Ad Grants-ressurser tilknyttet covid-19

Covid-19 har gjort det vanskeligere for organisasjonen din å nå målene sine. Vi er her for å hjelpe dere.
Vi vet at dette er en svært utfordrende tid for ideelle organisasjoner. I løpet av covid-19 er det viktigere enn noensinne at du når ut til personene du hjelper, og giverne du er avhengig av, og at du aktivt samhandler med dem via Ad Grants-kontoen din.

Nedenfor finner du noen tips og ressurser du kan bruke når du evaluerer Ad Grants-annonsene dine og prøver å tilpasse deg de varierende markedsforholdene.

Planlegg veien videre

Planlegg veien videre ved å stille deg selv følgende spørsmål:

1. Hvordan påvirkes organisasjonen min?  Start med det du har kontroll over. Bruk retningslinjene nedenfor for å gjøre oversiktlige og effektive endringer i Ad Grants-kontoen din.
  2. Hva har høyest prioritet i dag?  Har dette endret seg som et resultat av covid-19? Bruk disse spørsmålene som en veiledning når du vurderer annonsene dine og tilknyttede handlingsfremmende oppfordringer.
  3. Hvordan balanserer vi kommunikasjonen og tjenestene våre for givere og mottakere?  Når du tenker gjennom den helhetlige tilnærmingen din på nettet, fører endringer i kommunikasjonen og tilbudet til endringer i annonsene dine.

Nå ut til de viktigste brukerne

Nå er det viktigere enn noensinne å nå ut til folk som drar nytte av tjenestene i organisasjonen din, samt andre som kan bidra. Når noen søker etter informasjon om formålet ditt på Google.com, skiller annonsen din seg ut hvis den er relevant for det vedkommende leter etter.

Strukturer kontoen din rundt effektive søkeord

Med søkeordplanleggeren kan du finne forslag til nye søkeord for kampanjene dine i Søkenettverket som er relevante for tjenestene til organisasjonen din. Øverst til høyre i Ads-kontoen din klikker du på Verktøy og innstillinger-ikonet , og under «Planlegging» klikker du på Søkeordplanlegger.
  1. Velg søkeordene du vil vise en annonse for, og samle dem etter tema i forskjellige annonsegrupper.
  2. Skriv 3–5 overbevisende annonser per annonsegruppe, som er relevante for søkeordene i den enkelte annonsegruppen.
  3. Annonsene roteres, og annonsene som gir bedre resultater enn andre i annonsegruppen, prioriteres.

Jo mer relevante søkeordene er for annonsene dine, og jo mer relevante annonsene er for landingssiden din, desto bedre blir brukeropplevelsen og annonsekvaliteten.

Gå gjennom annonsene dine for å sørge for et klart budskap

• Vurder konteksten og tonen. Vær bevisst på ordbruken, og tenk gjennom hvordan bestemte ord kan oppfattes av brukerne dine. Vær obs på den doble betydningen av ord som «beskyttelse», «sjekk», «forebygging» eller «virus». For internasjonale kampanjer må du være oppmerksom på lokale termer som er brukt som henvisning til covid-19 og regionale forstyrrelser.
  • Vurder om budskapet ditt er nyttig. Du kan for eksempel endre annonsene dine etter behov, slik at mottakerne får vite om du tilbyr endrede tjenester, for eksempel kontaktløs henting av matdonasjoner.

Hold øye med resultatene og hjelp brukerne med å holde seg oppdatert

Sørg for at resultatene dine opprettholdes i denne perioden ved å gå gjennom de viktigste beregningene, for eksempel klikkfrekvens, som gir deg informasjon om annonseeffektiviteten. Gjør eventuelle nødvendige endringer i annonsene dine for å gjenspeile den nåværende statusen til organisasjonen din.

Forstå de nåværende resultatene dine

CTR (klikkfrekvens): Dette er en av de viktigste indikatorene for annonsekvalitet. CTR viser hvor ofte folk klikker på en annonse etter å ha sett den. Tommelfingerregelen er at en klikkfrekvens på under 1 % i Søkenettverket er et tegn på at annonsene dine ikke er målrettet mot en relevant målgruppe. Hvis du ser at klikkfrekvensen din er lavere enn 1 %, bør du prøve disse tipsene for hvordan du kan forbedre annonsene dine.
  • Gå gjennom resultatberegningene dine, og vær villig til å legge om kursen. Betydelige endringer i klikkfrekvensen og søkeordresultatene kan for eksempel kreve at du justerer målene dine i henhold til budskapet ditt.
  • Tenk over hvilke verktøy du kan ta i bruk for å gjøre situasjonen enklere. Med Google Ads-mobilappen (iOS, Android) kan du for eksempel holde oversikt over kampanjene dine.

