerkkejä tai rivinvaihtoja, ne on laitettava lainausmerkkeihin (").
  • Jokaisen rivin lopussa on oltava CRLF.

CSV-esimerkkitiedosto

Tässä CSV-esimerkkitiedostossa näkyy otsikkorivi. Suosittelemme, että lataat tiedoston Google Adsin Välityspalkkiot-välilehdeltä varausten tilan päivittämistä varten.

Sarake Lähde Esimerkki Hyväksyttävät arvot Hyväksytty muoto
Välityspalkkion tunnus Esitäytetty. Tämä on yksilöllinen tunniste, jonka Google määrittää jokaiselle varaukselle. 123456 Ei muokattavissa
Tilaustunnus Esitäytetty. Tämä saadaan konversion ping-kutsun 'transaction_id'-parametrista. Tilaustunnuksen avulla voit täsmäyttää Googlen raportoimat varaukset omiin tietoihisi. Älä käytä tässä konversioparametrissa henkilökohtaisia tunnistetietoja, kuten vierailijoiden puhelinnumeroita tai sähköpostiosoitteita. ABCD123 Ei muokattavissa
Konversion päivämäärä Esitäytetty. Tämä saadaan konversion ping-kutsusta. 2021-01-23 Ei muokattavissa
Kumppanihotellin tunnus Esitäytetty. Tämä saadaan konversion ping-kutsun 'id'-parametrista. DEF456 Voit päivittää hotellin tunnuksen, jos se on muuttunut varauksen tekemisen jälkeen. Merkkijono
Hotel Center ‑tilin tunnus Esitäytetty. Tämä saadaan (Hotel Center ‑tilin) syötteestä, josta kampanjassa näkyneet tiedot on haettu. 7890123 Ei muokattavissa
Saapumispäivä Esitäytetty. Tämä saadaan konversion ping-kutsun 'start_date'-parametrista. 2021-01-31 Voit päivittää saapumispäivän, jos se on muuttunut varauksen tekemisen jälkeen. Merkkijono. Tämän on oltava muodossa VVVV-KK-PP.
Lähtöpäivä Esitäytetty. Tämä saadaan konversion ping-kutsun 'end_date'-parametrista. 2021-02-03 Voit päivittää lähtöpäivän, jos se on muuttunut varauksen tekemisen jälkeen. Merkkijono. Tämän on oltava muodossa VVVV-KK-PP.
Kampanja Esitäytetty. Tämä on kampanja, jonka mainos on näkynyt. Mobile_NA_PPS Ei muokattavissa
Välityspalkkioprosentti Esitäytetty. Tämä on huutokaupan aikana voimassa ollut välityspalkkioprosentti. 10 % Ei muokattavissa
Varauksen arvo Esitäytetty. Tämä saadaan konversion ping-kutsun 'value'-parametrista. Sen tulee vastata varauksen arvoa. 456.78 Ei muokattavissa

Täsmäytetty arvo

(Mainostajan on lisättävä tämä täsmäytyksen aikana)

Tämä on vierailun lopullinen arvo. Jos varaus on peruttu, aseta arvoksi nolla. Jos taas varaus on peruttu mutta olet saanut peruutusmaksun, lisää summa tähän. 500.12 Lisää arvo tilisi laskutusvaluutassa. Liukuluku
Välityspalkkio Tämä lasketaan automaattisesti kertomalla täsmäytetty arvo välityspalkkioprosentilla. Jos mainostaja lisää tähän sarakkeeseen arvon, se ohitetaan. 50 Ei muokattavissa
Valuutta Esitäytetty. Tämä on tilisi laskutusvaluutta. EUR Ei muokattavissa

Tila

(Mainostajan on lisättävä tämä täsmäytyksen aikana)

Tämä on varauksen tila. Päivitä oletusarvoinen tila täsmäytyksen aikana. Katso ohjeet alta.

