Håndter advarsler om eksterne medlemmer

Som Google Grupper-gruppemedlem med tillatelsen Hvem kan se medlemmer? ser du dette varselbanneret øverst i en medlemsliste hvis et medlems e-postdomene ikke samsvarer nøyaktig med noen av organisasjonens domener eller aliaser:

External member warning banner.

Hvis en gruppe eller undergruppe inneholder medlemmer med deaktiverte kontoer (for eksempel på grunn av brudd på Googles brukeravtale) eller medlemmer fra andre organisasjoner, gjenkjenner systemet disse medlemmene som eksterne. Hvis et medlems e-postadresse inneholder skrivefeil eller ekstra tegn, for eksempel hvis en administrator har lagt til «workspacebruker@bedriften-din.no» som «workspacebruker+e-postlister@bedriften-din.no» i gruppen, merker Grupper dette medlemmet som «Ekstern». I slike tilfeller vises banneret.

Vær forsiktig når du deler konfidensiell informasjon

Hvis en gruppe inneholder eksterne medlemmer, vises en «Ekstern»-etikett ved siden av navnene deres i medlemslisten. Hvis du deler informasjon med en slik gruppe, kan det hende at informasjonen ikke forblir privat. Vær forsiktig med å dele konfidensiell informasjon med grupper som inneholder eksterne medlemmer. Banneret hindrer ikke medlemmer i å dele konfidensiell informasjon med gruppen.

Filtrér eksterne medlemmer

Banneret vises uansett om en ekstern bruker er med i gruppen eller en undergruppe, men med fremgangsmåten nedenfor vises eksterne medlemmer kun i den gruppen du velger.

1. Logg på Google Grupper.
  2. Klikk på navnet på en gruppe.
  3. Velg et alternativ:
    • Klikk på Medlemmer til venstre.
    • Gå til medlemslisten for undergruppen.
      Hvis du ikke har tillatelsen Hvem kan se medlemmene? for en undergruppe, kan du kontakte eieren av undergruppen.
  4. Klikk på Filtrér eksterne medlemmer for å se en liste over eksterne gruppemedlemmer.

Fjern banneret for varsling om eksterne medlemmer

Hvis alle medlemmene i gruppene og undergruppene dine er aktive interne medlemmer, kan det hende at banneret vises på grunn av en skrivefeil i e-postadressen til et medlem. I denne situasjonen kan du velge å fjerne banneret, men du kan også ignorere advarselen.

Fjern etikettene for eksterne medlemmer eller varselbanneret ved å sikre at alle medlemmenes e-postdomener samsvarer nøyaktig med et av domenene eller aliasdomenene til organisasjonen din. Hvis du har tillatelsen Hvem kan administrere medlemmer?, kan du slette medlemmer fra gruppen og deretter legge dem til på nytt med den riktige interne e-postadressen.

Relaterte emner