Gjør endringer i annonsene dine etter hvert som tilbudene dine endres

Sett eventuelt annonsegrupper eller annonser på pause. Gå gjennom tjenestene og tilbudene dine som påvirkes av covid-19, og juster dem i henhold til dette. Hvis du har bestemte arrangementer eller tjenester som er flyttet til nettet eller utsatt til en senere dato, må du passe på at du setter utdaterte annonser på pause eller oppdaterer dem for å holde brukerne informert.

Mål virkningen for å ta veloverveide beslutninger og spare tid

Tiden din er veldig verdifull, ettersom det skjer så mange endringer i organisasjonen fra dag til dag. Du kan være trygg på at annonsene finner de beste brukerne for deg.

Finn ut mer om brukerne fullfører de ønskede handlingene på nettstedet ditt

Med konverteringssporing kan du finne ut om annonsene dine fører til de rette handlingene.
Konverteringssporing er et gratisverktøy som oppretter rapporter om de ønskede handlingene besøkende på nettstedet ditt gjør etter at de har samhandlet med annonsene dine. Klikk måler trafikk, mens konverteringer måler verdi og effekten annonsene har for organisasjonen din.
Hvis du bruker en tredjepart (f.eks. PayPal eller GiveLively) til å spore donasjoner, kan du gå gjennom retningslinjene våre for tredjeparter.
  1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Øverst til høyre klikker du på verktøyikonet , og under «Måling» klikker du på Konverteringer.
  3. Klikk på plussknappen .
  4. Klikk på Nettsted.
  5. Skriv inn navnet på konverteringen du vil spore (f.eks. «registrering for nyhetsbrev» eller «kjøp av brudebukett»), ved siden av Konverteringsnavn. Du kan dermed enklere finne denne konverteringshandlingen igjen i konverteringsrapportene senere.
  6. Velg ønsket beskrivelse av konverteringshandlingen, ved siden av Kategori. Med kategorier kan du segmentere konverteringene i rapporter, slik at du kan se lignende konverteringer ved siden av hverandre.
    • Konverteringskategori

Konverteringsmål for ideelle organisasjoner
      Kjøp/salg
      • Donasjoner
      • Kjøp
      • Salg av medlemskap
      • Billettsalg
      Registrering
      • Registrering for frivillig arbeid
      • Registrering for e-post eller nyhetsbrev
      • Fullføring av nytt skjema for medlemskap
      • Gratis kontoregistrering
      • Registrering for arrangementer
      Potensielt salg
      • Nedlasting av informasjon
      • Klikk for å ringe
      • Klikk for å sende e-post
      • Klikk til kontoer for sosiale medier
      • Innsendinger av Kontakt oss-skjemaer
      • Klikk på en Kontakt oss-knapp
      Visning av en viktig side
      • Besøk på Kontakt oss-siden hvis du ikke har «Kontakt oss»-skjema eller -knapp
      • Varighetsmål for tid på nettsteder
      • Mål for sider per økt
      • Avspilling av videoer
      Annet
      • Noe annet
  7. Ved siden av «Verdi» velger du hvordan du vil spore verdien av hver enkelt konvertering.
    • Bruk samme verdi for hver konvertering. Oppgi hvor mye hver konvertering er verdt for bedriften.
    • Bruk ulike verdier for hver konvertering. Velg dette alternativet hvis du for eksempel sporer kjøp av produkter med forskjellig pris. Når du legger til etiketten for konverteringssporing senere, må du tilpasse etiketten for sporing av transaksjonsspesifikke verdier
    • Ikke bruk verdier
  8. Ved siden av «Telling» velger du hvordan konverteringene skal telles.
    • Én. Dette er den beste innstillingen for aktivitet fra potensielle kunder, for eksempel registreringer via et skjema på nettstedet ditt, hvor det er sannsynlig at bare én konvertering per annonseklikk er av verdi for bedriften din.
    • Alle. Dette er den beste innstillingen for salg, altså når hver enkelt konvertering sannsynligvis er av verdi for bedriften din.
  9. Klikk på Konverteringsvindu. Velg en verdi i rullegardinmenyen for å angi hvor lenge du ønsker å spore konverteringer etter at brukere har foretatt seg noe med annonsen. Vinduet kan være på 1–90 dager. Finn ut mer om konverteringsvinduer.
  10. Klikk på Visningskonverteringsvindu. Velg en verdi fra rullegardinmenyen for å angi hvor lenge du ønsker å spore visningskonverteringer. Vinduet kan være på 1–30 dager.
  11. Klikk på Ta med i Konverteringer. Med denne innstillingen –som er valgt som standard – kan du bestemme om det skal tas med data for denne konverteringshandlingen i Konverteringer-kolonnen i rapportene. Selv om du fjerner avmerkingen for denne innstillingen, inkluderes dataene fortsatt i «Alle konverteringer»-kolonnen. Det kan være lurt å fjerne avmerkingen for denne innstillingen hvis du bruker smart budgivning og ikke ønsker å ta med denne spesifikke konverteringshandlingen i budstrategien din. Finn ut mer om innstillingen «Ta med i Konverteringer».
  12.  Klikk på Opprett og fortsett.

