Ik kan geen lid worden van een groep

Er zijn diverse redenen waarom je mogelijk een foutmelding krijgt wanneer je via een uitnodigingsmail lid probeert te worden van een groep.

Je klikt op een ongeldige uitnodiging

De groep is mogelijk verwijderd uit Google Groepen. Niemand kan lid worden van een verwijderde groep.

De uitnodiging is geannuleerd of je bent uitgesloten

Als je bent uitgesloten van een groep, krijg je een foutmelding wanneer je lid probeert te worden. De eigenaar of beheerder van de groep kan de uitnodiging ook annuleren. Neem in beide gevallen contact op met de eigenaar of beheerder van de groep en vraag deze je weer toe te laten of je opnieuw uit te nodigen.

Je gebruikt het verkeerde account

Uitnodigingen voor een groep worden naar een specifiek e-mailadres gestuurd. Als je de uitnodiging probeert te accepteren met een ander e-mailadres, zoals een alias of een ander account waarvan je de eigenaar bent, krijg je een foutmelding. Check de uitnodigingsmail en zorg dat je op het juiste account bent ingelogd voordat je de uitnodiging accepteert.

Je bent al lid van het maximale aantal groepen

Je kunt een direct lid zijn van maximaal 2000 groepen. Als je dat maximum hebt bereikt, kun je geen nieuwe uitnodigingen meer accepteren. Verlaat een van de groepen en accepteer de uitnodiging opnieuw. Lees Groepsbeleid en -limieten begrijpen voor meer informatie over lidmaatschap.