Gör Google TV mer lättillgängligt

Du kan göra Google TV-enheten mer tillgänglig med hjälp av ett skärmläsningsprogram, textning, brytarstyrning med mera.

Använda ett skärmläsningsprogram

1. Välj Inställningar Inställningar på startskärmen för Google TV följt av Tillgänglighet.
  2. Under Tjänster väljer du TalkBack följt av Aktivera följt av OK.

Ändra inställningarna för skärmläsningsprogrammet

1. Välj Inställningar Inställningar på startskärmen för Google TV följt av Tillgänglighet.
  2. Välj TalkBack under Tjänster följt av Konfiguration.
  3. Ändra inställningar för talvolym, detaljnivå (t.ex. tangentbordseko och användningstips) och upplästa lösenord.

Tips! Välj text till tal på tillgänglighetsmenyn om du vill visa fler alternativ och inställningar för TalkBack, som talhastighet och intonation.

Aktivera textning

Viktigt! Inställningarna för textning kanske inte tillämpas i vissa appar.

1. Välj Inställningar Inställningar på startskärmen för Google TV följt av Tillgänglighet följt av Textning.
  2. Aktivera Visa om du vill visa textning.
  3. Välj alternativ.

Aktivera text med hög kontrast

1. Välj Inställningar Inställningar på startskärmen för Google TV följt av Tillgänglighet.
  2. Aktivera Text med hög kontrast (experimentellt).

Aktivera brytarstyrning

1. Välj Inställningar Inställningar på startskärmen för Google TV följt av Tillgänglighet.
  2. Under Tjänster väljer du Brytarstyrning följt av Aktivera följt av OK.

Tips! Läs mer om hur du använder brytarstyrning för Android.

Använda kortkommandon för tillgänglighetsfunktioner

Viktigt! Med kortkommandon kan du snabbt aktivera tillgänglighetsfunktioner. Om du vill använda kortkommandon för tillgänglighetsfunktioner måste du först aktivera dem.

Så här aktiverar du kortkommandon för tillgänglighetsfunktioner:
  1. Välj Inställningar Inställningar på startskärmen för Google TV följt av Tillgänglighet.
  2. Välj Använd Aktivera tillgänglighet snabbt.
    • Kortkommandot aktiverar TalkBack som standard.
  3. Om du vill ändra vad som ingår i kortkommandot väljer du Tjänst för kortkommando.
  4. Välj ett alternativ.
  5. Välj OK.
Så här använder du kortkommandot: Håll bakåt- och nedåtknapparna nedtryckta samtidigt i tre sekunder.

Hitta innehåll med ljudbeskrivningar

Be Google att hitta filmer med ljudbeskrivningar.

1. Tryck på Google Assistent-knappen Assistent på fjärrkontrollen för att komma igång.
  2. Säg ”hitta filmer med ljudbeskrivningar”.
  3. Välj en film bland rekommendationerna som visas på skärmen.