Henkilön lisääminen tai poistaminen tilassa

Voit lisätä ihmisiä tilaan Google Chatissa lisäämälle heidät jäsenlistaan tai mainitsemalla heidät suoraan tilassa.

Vinkki: Jos käytät Chatia Google Workspace ‑tilillä, voit tehdä seuraavia:

• Voit lisätä Google-ryhmän tilaan. Katso, miten voit lisätä Google-ryhmän tilaan.
  • Järjestelmänvalvoja voi luoda tilan, jonka kaikki organisaatiosi jäsenet voivat löytää. Järjestelmänvalvoja voi esimerkiksi lisätä tilaan kaikki@omayritys.fi-nimisen ryhmän.

Henkilön lisääminen tilaan

1. Avaa Google Chat tai Gmail tietokoneella.
    • Gmail: Klikkaa vasemmalta Chat.
  2. Valitse vasemmalta haluamasi tila.
  3. Klikkaa yläreunasta tilan nimeä ja sitten Hallinnoi jäseniä.
  4. Valitse Hallinnoi jäseniä. Tässä näkyvät tilan nykyiset jäsenet.
  5. Valitse oikeasta yläkulmasta + Lisää.
  6. Kirjoita käyttäjän tai ryhmän nimi tai sähköpostiosoite.
  7. Valitse Lisää.

Vinkkejä:

• Voit lisätä nopeasti uuden henkilön tilaan kirjoittamalla vastausalueelle @ ja sen jälkeen henkilön nimen.
  • Voit tarkistaa tilaan kutsumasi henkilöt klikkaamalla Hallinnoi jäseniä ja sitten Kutsuttu.
Lue lisää tilakutsuista
  • Sähköpostikutsu lähetetään seuraavissa tapauksissa:
    • Kutsumasi henkilö ei ole keskustellut kanssasi aiemmin.
    • Kutsumasi henkilö kuuluu toiseen organisaatioon ja tila on luotu Google Workspace ‑tililläsi.
  • Kutsumasi henkilö lisätään tilaan suoraan seuraavissa tapauksissa:
    • Kutsumasi henkilö on keskustellut kanssasi aiemmin.
    • Kuulutte samaan organisaatioon.
  • Tilaan suoraan lisätyt henkilöt eivät saa sähköposti-ilmoituksia.
  • Jos sinulla on Google Workspace ‑tili, organisaatiosi jäsenet voivat saada sähköposti-ilmoituksen tai heidät voidaan lisätä tilaan suoraan.

Henkilön poistaminen tilasta

Tärkeää: Jos sinulla on mahdollisuus hallinnoida jäseniä, voit poistaa jäseniä tilasta. Poistettu käyttäjä ei voi enää

• osallistua keskusteluun
  • tarkastella tilan viestihistoriaa
  • käyttää tilassa jaettuja tiedostoja.
  1. Avaa Google Chat tai Gmail tietokoneella.
    • Gmail: Klikkaa vasemmalta Chat.
  2. Valitse vasemmalta haluamasi tila.
  3. Klikkaa yläreunasta tilan nimeä ja sitten Hallinnoi jäseniä.
  4. Klikkaa henkilön tai ryhmän nimen oikealta puolelta Lisäasetukset ja sitten Poista tilasta.

Vinkki: Jos käyttäjä lisättiin osana Google-ryhmää, poista käyttäjä ensin ryhmästä ja sitten tilasta.

Tilan jäsenten sähköpostiosoitteiden kopioiminen

1. Avaa Google Chat tai Gmail tietokoneella.
    • Gmail: Klikkaa vasemmalta Chat.
  2. Valitse vasemmalta haluamasi tila.
  3. Klikkaa yläreunasta tilan nimeä ja sitten Hallinnoi jäseniä.
  4. Klikkaa Kopioi jäsenten sähköpostiosoitteet .