Automatische antwoorden instellen voor een groep

Als je deze functie wilt gebruiken, moet je zijn ingelogd op een werk- of schoolaccount. De beschikbare opties kunnen verschillen. Neem contact op met je beheerder voor meer informatie.

Groepseigenaren en -beheerders kunnen automatische antwoorden voor hun groepen instellen. Een automatisch antwoord is een bericht dat automatisch wordt gestuurd aan mensen die een e-mail naar de groep sturen. Zo weten de afzenders dat hun bericht is ontvangen.

Als berichtmoderatie aanstaat, wordt er alleen een automatisch antwoord gestuurd als een bericht is goedgekeurd. Ga naar Nieuwe berichten goedkeuren of blokkeren.

Automatische antwoorden instellen

Hiervoor is de rol Eigenaar of Beheerder vereist.

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op de naam van een groep.
  3. Ga aan de linkerkant naar Groepsinstellingen and then E-mailopties.

4. Vink in het gedeelte Automatische antwoorden de vakjes aan naast de antwoorden die je wilt gebruiken en geef vervolgens een bericht op.

Je kunt aparte automatische antwoorden instellen voor interne leden, externe leden en niet-leden.

5. Klik op Wijzigingen opslaan.