Webbplatspolicy

Organisationen får bara använda webbplatsdomäner som har godkänts via registreringsprocessen för Ad Grants eller formuläret för begäran om ytterligare webbplatsdomäner. Följande kriterier gäller för godkända domäner:

• Webbplatsen ägs av organisationen

Organisationen måste äga domänen som användarna kommer till när de klickar på annonsen. Om du vill att användarna ska komma direkt till en sida där de kan donera kan du vända dig till något av de här verifierade webbhotellen för donationshantering

• Webbplatsen håller hög kvalitet
    • Det måste finnas en bra och tydlig beskrivning av organisationen och dess syfte och verksamhet på webbplatsen. Webbplatsens innehåll måste vara tillräckligt omfattande och information om evenemang och annat ska vara aktuell, det ska vara tydligt hur man navigerar på webbplatsen och uppmaningar ska vara tydliga så att användarupplevelsen blir god.
    • Webbplatsens innehåll måste vara unikt för organisationen.
    • Det måste gå snabbt att läsa in webbplatsen, det får inte finnas trasiga länkar (gäller nya konton och nya domäner) och den ska vara skyddad med HTTPS.
  • Kommersiell verksamhet
    • Syftet med webbplatsen får inte vara kommersiell verksamhet. Detta inkluderar försäljning av produkter och tjänster, konsultationer, generering av potentiella kunder och tillhandahållande av kundrekommendationer.
    • Webbplatser som liknar företag, kommersiella bloggar eller vloggar är inte tillåtna.
    • För all begränsad kommersiell verksamhet måste det framgå hur den stöder organisationens syfte.
    • Om organisationen tar betalt för produkter eller tjänster måste det offentliggöras på webbplatsen hur organisationen använder medlen, till exempel genom en publicerad årsredovisning.
    • Webbplatsen får inte göra utfästelser om resultat efter en konsultation, tjänst eller ett köp.
    • Organisationen måste verka för allmänhetens nytta på något sätt och inte bara för kunder som betalar för en tjänst.
  • Begränsningar för annonser på webbplatsen
    • Alla annonser på organisationens webbplats måste vara relevanta för syftet och får inte vara störande för användarna.
    • Webbplatsen får inte innehålla Google AdSense-annonser eller länkar till partnerannonser. Om du måste länka till ett AdSense-konto för att kunna ta emot betalningar för Android är du ändå kvalificerad, så länge du inte visar AdSense-annonser på organisationens webbplats.

Så här lägger du till en ny webbplatsdomän

Om du vill lägga till eller uppdatera webbplatsdomäner på kontot fyller du i formuläret för begäran om ytterligare webbplatsdomäner. Begäran granskas inom tio arbetsdagar.

Alla konton som gör sig skyldiga till policyöverträdelser stängs av automatiskt utan föregående meddelande. Google förbehåller sig rätten att när som helst godkänna eller avslå en organisations ansökan och även att avbryta en organisations deltagande, oavsett anledning, samt att när som helst göra tillägg eller ändringar i kvalifikationsriktlinjerna.