• (Automaattinen) Varaus aktiivinen: Lähtöpäivä on tulevaisuudessa, eikä vierailu ole vielä päättynyt. Varaus ei ole valmis täsmäytettäväksi, jollei lähtöpäivä ole muuttunut.
  • (Automaattinen) Täsmäytys tarvitaan: Vierailu on päättynyt, koska lähtöpäivä on menneisyydessä. Sinun on päivitettävä varauksen tila 45 päivän kuluessa lähtöpäivästä.
  • (Kumppani lisää) Vierailu päättynyt: Jos vierailu on päättynyt, päivitä tämä varauksen tilaksi.
  • (Kumppani lisää) Peruttu: Jos vierailu on peruttu, päivitä tämä varauksen tilaksi.
Vierailu päättynyt Voit päivittää ladattavaan tiedostoon tilaksi Vierailu päättynyt tai Peruttu. Riviä ei voi muokata sen jälkeen, kun varaus on laskutettu.

Merkkijono. Tuetut tilat ovat seuraavat:

• Vierailu päättynyt: Jos vierailu on päättynyt, päivitä tämä varauksen tilaksi.
  • Peruttu: Jos vierailu on peruttu, päivitä tämä varauksen tilaksi.
Laskutettu Esitäytetty. Tämä kertoo, onko sinua laskutettu varauksesta. Ei Ei muokattavissa

Raportointikäytäntö

Kaikkien varausten, joita ei ole täsmäytetty, oletetaan automaattisesti toteutuneen 45 päivää lähtöpäivän jälkeen. Sinua siis laskutetaan kaikista varauksista päättyneinä vierailuina, jos et täsmäytä varauksia.

Jos Google ei ole vakuuttunut raportointisi oikeellisuudesta, sinua saatetaan pyytää vähintään seitsemän päivän varoitusajalla ja perustellusta syystä toimittamaan asiakirjoja tai muita todisteita, joiden avulla Google voi selvittää raporttien ja maksujen paikkansapitävyyden. Jos et toimita asiakirjoja tai muita todisteita tai jos ne eivät Googlen mukaan todista raportointisi paikkansapitävyyttä, Google voi estää hotellisi mainosten näkymisen.

Automaattinen täsmäytys

Voit automatisoida täsmäytyksen käyttämällä Google Ads APIa ja ajastamalla täsmäytysraportin joukkolatauksen. Voit seurata alla olevia ohjeita minkä tahansa toistuvan aikataulun kanssa.
  1. Lataa varausraportti käyttämällä Google Ads APIa. Lue lisää hotel_reconciliation-rajapinnasta.
  2. Valmistele ladattava täsmäytysraportti ja tallenna se Google Sheets ‑taulukkoon, HTTPS-osoitteeseen tai SFTP-sijaintiin.
  3. Ajasta toistuva joukkolataus Google Adsissa. Lue lisää toistuvan joukkolatauksen lisäämisestä.

Usein kysyttyä

Miten Välityspalkkiot (per vierailu) ‑kampanjoista laskutetaan?

Kaikki Välityspalkkiot (per vierailu) ‑kampanjoiden kautta tehdyt varaukset, jotka on raportoitu Välityspalkkiot-välilehdellä, tulevat laskutettaviksi 45 päivää varauksen lähtöpäivän jälkeen. Vaikka tekisit täsmäytyksen aiemmin, sinua laskutetaan aikaisintaan 45 päivän kuluttua lähtöpäivästä.

Välityspalkkiot (per vierailu) ‑kampanjat laskutetaan linkitetyn Hotel Center ‑tilin laskutuksena.

Jos käytän Google Adsissa konversion perumistoimintoa, poistetaanko varaukset täsmäytysraportista?

Ei. Konversion perumistoiminto ei tällä hetkellä toimi Välityspalkkiot-sivun täsmäytyksen kanssa.

Mitä voin tehdä, jos unohdan muokata vierailua täsmäytysraporttia varten?