Nå vises det en skjerm hvor du får bekreftet at du har opprettet konverteringshandlingen. Følg veiledningen for å konfigurere etiketten din ved å sette inn etiketten selv eller ved bruk av Google Tag Manager.

Automatiser budgivningen for å spare tid på administrering av kontoen din

Vi forstår at ideelle organisasjoner har mindre tid enn noensinne på grunn av endringene i den daglige driften og markedsføringsstrategien.

Når du automatiserer budene dine med Google Ads, blir det lettere å nå resultatmålene dine. Du kan spare verdifull tid på administrering av kontoen din og bidra til at kampanjene dine automatisk optimaliseres mot annonsene som gir best resultat.

Maksimer antall konverteringer, som er en strategi for smart budgivning, angir bud automatisk, slik at du får flest mulig konverteringer for kampanjene dine innenfor budsjettet ditt.
Mål Budstrategi

Få flest mulig konverteringer for mål-CPA-en.

Med mål-CPA fastsetter Søk budene dine automatisk for at du skal kunne oppnå så mange konverteringer som mulig til målkostnaden per handling (mål-CPA) du angir. Enkelte konverteringer kan koste mer eller mindre enn målet du setter deg.

Du kan bruke mål-CPA-budgivning som standard budstrategi i én enkelt kampanje, eller som budstrategi for porteføljen, som omfatter flere kampanjer og annonsegrupper.

Finn ut mer om mål-CPA.

Nå en bestemt målavkastning på annonseringsforbruk (ROAS) når du verdsetter enkeltkonverteringer ulikt.

Med mål-ROAS angis budene dine automatisk for at du skal få så høy konverteringsverdi som mulig i tråd med målet for avkastning på annonseringskostnader (mål-ROAS) du har fastsatt. Enkelte konverteringer kan imidlertid ha høyere eller lavere avkastning enn målet du har angitt.

Dette alternativet kan brukes som budstrategi for porteføljen samt standardstrategi for enkeltkampanjer.

Finn ut mer om mål-ROAS.

Få flere konverteringer innenfor budsjettet ditt

Med budstrategien Maksimer antall konverteringer angis budene dine automatisk for at du skal få så mange konverteringer som mulig for kampanjen din innenfor budsjettet ditt.

Finn ut mer om Maksimer antall konverteringer.

Oppnå høyere konverteringsverdi innenfor budsjettet ditt.

Med budstrategien Maksimer konverteringsverdi fastsettes budene dine automatisk for at du skal kunne oppnå så høy konverteringsverdi som mulig innenfor budsjettet ditt

Finn ut mer om Maksimer konverteringsverdi.

Ta en titt på flere tips og ressurser som kan hjelpe deg med å håndtere covid-19, på Google for ideelle organisasjoner.

Du kan også finne ut mer om Googles samlede respons i forbindelse med covid-19 her.