Sinulla on jokaisen varauksen lähtöpäivästä laskien 45 päivää aikaa muokata täsmäytysraporttia ja varauksen tilaa. Jos et muokkaa tietoja, sinua laskutetaan varauksesta automaattisesti. Suosittelemme, että tarkistat Välityspalkkiot-välilehden vähintään kerran kuukaudessa sen varalta, että vierailuja on jäänyt huomaamatta.

Mitä kieliä täsmäytysraportti tukee?

Raportti tukee kaikkia Google Adsin tukemia kieliä. Jos tililläsi käytetään muuta kieltä kuin englantia, suosittelemme, että lataat raportin suoraan Välityspalkkiot-välilehdeltä malliksi otsikkorivejä varten. Älä käännä täsmäytystiedoston otsikkorivejä itse, koska täsmäytyksen lataaminen saattaa silloin epäonnistua.

Pitääkö välityspalkkion tunnuksessa käyttää alaviivaa?

Voit ladata välityspalkkion tunnuksen alaviivalla tai ilman sitä. Alaviivojen ainoa tarkoitus on estää muotoiluongelmat Excel-käyttäjillä lataamisen yhteydessä.

Tein virheen viimeisimmässä latauksessa. Voinko korjata sen?

Sinulla on lähtöpäivän jälkeen 45 päivää aikaa korjata täsmäytyslatauksen virheet. Se onnistuu yksinkertaisesti lataamalla uusi tiedosto, joka sisältää korjattavan varauksen ja jossa käytetään samaa välityspalkkion tunnusta. Voit ladata tiedostoja niin monta kertaa kuin on tarpeen 45 päivän kuluessa lähtöpäivästä. Suosittelemme tekemään täsmäytyksen mahdollisimman nopeasti, jotta virheiden korjaamiseen jää aikaa.

Laskutetaanko minua heti, kun olen ladannut täsmäytystiedoston?

Ei. Sinua laskutetaan aikaisintaan 45 päivän kuluttua lähtöpäivästä. Varsinainen laskutuspäivä voi olla myöhemminkin maksuasetuksistasi riippuen. Suosittelemme tekemään täsmäytyksen mahdollisimman nopeasti, jotta virheiden korjaamiseen jää aikaa.

Jos minulla on useita Google Ads ‑tilejä, onko minun ladattava täsmäytystiedosto jokaiselle niistä?

Kyllä. Älä yhdistä useiden tilien täsmäytysraportteja yhdeksi raportiksi. Jos teet niin, sinulta saatetaan laskuttaa väärä summa. Lisäksi raporttien yhdistämisellä on haitallinen vaikutus hintatarjousten tekemiseen.

Hotellin tunnus, saapumispäivä ja/tai lähtöpäivä ovat muuttuneet alkuperäisen varauksen jälkeen, koska käyttäjä on muuttanut varaustaan (esim. pidentämällä vierailuaikaa). Voinko päivittää nämä kentät täsmäytystiedostoon?

Kyllä. Voit päivittää kentät täsmäytystiedostoon, ja raportti päivitetään vastaavasti tiedoston latauksen jälkeen. Muista noudattaa sarakkeiden muotoiluvaatimuksia kenttiä muokatessasi.

Miten hintatarjousten muokkaukset vaikuttavat täsmäytykseen ja laskutukseen?

Kaikki sovellettavat hintatarjousten muokkaukset huomioidaan automaattisesti välityspalkkioprosentissa, joka sisältyy välityspalkkioraporttiisi. Lue lisää Hotellikampanjoiden hintatarjousten muokkauksista.

En löydä välityspalkkioraportistani tilaustunnuksia. Mitä minun pitäisi tehdä?

Et näe tilaustunnuksia, jos Google ei saa niitä konversioiden ping-kutsuissa. Katso ohjekeskuksesta, miten voit lisätä tilaustunnuksen parametriksi konversioseurantaa määrittäessäsi.

Aiheeseen liittyvä linkki